Női kézilabda: Elek Gábornak pozitív lett a koronavírustesztje

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2021.03.10. 12:11
null
Elek Gábor is elkapta a koronavírust (Fotó: Dömötör Csaba)
A Ferencváros női kézilabdacsapata és a magyar szövetség egyszerre számolt be arról, hogy pozitív lett Elek Gábor koronavírustesztje, ezért biztosan kihagyja a szombati, Buducsnoszt Podgorica elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágót, de kérdéses az is, hogy csatlakozhat-e az olimpiai selejtező előtt álló válogatotthoz. 

 

A fradi.hu beszámolója szerint Elek Gábor a hét elején koronavírusra utaló tüneteket produkált, amelyet követően PCR-tesztet végeztek el rajta. A teszt eredménye pozitív lett, s a szakember azóta az otthonában, a családtagjaitól is elkülönítve tartózkodik, a körülményekhez képest jól van.

A Ferencvárosra így hatványozottan nehéz hét vár, ugyanis szombaton háromgólos hátrányt kellene ledolgozni a Buducsnoszt Podgorica ellen a BL-nyolcaddöntő visszavágóján. Elek távollétében a szakmai stáb felügyelete alatt zajlanak az edzések.

A pozitív teszt miatt kérdéses az is, hogy Elek csatlakozhat-e a női válogatott olimpiai selejtező előtti, március 14-én kezdődő edzőtáborához.

„Először is gyógyulást kívánunk Elek Gábornak, és nagyon sajnálnánk, ha nem tudna ott lenni az olimpiai selejtezőn, ugyanakkor felkészülünk erre az eshetőségre is – mondta el Pálinger Katalin, az MKSZ alelnöke. – Folyamatos kapcsolatban vagyunk Gáborral és a szakmai stábbal is, amennyiben szükséges lesz, az olimpiai selejtező előtt és alatt a szövetség biztosítani fogja a megfelelő és hatékony technikai összeköttetést a szakember és a csapat között. Arra is felkészül Danyi Gábor edző, Görbicz Anita szakmai tanácsadó, Bakos István kapusedző, Holanek Zoltán erőnléti edző, valamint a csapat melletti minden egészségügyi és a technikai szakember, ha a szövetségi kapitány nem tud ott lenni Győrben. A női szakág legfontosabb három napja áll előttünk március tizenkilencedike és huszonegyedike között, mindenhez tudnunk kell alkalmazkodni.”

„A terveket és a célokat mindez nem borította fel: bármi áron ki akarunk jutni az olimpiára. Természetesen megnehezíti a dolgunkat, bár nagyon bízunk benne, hogy Elek Gábor hétvégére tud egy negatív tesztet produkálni, és ő is elkezdheti a lányokkal az edzőtábort” – mondta az M1 aktuális csatornán Pálinger.

Hozzátette, jelenlegi tudásuk szerint vasárnapig negatív tesztet kellene produkálnia az edzőnek, hogy beköltözhessen a buborékba, de már felvették a kapcsolatot a nemzetközi szövetséggel, hogy Elek Gábor később is csatlakozhasson a válogatotthoz, ha csak hétfőn vagy kedden ad negatív eredményt.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Szombat, 18.00: FTC-Rail Cargo Hungaria–Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) (Tv: Sport1)

A MAGYAR NŐI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE AZ OLIMPIAI SELEJTEZŐRE
Kapusok:
Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szikora Melinda (Siófok KC)
Jobbszélsők: Kovács Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria), Lukács Viktória (Győri Audi ETO)
Jobbátlövők: Kiss Nikoletta (Siófok KC), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tomori Zsuzsanna (Siófok KC)
Irányítók: Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria), Vámos Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók: Helembai Fanny (Váci NKSE), Kisfaludy Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tóvízi Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők: Csiszár-Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szöllősi-Zácsik Szandra (MTK Budapest)
Balszélsők: Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Szövetségi kapitány: Elek Gábor
Edző: Danyi Gábor
Szakmai tanácsadó: Görbicz Anita

OLIMPIAI SELEJTEZŐ
A 2. CSOPORT (GYŐR) PROGRAMJA
Március 19., péntek
17.00:
Magyarország–Kazahsztán (Tv: M4 Sport)
20.00:Oroszország–Szerbia
Március 20., szombat

17.30:
Magyarország–Szerbia (Tv: M4 Sport)
20.30:Oroszország–Kazahsztán
Március 21., vasárnap

17.30:
Szerbia–Kazahsztán
20.30:Magyarország–Oroszország (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik