A vártnál nehezebben, de legyőzték a mieink Svájcot a női kézi Eb nyitányán

Vágólapra másolva!
2022.11.04. 17:41
null
Klujber Katrin 9 gólt dobott, az EHF a meccs emberének is megválasztotta (Fotók: MKSZ/Kovács Anikó)
A magyar női kézilabda-válogatott a szünetben ugyan még hátrányban volt, mégis 33–28-ra legyőzte az Eb-újonc Svájcot az északmacedón–montenegrói–szlovén közös rendezésű Európa-bajnokság első játéknapján, Ljubljanában, az A-csoportban. A mieink a sikerrel nagyot léptek a továbbjutás felé, de össze kell szedniük magukat, mert a hatvanból csak az utolsó tíz percben játszottak jól, ami most is épphogy elég volt. Folytatás vasárnap Horvátország ellen.

 

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT (Ljubljana)
MAGYARORSZÁG–SVÁJC 33–28 (12–14)

Ljubljana, Stozice Aréna, 1168 néző. Vezette: Vujacsics, Kazanegra (montenegróiak)
MAGYARORSZÁG: Szikora – GYŐRI-LUKÁCS V. 6, KLUJBER 9 (3), Bordás 2, Hornyák D., VÁMOS P. 6, MÁRTON G. 4. Csere: Janurik (kapus), Kácsor 2, Kuczora 2, Pásztor N. 1, Debreczeni-Klivinyi, Korsós, Töpfner, Albek 1. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir
SVÁJC: Schüpbach – EMMENEGGER 5, Hodel, Kündig 1, SCHMID 6, GAUTSCHI 5, Riner 3. Csere: Brütsch (kapus), Wick, Bucher 5 (5), Altherr 2, Káhr 1, Hess. Szövetségi kapitány: Martin Albertsen
Az eredmény alakulása. 6. p.: 2–5. 11. p.: 5–7. 22. p.: 10–10. 26. p.: 10–13. 36. p.: 18–17. 44. p.: 21–22. 48. p.: 23–24. 52. p.: 27–24. 57. p.: 30–26
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 5/5
MESTERMÉRLEG
Martin Albertsen:
– A magyarok örülhetnek a két pontnak, mi viszont nem vagyunk boldogok. Nagyon jól játszottunk az első félidőben, és a másodikban is próbáltunk föléjük kerekedni, és fenntartani ugyanazt a szintet. Talán az volt a gond, hogy az eredményt figyeltük, és azt hittük, már nem jöhetnek vissza. A végén volt négy rossz percünk, amikor hagytuk őket visszajönni és nyerni.

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
A-CSOPORT (Ljubljana)

Norvégia–Horvátország 32–23 (16–14)
B-CSOPORT (Celje)
Dánia–Szlovénia 26–28 (15–14)
Svédország–Szerbia 27–21 (14–9)

ÖSSZEFOGLALÓ

Ma már előszeretettel hangoztatják minden (csapat)sportágban, hogy nincsen könnyű ellenfél, bárki veszélyes lehet, de azért Svájc legyőzése még akkor sem jelenthetett gondot a magyar női kézilabda-válogatottnak az Európa-bajnokság első csoportkörében, ha az ellenfél vitathatatlanul sokat fejlődött az elmúlt években.

Idén sem voltak olyan acélos eredményei, amelyek elgondolkodtatnák az embert, legutóbb tizenegy góllal kaptak ki attól a spanyol válogatottól, amely ellen a magyarok kiharcolták az Eb-kijutást, idegenben legyőzve őket, előtte pedig Norvégia ellen 17, Dánia és Hollandia ellen pedig 13-13 góllal maradtak alul. És érdemes volt a nyitó meccset úgy is vizsgálni, hogy valóban az első meccsünk ezen az Eb-n, amely kicsit mindig nehezebb, nekik viszont egyúttal az első meccsük az Eb-k történetében – ráadásul talán itt sem lehetnének, ha Oroszországot nem zárják ki a selejtezőből a második csoportforduló után.

