NB II: Gera Zoltán lett a Vasas vezetőedzője – hivatalos

KORMANIK ZSOLTKORMANIK ZSOLT
Vágólapra másolva!
2024.02.26. 17:54
Gera Zoltán (Fotó: Török Attila)
A labdarúgó NB II-ben szereplő, a feljutásért harcban lévő Vasas a hivatalos honlapján adta hírül, hogy hétfőn szerződést bontott Desits Szilárd vezetőedzővel. A szakmai munka irányítását Gera Zoltán veszi át, stábjához Csizmadia Csaba is csatlakozik.

 

A 97-szeres válogatott Gera Zoltán a Pécsi MFC (1997–2000), a Ferencváros (2000–2004; 2014–2018), a West Bromwich Albion (2004–2008; 2011–2014) és a Fulham (2008–2011) labdarúgója volt, visszavonulása után az FTC stábjában dolgozott Szerhij Rebrov mellett, majd 2019. június 7-től az U21-es válogatott szövetségi edzője volt. Erről a posztjáról most távozik – adta hírül hétfő délután a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) hivatalos honlapja.

„Nagyon hálás vagyok, hogy közel öt éven keresztül a szövetségnél dolgozhattam, és pályakezdő edzőként rám bízták az U21-es csapat irányítását – idézi az mlsz.hu Gera Zoltánt. – Kettős feladatom volt a válogatott mellett, a játékosok egyéni fejlesztése mellett az eredményesség javítása is szempont volt. Rengeteget tanultam a szövetségnél eltöltött időszak során, és remélem, én is hozzá tudtam járulni a válogatottban megforduló labdarúgók fejlődéséhez. Az elmúlt időszakban több megkeresést is kaptam, és most azért döntöttem a váltás mellett, mert szeretnék klubcsapatnál, napi gyakorlati munkát végezni, amelyhez ez a lehetőség, a Vasas kerete ideális számomra.”

Gera Zoltán a szövetségnél eltöltött négy és fél év alatt végig szorosan együtt dolgozott Marco Rossi szövetségi kapitánnyal, több alkalommal erősítette az A-válogatott stábját. Irányítása alatt az U21-es válogatottból tíznél is több játékos került fel Rossi együttesébe, többen közülük már nagyon fiatalon alapemberré váltak ott – emlékeztet a szövetség honlapja, hozzátéve, hogy Gera utódlásáról hamarosan döntenek.

Desits Szilárd 2023. április 6-án váltotta Kondás Elemért a Vasas kispadján, az NB I-ben nyolc mérkőzésen irányította csapatot, ebben az idényben az NB II-ben 22 találkozón 11 győzelem, nyolc döntetlen, három vereség a mérlege – írja az angyalföldiek honlapja.

Gerához hasonlóan segítője, Csizmadia Csaba is az U21-es nemzeti együttestől érkezik a Vasashoz, korábban Gyirmóton és Budafokon is volt vezetőedző, utóbbival az első osztályba is feljutott.

A Vasas az NB II-es tabella harmadik helyén áll, 12 mérkőzése van még hátra, hogy kiharcolja az áhított visszajutást az élvonalba.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik