Sportrádió: történelmi pillanat, jön az első élő közvetítés!

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.03.28. 22:05
null
A szegedi Bánhidi Bence (balra) és Rasmus Lauge harcol a labdáért az első mérkőzésen (Fotó: Földi Imre)
Történelmi pillanathoz érkezett a Sportrádió: csütörtökön élőben közvetíti a Telekom Veszprém–OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzést, amelynek a tétje a nyolc közé jutás.

 

„Hosszú és rögös volt ez az út, és egy nagy tervünk, nagy célunk válik most valóra – vezette fel a csütörtöki közvetítést Vobeczky Zoltán, a Sportrádió főszerkesztője. – Nagyjából eldőlt a párharc, de csodák mindig vannak, a sportban meg pláne, de ettől függetlenül úgy gondoltuk, ha két magyar csapat találkozik a kézilabda Bajnokok Ligájában, annál jobb kezdés nem lehet itt, a Sportrádióban. A stúdióban szakértővel, vendéggel elemezzük az első mérkőzést, a második meccs lehetséges forgatókönyveit, természetesen a közvetítés előtt és után lesznek interjúk, amiket azonnal hallhatnak a hallgatók. Ami a közeljövőt illeti, a továbbjutó csapat mérkőzését is szeretnénk közvetíteni, zajlanak az egyeztetések, de ezek nemzetközi meccsek, nemzetközi jogdíjakról van szó, egyelőre felelőtlenség lenne bármit kijelentenem. A későbbiekben nemcsak kézilabdát szeretnénk közvetíteni, más terveink is vannak.”

„A Sportrádióban tavaly január óta volt már minden, élő közvetítés még nem, most már az is lesz – tette hozzá L. Pap István, az adás szerkesztője. – Körülbelül háromórás műsorfolyammal készülünk, Németh Kornél lesz a helyszíni kommentátor, a budapesti stúdióból Ballai Attilával, Kovács Péterrel követjük az eseményeket, és terveink szerint a szövetség elnöki posztjára aspiráló Illyés Ferenccel, aki annak idején mindkét topklubunkban megfordult. Méltó debütálás lesz ez a mérkőzés. Meglátjuk, mivé forrja ki magát a dolog, de egy sportrádió attól lesz sportrádió, hogy időről időre ott van a legfontosabb eseményeken kommentárorral és közvetítés szintjén is.”

„Elképesztően izgatott vagyok, nagyon várom, milyen lesz a Sportrádió első élő közvetítése. Izgulni azért izgulok, mert rádióban még sohasem közvetítettem teljes mérkőzést élőben – fogalmazott Németh Kornél, a mérkőzés riportere. – Ebben a párosításban nincs az a tizenhárom gólos különbség, amely érdektelenné tenne egy mérkőzést. Nagyon jó, telt házas, remek hangulatú mérkőzésre számítok, és azt várom, hogy a Szeged önmagához hűen fog kézilabdázni, és nem úgy, ahogyan az első meccsen.”

A műsorfolyam csütörtök este 18 óra 10 perckor kezdődik, és 21 óráig tart.

Az első, szegedi mérkőzést 36–23-ra nyerte meg a Veszprém.

Vobeczky Zoltán főszerkesztő és Risztov Éva, a reggeli program egyik állandó műsorvezetője a Sportrádió első születésnapján, 2023. január 17-én (Fotó: Szabó Miklós)
Vobeczky Zoltán főszerkesztő és Risztov Éva, a reggeli program egyik állandó műsorvezetője a Sportrádió első születésnapján, 2023. január 17-én (Fotó: Szabó Miklós)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik