Női kézi: öt válogatottal erősítettek Szabó Edináék

Vágólapra másolva!
2017.07.17. 18:58
null
Öt válogatott játékkossal bővült az Érd kerete (Fotó: handballerd.hu)
Nyilvános edzést tartott a legutóbbi öt szezonban egyaránt bajnoki bronzérmes érdi női kézilabdacsapat. Bemutatták az új igazolásokat, így a Győrből kölcsönbe érkező Tóth Gabriellát és a békéscsabai Gávai Szonját is.

 

Nem történtek nagy meglepetések, a korábbi nemzetközi sajtóhírek igaznak bizonyultak, s Tóth Gabriella és Gávai Szonja mellett két francia, az Issy Paris-tól érkező balszélső, Coralie Lassource, valamint a Fleuryt otthagyó kapus, Julie Foggea is Szabó Edina együtteséhez került. Továbbá érkezett még a több mint százszoros svéd válogatott balátlövő, Jamina Roberts is.

Tóth Gabriella (középen) két évre érkezett kölcsönbe Érdre (Fotók: Török Attila)
Tóth Gabriella (középen) két évre érkezett kölcsönbe Érdre (Fotók: Török Attila)

Érdekesség, hogy mind az öt újonc már volt hazája válogatottjának tagja.

Az új érkezők mellett az utánpótlásból is felkerültek néhányan, az NB I-ben már korábban bemutatkozó jobbszélső, Bernát Dorina mellett az átlövő Reizinger Sára is a felnőttegyüttest erősíti a következő kiírásban.

Az Érdből a legutóbbi idény után hét játékos távozott. Barján Bianka Vácon folytatja. Féléves mosonmagyaróvári kölcsönjátéka után Zeljana Stojak Franciaországban (Besancon), a balszélső Larissa Araújo Romániában (Magura Cisnadie) talált magának új csapatot. A 43 éves hetesölő, Szvetlana Gridnyeva szögre akasztotta a szezon végén a cipőt, míg Gulyás Vanda egy évre az újonc. Kecskeméthez került kölcsönbe. Fekete Bozsana és Vajda Luca új klubja egyelőre nem ismert.

Tekauer Norbert klubelnök a csapat következő évadbeli céljairól elmondta, az Érd a dobogós helyek valamelyikét tűzte ki, de a pontos pozíciót nem árulta el. Az egyesület első embere hozzátette: az EHF-kupában a csoportkörön való túljutás a vágyuk.

Tóth Gabriella kétéves kölcsönszerződést, a többiek egy plusz egy éves megállapodást kötöttek a klubbal.

Az Érd kerete a 2017–2018-as szezonra:
Kapusok:
Janurik Kinga, Julie Foggea, Győri Barbara
Jobbszélső: Katarina Krpezs-Slezák, Bernát Dorina
Jobbátlövők: Mireya González Álvarez, Kiss Nikoletta
Irányítók: Andjela Bulatovics, Tóth Gabriella
Beállók: Kisfaludy Anett, Szabó Laura
Balátlövők: Klivinyi Kinga, Mariama Signaté, Jamina Roberts, Reizinger Sára
Balszélsők: Gávai Szonja, Coralie Lassource, Takács Kitti

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik