Átigazolás: másfél év alatt 100 gólt szerzett – a ZTE-nél folytathatja

Vágólapra másolva!
2020.05.26. 10:53
null
Zimonyi Dávid 2019-ben Amatőr-kupát is nyert a Lipóttal, a Szarvas ellen 2–0-ra megnyert döntő mindkét gólját ő szerezte (Fotó: <a href="https://www.newjsag.hu/2019/05/17/egy-zimonyival-voltak-jobbak-a-lipotiak/">newjsag.hu</a>/Babák Zoltán)
A Nemzeti Sport Online értesülései szerint jó eséllyel a ZTE-nél folytatja pályafutását az NB III-as Lipót Pékség 22 éves támadója, Zimonyi Dávid – ezt a zalaiak sportigazgatója, Sallói István is megerősítette.

 

Zimonyi Dávid sosem játszott akadémián, viszont már 16 évesen bemutatkozott a Lipót felnőtt csapatában, akkor még a Győr-Moson Sopron megyei első osztályban, a 2013–2014-es idényben. Azóta sem váltott klubot, viszont fokozatosan egyre több gólt szerzett. Az előző évadban 65 találattal lett gólkirály a megyei bajnokságban, ezzel főszerepet vállalt a Lipót feljutásában.

Ebben az idényben az NB III-ban 24 meccsen 16 találatig jutott, a Magyar Kupában pedig két gólt is szerzett a ZTE ellen (mint ismert, a nyolcaddöntő első mérkőzését nagy meglepetésre, 3–1-re meg is nyerte a Lipót, de a visszavágón 5–1-re kikapott). A jelenlegi fél idényt és az előző évadot együttesen nézve, minden tétmeccset figyelembe véve 61 találkozón 100 gólt szerzett. Legutóbb pedig már a ZTE-ben tűnt fel, a Ferencváros és a Fehérvár elleni edzőmeccsen is csereként állt be Márton Gábor csapatába. Ám nem próbajátékon szerepelt, mint az megjelent vele kapcsolatban, mert már korábban eldőlt, szeretnék szerződtetni, ezért a nyári átigazolási időszakig a csapattal készülhet.

A ZTE sportigazgatója, Sallói István kérdésünkre megerősítette, már folynak az egyeztetések Zimonyival és jó esély mutatkozik rá, hogy nyártól Zalaegerszegen folytatja a pályafutását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik