Ez sima volt, idegenben ütötte ki a Szegedet a Veszprém

Kiváló kezdés után végig vezetve győzte le idegenben 36–23-ra az OTP Bank-Pick Szegedet a Telekom Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntőbe jutásért zajló szakasz első felvonásán, így Momir Ilics együttese 13 gólos előnyről várja a március 30-án 18.45-től Veszprémben rendezendő visszavágót.

Nagyon sima győzelmet aratott a Veszprém (A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK, Fotó: Földi Imre)

 

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
OTP BANK-PICK SZEGED–TELEKOM VESZPRÉM 23–36 (7
–20)
Szeged, 7637 néző. V: Eliasson, Palsson (izlandiak)
SZEGED:
Alilovic – Sostaric, Stepancic, Mackovsek 3, Bánhidi, Szita, Bombac. Csere: Mikler (kapus), Frimmel 3 (2), Bodó, B. Radivojevics 6 (5), Garciandía 2, Gaber, Rosta M. 2, MARTINS 5, Tönnesen 2. Edző: Juan Carlos Pastor
VESZPRÉM: CORRALES – GASPER MARGUC 11 (4), REMILI 4, El-Dera 1, Pesmalbek 2, LAUGE 4, Strlek 1. Csere: Cupara (kapus), LIGETVÁRI 4, Ilic Z. 3, A. Nilsson 1, Sipos A., Vajlupau, Elísson 3 (1), Mahé 2, Lukács P. Edző: Momir Ilics
Az eredmény alakulása. 7. perc: 0–2. 12. p.: 0–4. 15. p.: 2–8. 18. p.: 2–10. 21. p.: 4–11. 28. p.: 6–18. 36. p.: 10–21. 40. p.: 11–23. 46. p.: 14–28. 49. p.: 15–30. 53. p.: 18–33. 57. p.: 21–35
Kiállítások: 4, ill. 10 perc
Hétméteresek:
10/7, ill. 6/5
MESTERMÉRLEG
Juan Carlos Pastor: – Ezen az estén semmi sem működött. A védekezésünk csapnivaló volt, támadásban pedig nem tudtuk megjátszani a beállóinkat. Szünet után szerettünk volna közelebb kerülni a Veszprémhez, ám nem találtunk fogást rajta.
Momir Ilics:
– Ez volt a legjobb mérkőzés ennél a klubnál, amit játékosként és edzőként megéltem. Csapatunk védekezésben és támadásban egyaránt extrát nyújtott. A nagy előny nem téveszt meg bennünket, kemény visszavágóra számítunk, ennek szellemében készülünk az elkövetkező napokban.

VISSZAVÁGÓ
Március 30., csütörtök
18.45:
Telekom Veszprém–OTP Bank-Pick Szeged

ÖSSZEFOGLALÓ

Két kapufával és egy kapusbravúrral kezdődött a Pick Arénában a szerdai OTP Bank-Pick Szeged–Telekom Veszprém összecsapás, amely a 185. volt a két férfi kézilabdacsapat történetében, egyben az első, amelyre nemzetközi kupában, közelebbről a Bajnokok Ligájában került sor. Mind a három akció a vendégcsapathoz volt köthető, előbb Nedim Remili, majd Gasper Marguc találta telibe a kapufát, a két lövés között pedig Mirko Alilovicban akadt el egy ziccer.

Cserébe az ellenfél sem villogott, Sebastian Frimmel és Borut Mackovsek is lövést hibázott, előbbi ráadásul egy hetest bombázott a kapu fölé, Szita Zoltánt pedig csak sikerült megint balszélsőként játszatni. Az első öt és fél percben a két csapat összesen hét lövést hagyott ki, és több mint három percig kellett várni a mérkőzés első góljáig, akkor Marguc értékesített egy büntetőt.

A vendégcsapat kapott észbe előbb, és olyan forgatókönyv szerint alakult az első játékrész, amire senki sem számított, legkevésbé talán a hazai gárda: tizenkét perc után 6–1-re, tizenhét perc után pedig már 10–2-re vezetett a Veszprém. Közben a két kapus (vagy inkább a két védelem) teljesítménye között is szignifikáns volt a különbség, mert ugyan Rodrigo Corralesben három, Alilovicban pedig kettő labda akadt el, az előbbi öt, utóbbi viszont tizenkét lövésből hozta ezt a védésszámot.

Rasmus Lauge és Rosta Miklós (Fotó: Pesthy Márton/Veszprém Megyei Napló)

Hamar nehéz helyzetbe került tehát a telt ház előtt játszó Szeged, a hazai közönség fütyült is, Juan Carlos Pastornak pedig kétszer is időt kellett kérnie már a találkozó első szakaszban, és valamit sürgősen ki kellett találnia, mert a Veszprém ekkora előnyt nagyon ritkán szokott kiengedni a kezéből. Azonban nem sikerült felráznia a csapatát, mert a 25. percben Kentin Mahé találatával már tíz góllal ment az Építők, a fellelkesült vendégdrukkerek azonnal kaptak is az alkalmon, és rászámoltak a hazaiakra, majd Vladimir Cupara nevét kezdték skandálni, miután a bekötött kezű szerb kapus beállt, és rögtön védett egy hetest.

Ugyanakkor a meccs legcsúnyább jelenete is a simán vezető vendégekhez fűződött, Mahé hagyta ott a lábát a betörő Mario Sostaric előtt, akinek lefordult róla a bokája, és elesve egyből ütni kezdte a földet, két vendégjátékos ölben vitte le a pályáról. A félidő 20–7 volt a Veszprém javára, az első harminc percet indiszponáltan végigjátszó Szegeddel legutóbb 2020. szeptember 23-án fordult elő a BL-ben, a lengyel Kielce ellen, hogy egy félidőben tíz gólnál kevesebbet szerzett.

A szünetben ugyan igyekezett összekapni magát a hazai gárda, de hiába vált kiegyenlítetté a mérkőzés, hatalmas volt a különbség, amelyet a Veszprém kényelmes játékkal, lassabb tempóban játszva is könnyedén tartani tudott. Mivel a nyomás a Szegeden volt, többet hibázott, amiből jöttek a gyors vendéggólok, így a különbség még tíz gól alá sem ment. Gasper Marguc alaposan megszórta magát, meg sem állt 11 találatig, de tíz másik veszprémi játékos is betalált, a lövőhatékonyságuk pedig összeadódott azzal, hogy Corrales a hajráig közel negyven százalékkal védett, utána engedett csak ki, és egyedül majdnem kétszer annyi lövést hárított, mint az ellenfél kapusai, Alilovic és Mikler Roland összesen.

A vége tükörsima volt, a Telekom Veszprém 36–23-ra nyert, és nem sok hiányzott ahhoz, hogy meglegyen az új rekord, a Veszprém ugyanis 2011-ben szintén 13 góllal nyert Szegeden (20–33), sőt, alig két hónappal előtte 17 góllal győzött hazai pályán (40–23). A hazaiak ezúttal egyáltalán nem találták az ellenszert Momir Ilics csapata ellen, és talán nem mondunk nagyot azzal, hogy ezzel a BL-párbaj is eldőlt, mert akármennyire is kapja össze magát a Pastor irányította Szeged, nagyon kicsi az esélye, hogy ezt a tizenhárom gólos hátrányt le tudja dolgozni jövő hét csütörtökön, a veszprémi visszavágón.

 

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS! OTP BANK-PICK SZEGED–TELEKOM VESZPRÉM 23–36

 


 

60. perc: ismét heteshez jutnak a szegediek, Radivojevics pedig a jobb felsőbe lőtt! 23–36

59. perc: Mackovsek lövésénél Sipos védekezett nagyot és Corrales védett, még az is belefér a vendégeknek, hogy nem jó az indítás.

58. perc: micsoda Ligetvári-gól a jobb felső sarokba?! 22–36

58. perc: Mackovsek blokkról megpattant lövését nem tudta védeni Corrales. 22–35

57. perc: Elísson újabb hetest értékesített. 21–35

56. perc: Martinsnak legalább jól megy. 21–34

56. perc: Lauge már négy gólnál! 20–34

55. perc: Garciandia egymás után másodszor talál a veszprémi kapuba. 20–33

54. perc: ed-Dera pazar csellel tört be, s végül hetest harcolt ki. Vajlupau próbálkozását azonban védte Mikler.

54. perc: Garciandia is megszerzi első gólját a meccsen. 19–33

54. perc: Ilic Zoran jobbátlövőből felugorva talált be. 18–33

53. perc: Corrales ugyan beleért, de védeni már nem tudta Mackovsek lövését. 18–32

52. perc: Lauge ezúttal csak a kapu tetejét találta el.

51. perc: amíg a Szeged nyögvenyelősen, addig a Veszprém könnyedén szerzi a gólokat. Remili. Negyedszer! 17–32

51. perc: Martins megint jól találta meg Rostát. 17–31

51. perc: Garciandia lövése a blokkról ment sarokdobásra.

50. perc: Elísson a balszélről eredményes. 16–31

49. perc: Martins szépen találta meg beállóban Rostát, aki nem is hibázott. 16–30 

49. perc: Juan Carlos Pastor egy időkéréssel próbálja megtörni a Veszprém lendületét.

49. perc: Corrales ismét védett egy nagyot, majd Andreas Nilsson is megszerezte első gólját a meccsen. 15–30

48. perc: Lauge is megszerzi harmadik gólját egy egyéni akcióból. 15–29

48. perc: lövésig sem jut újabb támadásából a házigazda.

47. perc: kínai figurával próbálkoztak a vendégek, de érvénytelen Remili gólja.

47. perc: Martins emberhátrányban is betalált, hiába ért bele Corrales. 15–28

46. perc: óriási Corrales-védés! A gólvonalon mentette Martins lövését, ráadásul ed-Dera bombázott a szegedi kapuba, amely után Rostát még ki is állították. 14–28

 


 

45. perc: megint beleront a Szeged, ebből pedig Elísson indult és állította vissza a félidei különbséget. 14–27

45. perc: ismét eladja a labdát a Szeged, Ligetvári pedig gólra is váltotta a labdaszerzést. 14–26

44. perc: szép bejátszás Laugétól Pesmalbeknek. 14–25

43. perc: Bombac újabb labdavesztését Remili nem tudta kihasználni, de az újabb szegedi támadásból Martins eredményes! 14–24

43. perc: Gasper Marguc ma megállíthatatlan! 13–24

43. perc: kiegészült kettős emberhátránya után a Veszprém.

42. perc: az újabb szegedi támadásból sincs gól, ráadásul Radivojevics eredményes szegedi oldalon. 13–23

42. perc: Ed-Dera páros lábról felugorva bombázott a keresztlécre.

41. perc: Miguel Martins pedig egy hetest harcolt ki és Valjupaunak egy kétperces kiállítást. A büntetőt Radivojevics értékesítette. 12–23

40. perc: Pesmalbeket állítják ki Tönnesennel szemben elkövetett szabálytalansága miatt.

39. perc: Remili ellenállást nem tűrve tört be és szerezte meg harmadik gólját. 11–23

39. perc: Elísson lövése csak a kapufát találta el, de nincs újabb szegedi támadás, mert eladták a labdát.

39. perc: megint Marguc érkezett a veszprémi büntetőhöz és értékesítette is azt. Már 10 gólnál jár. 11–22

38. perc: Pesmalbek harcolt ki hetest, Szita védekezett belül.

38. perc: Momir Ilics időt kért, miután ezt a felvonást egyelőre 4–1-re a Szeged nyeri.

37. perc: Tönnesen újabb átlövése pattan a veszprémi kapuba. 11–21

37. perc: újabb rossz zárás Pesmalbeknél beállóban.

36. perc: Lauge lövését védte Mikler, de Bánhidi a hatoson belül nyúlt a labdához, így az a Veszprémé lett.

35. perc: szabálytalan zárás miatt elvették a labdát a Veszprémtől, Mackovsek pedig Corrales lábai között pattintott a vendégek kapujába. 10–21

34. perc: Bombac bombázott 11 méterről a kapura, s majdnem kettétörte a keresztlécet, gól nincs.

33. perc: Mikler Roland tenyerelte a kapu fölé a labdát, de Bombac lábához ért a labda. A hazaiak szerencséje, hogy Vajlupautól is elvették a labdát az izlandi játékvezetők.

33. perc: most jól védekezik a Szeged, igaz, a Veszprém sem kapkod.

32. perc: a túloldalon Bánhidi is kiharcolt egy büntetőt a Szegednek, Radivojevics pedig be is lőtte! 9–21

31. perc: a büntetőhöz megint Marguc állt oda, s Mikler lábai között pattintott a kapuba. A kilencedik gólja volt! 8–21

31. perc: Rasmus Lauge harcolt ki hétméterest. 

31. perc: Tönnesen átlövése pattant a veszprémi kapu bal oldalába. 8–20

31. perc: folytatódott a mérkőzés! Ezt a felvonást a Szeged kezdi támadással.

ELSŐ FÉLIDŐ

VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ! OTP BANK-PICK SZEGED–TELEKOM VESZPRÉM 7–20

 


 

30. perc: Ligetvári 11 méterről bombázott a szegedi kapu jobb alsó sarkába. 7–20

30. perc: Momir Ilics is időt kért.

30. perc: Radivojevics érkezett a heteshez, s gólra is váltotta a Szeged szerb szélsője. 7–19

30. perc: gólja után Mahé piros lapot kapott Mario Sostariccsal szemben elkövetett faultjáért.

 

Fotó: Földi Imre

 

29. perc: Kentin Mahé tört be a szegedi védők között és szerzi a Veszprém 19. gólját. 6–19

29. perc: Frimmelnek ez sem jön össze, újabb lövése a kapufát érintette.

28. perc: Frimmel balszélről leadott lövését védte Corrales, de marad a labda a hazaiaknál.

28. perc: Ilic Zorant nem tudták megállítani a hazai védők. 6–18

27. perc: rossz szegedi lövés után szedik össze a labdát a bakonyiak.

26. perc: Ligetvári kapufája után Marguc megszerezte hetedik (!) gólját. 6–17

25. perc: Radivojevics értékesíti a hazai büntetőt. 6–16

24. perc: Corrales újabb védést mutat be, ráadásul Mahé üres kapura szerzett  góljával már tízzel vezet a Veszprém Szegeden. 5–15

23. perc: Ligetvári Patrik is gólt szerez. 5–14

23. perc: Bodó kiharcolt egy hetest, melyet Frimmel nem tudott értékesíteni Cuparának. 

22. perc: Marguc pörgetett gyönyörűen Alilovic felett a szegedi kapuba. 5–13

22. perc: Kent Robin Tönnesent kell ápolni.

22. perc: Martins szép betörés után szerzi a Szeged ötödik gólját. 5–12

22. perc: újabb eladott labda a hazaiaktól, a lerohanást pedig Marguc váltotta gólra. 4–12

21. perc: Ilictől vették el a labdát a játékvezetők lépéshiba miatt.

20. perc: Miguel Martins második szegediként Frimmel után feliratkozik a gólszerzők közé. 4–11

20. perc: Bodó csodálatosan találta meg Bánhidit, aki Nilssonnak harcolt ki egy kétperces kiállítást.

19. perc: Ilic Zoran óriási átlövéssel jelentkezik. 3–11

18. perc: Frimmel harmadik hetese. A második, amit be is lőtt. 3–10

 

18. perc: Bodó szép csel után nem tudott lőni, de legalább egy hetest kiharcolt.

18. perc: hét a hat elleni játékkal próbálkoznak a hazaiak.

17. perc: újabb szegedi időkérés.

17. perc: előbb Rasmus Lauge, majd Dragan Pesmalbek is bevette a Szeged kapuját, jön is az újabb hazai időkérés. 2–10

17. perc: sok a hiba a hazaiaknál.

16. perc: újabb szegedi hiba támadásban.

15. perc: Garciandia eladott labdája után nem rohannak a vendégek, de gyors támadásukat a balszélről Manuel Strlek fejezte be góllal. 2–8

14. perc: Gasper Marguc már négy gólnál jár! Ezt a hetest is belőtte. 2–7

14. perc: Lauge szépen játszotta meg Pesmalbeket beállóban, a szerb pedig büntetőt harcolt ki.

14. perc: harmadszor is heteshez jut a Szeged, Frimmel pedig ezúttal nem ront. 2–6

14. perc: Remilit megint nem tudták megállítani a hazaiak. 1–6

13. perc: Sebastian Frimmel szerezte a Szeged első gólját, de gyorsan jön a válasz, Marguctól. 1–5

 


 

12. perc: Bombac passzát lehalászták Bánhidi elől, ebből pedig Gasper Marguc indult és fejezte be góllal a lerohanást. 0–4

11. perc: Juan Carlos Pastor időt kér.

11. perc: lehozza kapott gól nélkül emberhátrányát a Veszprém, ráadásul miután kiegészült, Remili révén gólt is szerzett. A franciának ez volt az első gólja a BL-ben veszprémi színekben. 0–3

10. perc: ed-Dera sértette meg a kapu előterét, a Szegednél pedig belemenés Bombacnál.

9. perc: emberelőnyben eladja a labdát a Szeged.

9. perc: Rasmus Lauge kap kétperces kiállítást a Bombaccsal szemben elkövetett faultja után.

9. perc: Pesmalbek került helyzetbe, de a Veszprém szerb beállójának lövését védte Alilovic.

8. perc: Remilit állította meg Szita Zoltán.

7. perc: Bogdan Radivojevics érkezik a büntetőhöz, de ezt meg Rodrigo Corrales védte!

 


 

7. perc: Bodó szépen tört be, de nem tudott gólt szerezni, cserébe egy hetest kiharcolt csapatának.

6. perc: Rasmus Lauge oldotta meg egyedül, szép átlövés a rövidbe. 0–2

6. perc: Luka Stepancic durrantott csúnyán fölé.

5. perc: Gasper Marguc értékesíti a Veszprém hetesét és szerzi a meccs első gólját. 0–1

5. perc: Ed-Dera harcolt ki büntetőt a vendégeknek és egy kétperces kiállítást Mackovseknek.

5. perc: még mindig nincs gól, feszültség viszont....

4. perc: felállt fal ellen támadhatott a Szeged, Mackovsek átlövése viszont a keresztlécen csattant.

3. perc: Ed-Dera durrantott mellé talpról, középről.

2. perc: Stepancic harcolt ki hétméterest a hazaiaknak. A Szeged heteséhez Frimmel állt oda, de fölélőtt.

2. perc: Alilovicnak hamar megvan a második védése is, majd a Szeged elrontja gyors támadását, a Veszprém lerohanásánál Gasper Marguc pedig csak a kapufát találta el.

1. perc: Nedim Remili vállalta el az első lövést, de Alilovic védett. A labda viszont a vendégeknél maradt.

1. perc: elkezdődött a mérkőzés! Az első támadást a Veszprém vezeti, a Szeged védekezik.

A házigazda Szeged sötétkék-világoskék csíkos szerelésben, a vendég Veszprém piros mezben és nadrágban lép pályára.

A mérkőzés ünnepélyes kezdődobását az olimpiai bajnok birkózó, Lőrincz Tamás és olimpiai ezüstérmes testvére, Lőrincz Viktor végzi el.

Érkeznek a pályára a játékosok.

ELŐZMÉNYEK

ÖN SZERINT KI NYERI A MÉRKŐZÉST? SZAVAZZON! 

 

Férfi kézi BL: miért lesz más ez a Szeged–Veszprém?

Az OTP Bank-Pick Szeged és a Telekom Veszprém az elmúlt több mint négy évtized alatt 184 alkalommal csapott össze tétmeccsen (125 Veszprém-győzelem, 52 Szeged-siker, hét döntetlen), és rangadójuk – még a sportágon is túlnőve – az ország egyik legrangosabb párbajává nemesült az idők során. Azonban mindig csak itthon futottak össze egymással, vagy a magyar bajnokságban, vagy a Magyar Kupában, most pedig történetük során először fordul elő, hogy a nemzetközi kupában, ráadásul a legrangosabb sorozatban mérik össze az erejüket.

A Veszprém harmadik helyen zárta a BL A jelű nyolcasát a francia PSG és a német Magdeburg mögött, míg a Szeged hatodik lett a B-csoportban, melyet zsinórban négy vereséggel kezdett.

A két csapat a nemzetközi porondon még soha nem találkozott egymással, ugyanakkor a magyar bajnokságban és kupában rendre összecsapnak, s a legutóbbi két NB I-es kiírás végén a Tisza-partiak diadalmaskodtak. Igaz, a felek előző, őszi meccsét 31–26-ra a Veszprém nyerte.

A Szegednek Mario Sostaric és Sebastian Frimmel volt a két legeredményesebb játékosa a csoportkörben, hiszen mindketten 45 gólt szereztek, míg a Veszprémnél ebben a mutatóban a dán klasszis, Rasmus Lauge vezet 66 találattal.

A Veszprém 28. idényét tölti a legrangosabb sorozatban, a Bajnokok Ligájában, ezek közül 20-szor bejutott a negyeddöntőbe, míg a Szeged eddigi 21 BL-szereplése alkalmában még sosem jutott elődöntőbe.

NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

 

„Elérkeztünk ahhoz az időszakhoz, amikor sorsdöntő meccsek jönnek és úgy tűnik, a legnagyobb riválisunk, a Veszprém ellen vívjuk ezeket a mérkőzéseket. Az első meccs nagy jelentőséggel bír egy ilyen párharcban, hogy értelmet nyerjen a visszavágó. Az aréna zsúfolásig meg fog telni, így jó hangulat lesz” – idézi az EHF honlapja Juan Carlos Pastort, a Szeged edzőjét, akinek csapatába már a bajnoki mérkőzésekre visszatért sérüléséből Bodó Richárd, míg a Veszprém ellen már Bánhidi Bence, Mikler Roland és Matej Gaber is bevethető lesz, egyedül a norvég szélsőt, Alexander Blonzot nem nevezte a spanyol szakember.

Ezzel szemben a bakonyiaknak csak egy kimaradójuk van, az ősszel súlyos sérülést szenvedő Jahja Omar, hiszen visszatért kézközépcsonttöréséből a szerb kapus, Vladimir Cupara, míg a februárban a lengyel Kielcétől megszerzett Nedim Remili hat NB I-es mérkőzés után a nemzetközi porondon is bemutatkozhat veszprémi színekben.

„Ez lesz az első Bajnokok Ligája-mérkőzésen a Veszprémmel, szóval már alig várom, de kemény meccs vár ránk. Készen állunk az ilyen mérkőzésekre és várjuk a továbbiakat. Ez az idény legjobb része. Szeretnénk keményen és okosan játszani, aztán meglátjuk, mi lesz” – fogalmazott Nedim Remili az eurohandball.hu-nak.

Mindkét csapatban van olyan személy, aki még az eddiginél is fontosabb szerepet játszhat a párharcban, mégpedig azért, mert valószínűleg soha többé nem lesz lehetősége rá. Szegedi oldalon ez nem más, mint az edző, Juan Carlos Pastor, aki tíz éve irányítja a csapatot, de az idény végén távozik, és bár érdemei elvitathatatlanok a klub és a magyar kézilabda történetében, egy edzőt sokszor az utolsó eredménye(i) alapján ítélnek meg, legalábbis arra emlékeznek a legjobban. Márpedig a spanyol szakembernek sem mindegy, hogyan emlékeznek rá a Tisza partján. Mivel nyártól az egyiptomi válogatott irányítását veszi át, lehet, hogy nemcsak a Szegeddel nem lesz többé lehetősége BL-t nyerni, hanem más csapattal sem.

Az Építőknél hasonló helyzetben van Rasmus Lauge, a csapat világbajnok és Európa-bajnok dán balátlövő-irányítója, aki posztján a világ egyik legjobbjának számít. 2019 óta játszik Veszprémben, de még nem nyert sem magyar bajnokságot, sem Bajnokok Ligáját, ami korábban a Kiellel és a Flensburggal sem sikerült neki. Mivel 31 éves és a nyáron nevelőklubjában, a Silkeborgban folytatja (fejezi be?) pályafutását, amelyről nem könnyű elképzelni, hogy a közeljövőben harcban lesz a BL-aranyért, így a családcentrikus Laugénak valószínűleg ez lesz az utolsó esélye arra, hogy eljusson Kölnbe, és magasba emelje a trófeát.

A párbaj győztese felszabadultabban, nagyobb önbizalommal játszhat az idény hátralévő részében, hiszen a legnagyobb hazai rivális legyőzése mindig a legfontosabb célok közé tartozik. Aki megnyeri ezt a párbajt, a Bajnokok Ligája májusi negyeddöntőjében a Talant Dujsebajev irányította lengyel Kielcével kerül szembe, amely évek óta a világ élvonalába tartozik, és ezúttal is a négyes döntő biztos résztvevőjének tartják. Ez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy a kettő közül bármelyik magyar csapatnak ne lenne esélye ellene.

