Veszprém: Egy erős csapat többer ér, mint egy zseniális játékos – Momir Ilics

VINCZE SZABOLCSVINCZE SZABOLCS
Vágólapra másolva!
2023.03.16. 20:14
null
Momir Ilics beszélt a veszprémiek jelenéről (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
A gyengébb évkezdés után kezd magához térni a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata, Momir Ilics vezetőedző elmondta, hogy a középső játékosok nagyobb teret kapnak, a világklasszis Nedim Remili pedig csak most kezdi igazán erősíteni őket.

Mintha visszaesett volna az idényt remekül kezdő Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának lendülete az új esztendőben, a Bajnokok Ligájában két vereséget szenvedett februárban, hazai pályán a dán GOG ellen, majd egyből utána Magdeburgban is.

„Hasonló volt a helyzet egy évvel ezelőtt, akkor itthon nem tudtuk legyőzni a Portót, majd kikaptunk Barcelonában. Most sem aggódtam annyira, nem lehet mindig a csúcson lenni – mondta a Nemzeti Sportnak Momir Ilics, az Építők edzője. – Két hónapig nem volt együtt a keret, a világbajnokság után fáradt és kisebb sérülésekkel bajlódó játékosok tértek vissza, elsősorban ezek miatt nem játszottunk úgy, ahogy vártuk. De most már rendben vagyunk.”

Lassan az olimpiai bajnok és világbajnok francia jobbátlövő, Nedim Remili is teljesen beleilleszkedik a csapatba, amivel Ilics szerint amúgy sem volt gond, a kezdetektől fogva jól jön ki a csapattársakkal, és a tréner szerint a kiemelkedő játékosok amúgy is gyorsan megértik egymást. Ráadásul tökéletesen illik a veszprémi játékrendszerbe, támadni és védekezni is szeret, így több helye lesz Kentin Mahénak, Rasmus Laugének és Jehja el-Derának is, valamint a tréner tervei szerint Ligetvári Patrik is több lehetőséget fog kapni támadásban.

„Nem kell változtatnom sem a sebességen, sem a taktikán Petar Nenadics távozása után, akinek nem vitás, hogy zseniális képességei vannak, de nem is emiatt, hanem a fegyelmezetlensége miatt volt vele probléma. Én sosem egyéniségekben, hanem csapatban gondolkozom, amelynek közös a célja és egy irányba tart. Egy erős csapat mindig többet ér, mint bármilyen zseniális játékos” – fogalmazott Ilics.

Az idény végéig hétszer is találkozhatnak a nagy rivális OTP Bank-Pick Szegeddel, és a tréner csak abban biztos, hogy jobb edző lesz a rangadók után. Tudja, mennyire fontos ez a párbaj, hiszen a Szeged ellen mindig csak a győzelem számít, de a kétségtelen nyomás ellenére is szeretné, ha a játékosai élveznék a mérkőzéseket, mindegy, hogy a Bajnokok Ligájában vagy a magyar bajnokságban. Vagy éppen a Magyar Kupában, amely négyes döntőjébe mindkét gárda simán bejutott, a Veszprém a Gyöngyöst, a Szeged a Fejér-B.Á.L.-t győzte le.

KÉZILABDA
MAGYAR KUPA, FÉRFIAK, NEGYEDDÖNTŐ
OTP Bank-Pick Szeged–Fejér-B.Á.L. Veszprém 41–28 (19–16)
Legjobb dobók:
Radivojevics 8, Frimmel 5, ill. Gál D. 6, Fercsik 4, Éles Zs. 4
Telekom Veszprém–He-Do B. Braun Gyöngyös 43–30 (22–14)
Ld.:
Elísson 6, Vajlupav 6, Marguc 5, Strlek 5, ill. Potisk 10, Varsandán 7

KORÁBBAN
Dabas KC–HSA NEKA 23–20
(9–8)
Mol Tatabánya KC–Csurgói KK 34–23 (15–10)

A férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjét április 8-án és 9-én rendezik Győrben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik