N. T. 2019.12.10 11:41

Női kézi-vb: a közös szenegáli-brazil táncnál már nem lesz jobb a tornán – videó

Brazília hétfőn 22–18-ra legyőzte Szenegált a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokságon, ezzel megszerezte a 17. helyet, a meccs mégsem az eredményről marad igazán emlékezetes, hanem a két csapat lefújás utáni közös táncáról, amiben benne van minden, amiért a sportot szeretjük.

 

A brazilok és a szenegáliak közösen táncoltak (Fotó: IHF)

Az afrikai csapat már azzal történelmet írt, hogy első alkalommal kijutott a világbajnokságra, aztán a magyar válogatottat is a soraiban tudó C-csoport utolsó fordulójában Kazahsztán legyőzésével az első sikerét is begyűjtötte. A helyosztókon meglett a második is, Frédéric Bougeant együttese a Kongói DK-t múlta felül, majd az utolsó meccsén már nem bírt Brazíliával.

 
A korábbi Rosztov-edző alig hitt a szemének, amikor Szenegálban kilépett az utcára

A szenegáli csapat ezzel együtt üde színfoltja volt a vb-nek, a játékosain látszódott, mennyire élvezik, hogy eljutottak Japánba, és ahogy arról maguk is beszéltek, amikor csak tehették, dalra fakadtak és táncolni kezdtek. Már a bemelegítéseik eltértek a megszokottól, de igazán a két győzelmük után csaptak táncos ünneplést. A hétfői helyosztón Eduarda Amorimék is csatlakoztak hozzájuk, a két válogatott közös tánca pedig üzenetértékű volt.

Az egész torna nagyon különleges volt a számunkra, mert először vehettünk részt világbajnokságon – mondta a francia Fleury-ben légióskodó kapus, Hatadou Sako. – Szerettünk volna a többi csapat szintjén játszani. Nagyon nehéz csoportba kerültünk, de hálásak vagyunk a tapasztalatért, amiből egyénileg és csapat szinten is csak tanulhatunk. Fontos lépést tettünk a részvétellel, az volt a célunk, hogy minden ellenfelünket meglepjük. Az afrikai kézilabda folyamatosan fejlődik, szeretnénk mi is tényezőkké válni, és hiszem, hogy idővel azok is leszünk.”

Több nagy klubnál is dolgoztam a karrierem során, így bizonyára sokan teszik fel magukban a kérdést, mégis mit keresek Szenegálban? De ha megnézzük, mennyit fejlődtek ezek a lányok csak az elmúlt hónapok során, nagyon boldog vagyok, hogy velük dolgozhatom” – jelentette ki Bougeant, aki a jövőben még több fiatalt szeretne bevonni a munkába, azonban a márciusi olimpiai selejtező miatt valamennyit csúszhat a bevetésük.

Ünneplés az első nyertes vb-meccsük után

 

A szenegáli csapat nemcsak a csarnokban perdült táncra, hanem az utcán is

 

2021.01.21 17:43:08

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A férfi kézilabda-válogatott újabb győzelmet aratott, immáron a középdöntőben, szombaton jönnek a lengyelek.

2021.01.20 15:37:39

Kézilabda MURÁNYI DOMONKOS (összefoglaló), TÖRÖK DÁNIEL (percről percre)

Elek Gábor csapata szinte végig vezetve verte meg két góllal a csoportelsőségért küzdő franciákat.

2021.01.19 18:24:02

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

Van, amit lehet és érdemes eltanulni tőlük, vagy legalább megpróbálni megérteni, mitől ilyen eredményesek.

2021.01.19 19:43:13

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

A magyar válogatott egy góllal megnyerte a csoportrangadót, így négy pontot visz a következő körbe.

2021.01.17 19:57:18

Kézilabda RUSZNÁK GYÖRGY

Az első félidő döcögő játéka után nagyon kinyílt a gólzsák a dél-amerikaiak ellen. Legalább 2 pontot viszünk a következő körbe.