BOBORY BALÁZS (VARSÓ) 2017.08.23 14:03 Frissítve: 2017.08.23 14:36

Az ottfelejtett útlevél – egy kosarasunk lemaradt a gépről

A magyar férfi kosárlabda-válogatott megérkezett Varsóba, ahol – Európa-bajnoki főpróbaként – csütörtöktől szombatig négycsapatos felkészülési tornán vesz részt a lengyel, a brit és az izraeli együttes társaságában. Allen Rosco nem utazott együtt a többiekkel, aminek kalandos története van…

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány balján segítője, Pór Péter, jobbján tudósítónk, Bobory Balázs

 

„Hoppá, itt hideg van!” – mondták a magyar válogatott játékosai, miután kiszálltak Varsóban a délelőtt 11 órakor landoló gépből. Valóban, a hosszú, forró magyar nyár után furcsa volt érzékelni a bántóan hűvös szelet, amelyet egy apró napsugár sem tett elviselhetőbbé. Azok jártak jól, akik még Budapesten derekukra kötötték fekete melegítőfelsőjüket, itt meg magukra húzták.

Ezt tette volna Allen Rosco is, aki azonban nagyot hibázott hajnalban, amikor a társaság Kecskemétről busszal a Liszt Ferenc Repülőtérre indult. Egészen egyszerűen a szállodában felejtette az útlevelét, és mivel erre már csak Ferihegyen döbbent rá, Plézer Gábor technikai vezető villámgyors intézkedése ellenére is lemaradt a reggel kilenc órakor felszálló gépről, és csak a következő járattal, bő három órával később indulhatott a csapat után.

Ez persze nem a világvége, a spanyol Tenerife játékosának már a délutáni edzést sem kell kihagynia, mint ahogyan Hanga Ádámnak sem, aki kedden jelentette be, hogy a Baskoniából a Barcelonához igazolt, s szerdán ígéretéhez híven elutazott a válogatottal Varsóba, hogy mostantól már ne csak a kispadról, hanem a pályán is segítse az együttest.

És ugyanerre készül Karahodzsics Kemal is, aki szintén az utazó keret tagja, és azért kerülhetett Ivkovics Sztojan csapatába, mert Tóth Ádám megsérült, és a kapitánynak villámgyorsan egy 210 centiméternél magasabb, 120 kilós centerre volt szüksége.

„Jól érzem magam a csapatban, a legtöbb srácot ismerem, eddig minden rendben. Szeretnék bizonyítani az előttünk álló három napban, kíváncsi vagyok, hogyan sikerül beilleszkednem a csapatba” – mondta a szerb származású játékos.

A túra még egy apró kellemetlenséggel kezdődött: a varsói szállodához érve a magyar küldöttséget nem várta elegendő kitakarított szoba, így a lengyel szövetség munkatársa nem győzött szabadkozni, hogy ők jelezték a hotelnek a mieink ebéd előtti érkezését. Néhány játékos azért még a finom falatok előtt elfoglalhatta szobáját, a többiek viszont teli hassal jutottak kulcsokhoz, de ezt senki sem bánta.

A magyar csapat a torna helyszínéül szolgáló Legionowo Arénában edz, csütörtök este pedig a tavalyi Európa-bajnoki selejtezők során oda-vissza legyőzött Nagy-Britannia ellen kezdi meg Eb-főpróbáját.

FELKÉSZÜLÉSI TORNA, VARSÓ
Csütörtök
18.15: Lengyelország–Izrael
20.45: MAGYARORSZÁG–Nagy-Britannia
Péntek
18.00: Lengyelország–Nagy-Britannia
20.30: MAGYARORSZÁG–Izrael
Szombat
15.30: Nagy-Britannia–Izrael
18.00: Lengyelország–MAGYARORSZÁG

Allen Rosco válogatott mezben (Fotó: Dömötör Csaba)

 

2022.09.13 14:52:24

Kosárlabda nemzetisport.hu

A férfi kosárlabda NB I 2022–2023-as idényének programja, eredményei.

2022.09.14 11:57:49

Kosárlabda nemzetisport.hu

A női kosárlabda NB I 2022–2023-as idényének programja, eredményei.

2022.09.09 22:37:38

Kosárlabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Luka Doncic, a szlovénok 23 éves világsztárja öt évvel ezelőtt már Európa-bajnok lett, aztán egy évre rá Euroliga-győztes, most pedig az NBA öt legnagyobb csillagának egyike. Szavakkal leírhatatlan, mennyire szereti ezt a játékot, mennyire tudja, mikor kell csapatjátékosnak lennie, és mikor kell „one man show”-t a parkettre varázsolnia.

2022.09.07 20:03:10

Kosárlabda nemzetisport.hu

A házigazda németek sokkal jobbnak bizonyultak a tartalékos magyar válogatottnál az utolsó csoportmérkőzésen.

2022.09.06 16:43:52

Kosárlabda BOBORY BALÁZS, FAZEKAS ZOLTÁN (Köln), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Férfi kosárlabdacsapatunk a továbbjutás reménye után újabb csoportmérkőzését is elveszítette az Eb-n.