Kecskeméti gólözön a Ligakupa nyitányán

Vágólapra másolva!
2012.09.04. 20:00
A labdarúgó Ligakupa 2012–2013-as kiírásának első mérkőzésén a D-csoportban az előző sorozat döntőse, a KTE-Phoenix Mecano a másodosztályú Szolnoki MÁV FC-t fogadta. A hazaiaknál a brazil Jorginho és a kongói származású Litsingi is duplázni tudott, majd a végén a nigériai Salami is betalált, így a légiósok vezérletével ötgólos győzelemmel rajtolt KTE.


A Magyar Bajnokság és a Magyar Kupa után a harmadik legrangosabb hazai labdarúgó versenysorozatot 2007-ben írták ki először, azóta öt alkalommal rendezték meg. A lebonyolítási formát többször módosították, jelenleg a 20 csapatot öt csoportba osztották be, minden csoportban a csapatok kétszer találkoznak egymással, majd egyenes kieséses szakasz következik egészen a döntőig.

A Kecskemét a legutóbbi sorozatban a fináléig menetelt, ott viszont hazai pályán szenvedett 3–0-s vereséget a Videotontól. A székesfehérváriak egyébként három győzelemmel – a Debrecen és a Paks egy-egy alkalommal hódította el a vándorserleget – a Ligakupa sorozat legeredményesebb csapata.

A Szolnok az előző sorozatban is találkozott a Kecskeméttel, és most is a D-csoportban (akkor az egyik meccset a KTE nyerte, a másik döntetlennel zárult). ebben a négyesben egyébként a két alföldi együttes mellett két fővárosi, a Ferencváros és az MTK szerepelmég.

A mai mérkőzésen a brazil Jorginho révén már a hetedik percben vezetést szerzett a Kecskemét, melynek kezdőcsapatában ott volt a DVSC-Tevától érkező hondurasi Luis Ramos, a ZTE-től igazolt és Pécsett rögtön gólt szerző Balázs Zsolt, valamint a rövid ideig tartó debreceni kölcsönjátéka után visszatérő Mohl Dávid is.

A félidő közepén egy pontrúgásból növelte előnyét a KTE, majd a lefújás előtt megint Jorginho volt eredményes, így 3–0-val mehettek pihenőre a csapatok.

A második játékrészt ott folytatták a hazaiak, ahol abba hagyták, a Tarabai buktatásáért megítélt büntetőt Litsingi értékesítette magabiztosan.

Továbbra is a Kecskemét akarata érvényesült, sorra dolgozták ki a helyzeteket, így az ötödik gól sem maradt el a folytatásban, egy szögletet követően a csereként beállt Eugene Salami volt eredményes fejjel, beállítva ezzel az 5–0-s végeredményt.

 

LIGAKUPA, D-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano–Szolnoki MÁV FC 5–0
Kecskemét, Széktói Stadion, 300 néző. Vezette: Varga László (Butkai, Buzás)
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano: Antal – Koszó (Sós 67.), Vaskó, Balogh, Mohl – Szavics (Farkas B. 62.), Ramos – Litsingi, Tarabai (Salami 62.), Balázs – Jorginho. Szakmai igazgató: Török László
Szolnoki MÁV FC: Rézsó (Tóth Z. – szünetben) – Kiprich, Mile (Szepessy – szünetben), Szeleczki, Rokszin – Bohner, Tisza, Zováth, Nagy I., Lengyel – Vári (Kocsis – szünetben). Vezetőedző: Romanek János
Gólszerző: Jorginho (1–0) 7., Litsingi (2–0) 25., Jorginho (3–0) 45., Litsingi (11-esből, 4–0,) 47., Salami (5–0) 80.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik