H. Á. 2021.03.08 08:50 Frissítve: 2021.03.08 10:18

Labdarúgás: Szepessy Lászlónak életmentő műtétre volt szüksége

A 2019 karácsonya előtt a 70. életévét betöltő Szepessy Lászlót sokan tisztelik és szeretik. Az egykori többszörös – a Fradival és a Rába ETO-val – magyar bajnok labdarúgónál végbéldaganatot diagnosztizáltak. Mára sikeresen megműtötték, és a körülményekhez képest köszöni, jól van. A korábbi támadó betegségéről a Dunaújvárosi Hírlap online kiadása számolt be.

 

Mára túljutott a beavatkozáson (Fotó: Nemzeti Sport)

Okkal és joggal kérdezhetik, miért írok én erről. Szepi maga hívott fel, hogy elmondja ezt, és ami írásra sarkallt, nem ennek ténye, hanem inkább annak tartalma volt. Fontosnak érezte, hogy saját példáján keresztül arra biztasson valamennyiünket, hogy a megelőzés, a rendszeres szűrések lehetőséget adnak arra, hogy idejében felismerjük, megelőzzük a nagyobb bajt.

A sokgyermekes édesapa és a többszörös nagypapa szólt belőle. Őszintén beszélt arról, hogy ő is, mint legtöbb férfitársa eddig nem foglalkozott magával, hiszen egészségesnek, életerősnek érezte magát. Ebben a hamis tudatban élve sokszor tudomást sem véve arról, hogy a szervezet időről időre jelzett, hogy tennie kellene valamit. Ő ezt eddig elmulasztotta.

Aztán családja sokadik „kérésére” (tudjuk, hogy nyakas ember a Szepi – a szerk.), és háziorvosa határozott kiállásának köszönhetően több vizsgálaton is átesett. Bár a vérvizsgálat eredménye nem volt a végső diagnózis szempontjából még „árulkodó”, de az endoszkópos vizsgálat gyorsan helyre tett mindent. Az eszköz mindössze tizenegy centiméter után elakadt, egy méretes daganatba ütközve. Mintavétel, szövettan, rák. Leírni is borzalmas, hiszen ilyenkor az érintett lélekben már élet és halál között lebeg. Mindez most csütörtökön történt, majd gyors konzílium és pénteken már meg is történt a – nem túlzás azt mondani – életmentő műtét a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban. Szerencsére az azt követően elvégzett vizsgálatok eredményei nem mutattak ki áttéteket, így Szepi bában is újjászületett a remény.

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

2021.04.16 11:51:48

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A helyzeteivel rosszul sáfárkodó Budafok nagy esélyt szalasztott el azzal, hogy kikapott odahaza a DVTK-tól.

2021.04.13 19:45:46

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

IDEGENLÉGIÓ. Melléfogások Fehérváron, kincsherdálás Újpesten, Eccleston Békéscsabán, kevés légióssal kieső Puskás Akadémia.

2021.04.15 18:12:36

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Az MTK megszerezte ugyan a vezetést a Mol Fehérvár ellen, de a vendégek fordítani tudtak.

2021.04.14 22:48:38

Labdarúgó NB I BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Még nem tudom, hogy a Vidi legyőzi-e az MTK-t idegenben a Magyar Kupa elődöntőjében, mindenesetre a fehérvári futballisták megint bizonyíthatnak, Szabics pedig léphet egyet első vezetőedzőként jegyzett trófeája felé.

2021.04.14 17:14:58

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Egyetlen gól is elég volt a lila-fehéreknek a vártnál gyengébb teljesítménnyel előrukkoló Kisvárda ellen.