Női kézi: Grbics távozik az FTC-től, nyártól a Brestben folytatja

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.01.13. 12:59
null
Itana Grbics a nyáron távozik az FTC-től (Fotó: Török Attila)
Itana Grbics a nyáron távozik a Ferencváros női kézilabdacsapatától, és a Brestnél folytatja a pályafutását – erről a francia klub számolt be a hivatalos honlapján.

 

A 25 éves montenegrói irányító tavaly augusztusban Szucsánszki Zita és Kovacsics Anikó sérülése miatt érkezett az FTC-hez, egy plusz egy éves megállapodást írt alá a zöld-fehéreknél, de a második év nem lép életbe, mert a nyáron a Bresthez szerződik. A Fradi pedig jelezte, a következő kiírástól is számol vele, ám a játékos egyértelműen elutasította a lehetőséget.

Grbics két idényre szóló szerződést kötött új klubjával, amely ebben az évadban azonos Bajnokok Ligája-csoportban szerepel a Ferencvárossal, sőt, a két csapat a hétvégén éppen egymással mérkőzik majd meg Franciaországban.

„Nagyon boldog vagyok, megtiszteltetés számomra, hogy a következő szezontól a Brest játékosa lehetek, de a Ferencvárosnál sok feladat vár még rám a mostani idény vége előtt” – idézi a francia együttes hivatalos honlapja Grbicset, akinek a Brest 2019 óta (a CSM Bucuresti, a Buducsnoszt és az FTC után) már a negyedik klubja lesz. A montenegrói irányító hozzátette, nem történhetett volna vele jobb annál, mint hogy újra egy csapatban szerepelhet majd honfitársával, a balátlövő Djurdjina Jaukoviccsal, akit a testvérének tekint. „Nagyszerű hír számomra, hogy a következő idénytől a pályán és az életben is mellettem lehet.”

A Brest hat pont lemaradással jelenleg második a francia bajnokságban a hibátlanul éllovas Metz mögött.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik