Női kézi BL: „Feketén-fehéren leírjuk a véleményünket” – az Érd is indulna

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.07. 11:50
null
Egyelőre nem tudni, melyik európai kupasorozatban indul az Érd (Fotó: Földi D. Attila)
Bár helyezése alapján csak az EHF-kupában indulhatna az Érd női kézilabdacsapata, Tekauer Norbert elnök elmondása szerint a klub kísérletet tesz arra, hogy a Bajnokok Ligájában szerepeljen a következő szezonban.

 

Az Európai Kézilabda-szövetségnél (EHF) lehetőség van jelentkezni plusz Bajnokok Ligája-helyekre, ezt kihasználva az Érd harmadik magyar csapatként (a Győri Audi ETO és az FTC-Rail Cargo Hungaria mellett) indulna a legrangosabb európai kupasorozatban. A probléma annyi, hogy bár az EHF jelenlegi szabályai szerint bármely ország csapata jelentkezhet a pluszhelyekre, ez alól kivételek az aktuális klubrangsorban az első és a második helyen kiemelt nemzetek (Magyarország közelített az első helyezett Dániához), amelyeket alapból két együttes képviselhet, ez alapján pedig az Érd kérelmének elfogadására kicsi az esély.

Tekauer Norbert, az Érd HC elnöke ezzel ellentétesen vélekedik, elmondása szerint olyan erős érveket fogalmaztak meg, melyeket meg kell fontolnia az európai szövetségnek.

„Ha az EHF-nek a mostani gyakorlatát nézzük, akkor nincs esély, mi viszont szeretjük az ilyen lehetetlen helyzeteket megoldani, így mégiscsak van – mondta Tekauer a Sport1 Mai helyzet című műsorában. – Olyan típusú kérelmet fogalmaztunk meg az EHF felé, amelyben feketén-fehéren leírjuk a véleményünket a mostani rendszerről, annak a hiányosságairól.”

ÉRDI ERŐSÍTÉSEK

Az Érd hivatalosan még nem adott hírt az új játékosairól, de annyit már lehet tudni, hogy Békéscsabáról érkezik a balszélső Gávai Szonja, valamint a Nemzeti Sport úgy értesült, az irányító Tóth Gabriella is a csapat játékosa lesz.

A közelmúltban látott napvilágot, hogy az Érd játékosa lesz a svéd balátlövő, Jamina Roberts.

Korábbi sajtóhírek szerint két francia játékost is szerződtet az Érd a nyáron: a kapus Julie Foggeát, a balszélső Coralie Lassource-t.

„A női kézilabdában huszonhárom-huszonnégy csapat szokott nevezni a Bajnokok Ligájába, viszont nem a legerősebb együttesek szerepelnek a sorozatban, hanem – egyszerűen fogalmazva – mindenki induljon el, aki bajnok volt elv szerint. Vannak olyan bajnokságok, amelyek nem olyan erősek, mint például a magyar.”

„A férfiaknál már öt éve elindítottak egy folyamatot, hogy valóban azok a csapatok szerepeljenek a BL-ben, melyek a marketingértékük, a közönségük, az egész klubnak a strukturális felépítése és a gazdasági tényezői alapján alkalmasak arra, hogy hosszú távon is működőképesek legyenek – ez a nőknél nincs meg. Az Érd játékerőben talán már megérett arra, hogy ezt a színvonalat képviselje és a körülötte lévő menedzsermunka és háttér is van olyan szinten, hogy ezen csapatok közé tartozzon” – zárta szavait az elnök.

Az EHF június 23–24-én dönt a plusz BL-helyek sorsáról, a selejtező és a csoportkör sorsolására június 30-án kerül sor.

Az elnök az interjúban beszélt arról is, hogy a csapat a nyáron Dél-Koreába utazik egy nemzetközi tornára, ahol a házigazda mellett ott lesz többek között az amerikai válogatott is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik