V. Á. 2022.07.11 12:02 Frissítve: 2022.07.11 15:19

Női kézi: Háfra Noémi Dániában kezdi a következő idényt – hivatalos

A Győri Audi ETO KC magyar válogatott balátlövője, Háfra Noémi a következő idényt a dán női kézilabda-bajnokságban szereplő Odensében tölti kölcsönben – írja a győriek honlapja.

 

Háfra Noémi (zöldben) ideiglenesen távozik a Győrtől (Fotó: Árvai Károly)


A 23 éves játékos 2021 nyarán a Ferencvárostól szerződött a Győrhöz, amellyel idén bajnoki címet nyert. A BL-ben 18 gólt szerzett. Új klubja – melyhez kölcsönbe kerül –, az Odense megnyerte a dán bajnokságot, így a Bajnokok Ligájában szerepel a következő évadban is – az FTC-vel került egy csoportba.

„Háfra Noémi a magyar kézilabdázás egyik legtehetségesebb játékosa, nem volt véletlen a Győrbe szerződtetése sem, hiszen minden képessége megvan ahhoz, hogy klubunkban a legmagasabb szinten szerepelhessen. Noémi elmúlt szezonjai nem úgy sikerültek, ahogy azt ő, vagy bárki más elképzelte volna. Abban minden érintett fél egyetértett, hogy a játékosnak a legnagyobb segítség az, ha minél több időt tud pályán tölteni. Noémi fejlődését szem előtt tartva szeretnénk, ha újra régi formájában tudna játszani, ezért is járultunk hozzá ahhoz, hogy ideiglenesen csapatot váltson. A dán bajnokság jelenleg az egyik legerősebb Európában. Az Odense csapatában többen is kiestek a posztjáról, így várhatóan sok játéklehetőséget kap majd, ráadásul a Bajnokok Ligájában is szerepelhet. Háfra Noémi továbbra is klubunk igazolt sportolója marad, 2023 nyarától továbbra is a Győri Audi ETO KC csapatának szerződtetett játékosa. Ezúton kívánok sok sikert neki Dániában!” – mondta el Görbicz Anita, a klub elnöke a győriek honlapján. 

Endrődi Péter, a Győri Audi ETO KC felnőttcsapatát tulajdonló Győri ETO Kft ügyvezetője elmondta, a klub nem tervez további igazolást, teljes a kerete a következő idényre.

Fotó: Odense

„Sajnos az elmúlt idényem  nem úgy sikerült, ahogy elterveztem.  Sokat beszélgettem azokkal, akik közel állnak hozzám, valamint a Győri Audi ETO vezetőségével, és arra a következtetésre jutottam, hogy a következő szezont olyan klubban kell kezdenem, ahol nagyobb esélyem lehet több játékidőre, és ezáltal tovább fejlődhetek. Több megkeresés, érdeklődés is érkezett, ami egy ilyen szezon után különösen örömteli volt.  Döntésem több okból is a dán Odense Handbold csapatának kedvezett.  Egyrészt nagyon közel áll hozzám a skandináv mentalitás, és szeretnék még többet megtudni arról a mindennapi felszabadult és pozitív életszemléletről és kézilabdáról, amit a játékosok képviselnek ebben a régióban, valamint biztos vagyok benne, hogy taktikailag és fizikailag is sokat fogok fejlődni a dán kézilabda-kultúrában. Az előző szezonban kétszer találkoztunk a Bajnokok Ligájában, és az Odense mind a kétszer kemény ellenfélnek bizonyult. Szeretném megköszönni a Győri Audi ETO KC vezetőségének, hogy hozzájárultak a dániai vendégszereplésemhez, bízom benne, hogy egy év múlva még érettebb és értékesebb játékosként térek vissza Győrbe” – nyilatkozta Háfra Noémi.

„Noémi fiatal játékos, de már sok tapasztalattal rendelkezik, s viszonylag rövid idő alatt a magyar válogatott fontos szereplőjévé vált. Büszke vagyok rá, hogy úgy döntött, ezt az évet nálunk tölti. A beszélgetéseink során nagyon jók a benyomásaim róla, úgy gondolom, hamarosan a csapat és a kultúránk részévé válik” – mondta el Ulrik Kirkely, az Odense vezetőedzője a klub honlapján.

Az Odensénél a holland Lois Abbingh – Háfra egyik poszttársa – októberre várja a gyermekét.

2022.08.06 23:57:19

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Valóban törvényszerű-e a hanyatlás, és ha igen, akkor tartós és visszafordíthatatlan-e? Ha pedig szintén igen, megengedheti-e a kézilabda, amely a harmadik évezred sportágaként címkézi magát, és ezt nem is ok nélkül teszi, hogy öncsonkítás útján veszítsen a látványosságából, a mutatvány jellegéből, a vonzerejéből?

2022.07.18 22:51:28

Kézilabda VARGA ÁDÁM

A korábban öt évig a Veszprémet is erősítő északmacedón legendát stílusosan meg is koronázták.

2022.07.13 23:28:26

Kézilabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL.S bár mindig azt mondják, a tehetség utat tör magának, és nyilván a legszerencsésebb eset, ha valakinek nem kell a korát, az érettségét számba venni, amikor pályára lép, de bizony a legtöbb esetben óvatosan kell adagolni a nyomást, a felelősséget, mert a megélt sikerek és kudarcok, illetve az őket követő reakciók is torzíthatják a személyiséget, ami nyilván meghatározó abból a szempontból, hogy az illető milyen pályát fut be.

2022.07.03 22:51:00

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A nagyok között is lesznek vezéregyéniségek közülük.

2022.07.03 16:45:23

Kézilabda R. Gy.

A norvégok szinte végig vezettek, de sikerült megfordítani az állást, a vége viszont megint a skandinávoké lett.