H. Á. 2021.12.06 12:26 Frissítve: 2021.12.06 20:56

Gyász: elhunyt Kóbor János, az Omega frontembere

Az Omega zenekar hivatalos Facebook-oldalán mély fájdalommal tudatta, hogy 78 éves korában rövid lefolyású betegséget követően elhunyt az együttes frontembere, Kóbor János. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész köztudottan a Ferencváros elkötelezett szurkolója volt, haláláról a zöld-fehérek hivatalos honlapja is megemlékezett.

 

Kóbor János (1943–2021) Fotó: Máté Krisztián/Ripost)

 

„Megrendülten tudatjuk, hogy Kóbor János, az Omega együttes Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas alapítója, rövid betegség után elhunyt. Rajongók milliói imádták itthon és külföldön, a rockzene állócsillagaként. Felfoghatatlan űrt hagy maga után. Nincsenek szavak, marad a csend. Mecky a szívünkben örökre velünk marad” – jelent meg a bejegyzés az Omega együttes közössségi oldalán hétfőn délelőtt. 

A zenész november elején került kórházba koronavírus-fertőzéssel és állapotáról sokáig csak annyit lehetett tudni, hogy súlyos, de további részletek nem voltak ismertek. 

Kóbor fiatal korában atletizált, ám a versenyszerű sport helyett az Omega és az egyetemi tanulmányai mellett döntött. A sporttól és a Ferencvárostól később sem szakadt el, amikor csak ideje engedte, kint volt a zöld-fehérek labdarúgóinak mérkőzésein, ezért a zöld-fehérek is megemlékeztek a legendás zenészről hivatalos honlapjukon.

Az NSO Tv 2014 nyarán készített vele interjút, amelyben beszél a sporttal, a labdarúgással való kapcsolatáról is.

2022.01.20 16:07:35

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY

Az InStat Sport összevetette a hazai bajnokság statisztikai mutatóit Európa élvonalával.

2022.01.19 16:14:56

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem ment a magyar bajnoknak Dunaszerdahelyen, kettő nullára nyertek Joao Janeiro legényei.

2022.01.18 23:32:13

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Józan belátás, végtelen türelem és tudatos közeledés segíthet megbirkózni a történelem súlyos örökségével, és legjobb hitünk ellenére sem lehetünk meggyőződve arról, hogy nemes futballszakmai törekvések átírhatják a sok évszázados társadalmi kódokat.