VÉLEMÉNYEK
BODÓ Richárd, a Szeged balátlövője: – Biztos vagyok benne, hogy szoros találkozó lesz, nemcsak a szerdai, hanem a jövő heti is. Várom már a meccset, különleges érzés lesz magyar csapattal találkozni a BL-ben, de azért nem izgulom túl, sokszor játszottunk már korábban a Veszprémmel, és fogunk is még a jövőben. Azzal azért tisztában vagyunk, hogy ellene mindenkinek más érzés pályára lépni, jobban pörgünk és koncentrálunk. A veszprémiek gyorsan támadnak, jól viszik rá ellenfeleikre a labdát, sokszor kerülnek helyzetbe, ezért nekünk nagyon pontosan, minél kevesebb technikai hibával kell játszanunk a kapu előtt, és keményen kell védekeznünk. A gyors felépülésemet a fizioterapeutáknak köszönhetem, két bajnokit játszottam a sérülésem óta, és azt mondhatom, hogy kilencvenkilenc százalékos állapotban vagyok. Nem lesz egyszerű dolgom a Veszprém ellen, de hajtok, ameddig csak bírok.
SIPOS Adrián, a Veszprém beállója: – Nem kérdés, nyer a Veszprém… Komolyabbra fordítva, nyilván nem lesz egyszerű dolgunk Szegeden, ennek ellenére a célunk változatlan: minél jobb játékkal minél jobb eredményt elérni, hogy a visszavágón mi legyünk kedvező helyzetben. Ellenfelünk nagyon jó csapat, a csoportkör utolsó fordulóiban is bizonyította, hogy számolni kell vele, és nyilván mindent bevet, hogy hazai pályán nyerjen. Lehet előny, de hátrány is, ha egy csapat hazai pályán kezdi a párharcot, korábban már én is megéltem mindkét verziót. Mindegy, hol játszunk, a kulcs, hogy a mi rohanós kézilabdánkkal minél több gólt szerezzünk, és megnyerjük a találkozót. Furcsa lesz, hogy nem a bajnokságban vagy a Magyar Kupában találkozunk, ráadásul külföldi játékvezetők dirigálják a meccset, de ha már így alakult, a legjobbunkat nyújtva kell nyernünk.NS-SZAKÉRTŐ: ÉLES JÓZSEF
ÉLES József, világválogatott kézilabdázó: – Ha a jelenlegi formát nézzük, a Veszprém felé billen a mérleg nyelve, igaz, nem egyszer-kétszer borult már a papírforma, nem mindig az esélyesebb nyert. Abban biztos vagyok, hogy kiélezett párharc lesz, és mivel jól ismeri egymás erősségeit és gyengeségeit a két rivális, ezért a pillanatnyi forma fog dönteni, sőt, a játékosok egyéni képességei, amelyekre nem számít az ellenfél. A Szegednél Dean Bombac játéka nyomhat sokat a latban, az ő irányítása és passzai döntők lehetnek. A veszprémieknél Rasmus Laugétól és Jehja el-Derától várom azt a pluszt, amellyel meg tudják lepni az ellenlábast. Megjegyezném, hogy én annak idején mindig jobban szerettem az első mérkőzést otthon játszani, mert akkor meg lehetett lepni az ellenfelet, és bizony előfordult már olyan párharc, amikor a szegediek az Építők ellen a visszavágón is megtartották a kidolgozott előnyt, és továbbjutottak. Ha Juan Carlos Pastor együttese száz százalékig odateszi magát, és felpörög a mérkőzésre, nagy eséllyel győztesen kerül ki a párharcból.
NS-SZAKÉRTŐ: ZUBAI SZABOLCS
ZUBAI Szabolcs, 211-szeres válogatott kézilabdázó: – Bármelyik csapat is nyer, kis különbségű sikert arat. Szoros mérkőzésre számítok, apróságokon fog múlni a győzelem, de a hazai pálya miatt ötvenöt százalék esélyt adok a Szegednek. Teljesen más hangulata lesz ennek a találkozónak, hiszen a Veszprém elleni derbi minden játékos szívében különös helyet foglal el, sokkal fontosabb, különlegesebb, mint egy Barca, Kielce vagy Nantes elleni összecsapás. Ez „a” rangadó, ráadásul ezúttal a Bajnokok Ligájában! Nemigen tudnék kézilabdázókat kiemelni, akiknek a játéka kulcsfontosságú lehet, ha a Szeged nyer, csapatként kerekedik felül. Beállóposzton egyedül maradt Rosta Miklós, viszont bizonyította, hogy megállja a helyét, sőt… A januári világbajnokságon és az elmúlt hónapokban is megmutatta, mire képes, Bánhidi Bence távollétében is lehet rá számítani. Történjen bármi, bízom benne, hogy a Szeged győz, és előnnyel utazhat Veszprémbe.

KÖSZÖNTJÜK OLVASÓINKAT AZ OTP BANK-PICK SZEGED–TELEKOM VESZPRÉM FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA-MÉRKŐZÉS ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÉBEN!

2023.06.08 22:38:56

Kézilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mindkét gárda bizonyította, hogy tud jobban játszani a másiknál

2023.06.05 18:18:30

Kézilabda nemzetisport.hu

A bajnoki döntő második felvonását is a házigazda nyerte, jöhet az igazi finálé – Szegeden.

2023.06.04 23:24:10

Kézilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Rengeteg gátlás, kishitűség, félelem levetkőzésére alkalmas lehetett ennek az évadnak a második fele Márton Grétáék számára.

2023.06.04 12:22:11

Kézilabda nemzetisport.hu

A Vipers megismételte a Győr bravúrját, és egymás után harmadszor is aranyérmes a Bajnokok Ligájában.

2023.06.04 12:03:09

Kézilabda nemzetisport.hu

Remekül kezdett a magyar csapat, Toft zseniálisan védett, és bár a végén izgulni kellett, megérdemelt a harmadik hely.