Golovin Vlagyimir és az edzői stáb úgy döntött, az első mérkőzésünkön a kapus Szemerey Zsófit és a beálló Füzi-Tóvizi Petrát pihenteti, a többiek a bemelegítésnél egészen jól mozogtak a hatezresre csökkentett Stozice Arénában, amelyben még a pénteki munkanap ellenére is mintegy ötven magyar drukker is helyet foglalt zászlókkal és nemzeti színű molinókkal.

Bár az első gólt indításból a magyar együttes szerezte, az első percek érthetetlen videózása után Svájc öt perc alatt elhúzott 5–2-re, és bár megvoltak az esélyeink, legalább annyi technikai hiba, labdaeladás és pontatlan lövés is jött velük. Szerencsére az ellenfél is hibázott, így a tizennegyedik percben Márton Gréta góljával sikerült egyenlíteni, miután a Fradi balszélsője először kapott labdát a meccsen, de góljaink inkább egyéni megoldásokból születtek. Fordítani viszont nem tudtunk, többek között azért, mert – az Eb-k történetében rekordgyanús módon – húsz perc alatt öt kapufát lőttünk, abból négyet úgy, hogy az akciókat egyébként szépen kidolgoztuk ziccerhelyzetig.

Az első félidőben a jó kapusteljesítmény nagyon hiányzott az elmúlt meccsekhez képest kicsit javuló, de még mindig hézagos védelem mögül, Szikora Melinda csak négyet fogott a 18 lövésből (22%), így az első félidő képe alapján teljesen reális volt Svájc kétgólos vezetése a szünetben. Jobban kezdtük a második félidőt, gyorsan ki is egyenlítettünk, sőt, fél óra után újra mi vezettünk, ám Janurik Kinga egész pályás kapufája (!) azért jelezte, hogy ma a szerencse sem áll a magyar csapat mellé. Legalábbis a mérkőzés nagy részében biztosan nem.

A félidő felénél újra visszajött a kapuba Szikora (Janurikban tíz lövésből csak egy akadt el), és húsz percig a támadás sem javult fel annyira, hogy fordítani tudjunk, Klujber Katrinnak és Vámos Petrának azonban akadtak szép egyéni megoldásai. Győri-Lukács Viktória üres kapus indításgóljával úgy tűnt, megtört a jég, és a mérkőzésen először két góllal vezettünk. Sőt, lehetett volna az négy is, ha Szikora kicsit türelmesebb, és nem akar egész pályás gólt dobni üres kapura, hiszen ekkor már az idő inkább a mi oldalunkon állt – ehelyett lett belőle svájci hetes és az előny két gólra csökkent, ami a hajrá előtt azért minden volt, csak megnyugtató nem.

Viszont végre kétszer is bejött a hét hat elleni, emberelőnyös támadótaktika, így négy percünk maradt a háromgólos előny megtartására. Sikerült, de mázli is kellett hozzá. Az egyik támadásnál ugyanis eladtuk a labdát, de az szerencsére a meccs legjobbjának megválasztott, kilenc góllal záró Klujberhez pattant, aki köszönte a lehetőséget, és betalált – majd szerzett gyorsan egy üres kapus gólt is, innen pedig már nem lehetett elrontani.

A magyar válogatott úgy nyerte meg 33–28-ra az első Eb-mérkőzését Ljubljanában, hogy igazából csak az utolsó tíz percben játszott jól, a lányokon pedig a lefújás után jól látszott, mekkora tehertől szabadultak meg. Azt viszont ők is pontosan tudják, hogy vasárnap a horvátok és kedden a címvédő norvégok ellen ennél sokkal több kell majd.

(Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)
(Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)

 

PERCRŐL PERCRE

Klujber Katrin lett a meccs legjobbja kilenc találatának köszönhetően.

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK!

60. perc: A végén kaptunk egy gólt, de ez már nem számítótt, GYŐZELEMMEL KEZDTÉK A MIEINK AZ EURÓPA-BAJNOKSÁGOT! 33–28 a végeredmény.

59. perc: Klujber hatalmasat játszik a végén (is), ez már a kilencedik gólja volt, majd Győri-Lukács is betalált, ez végleg ELDŐLT...! 33–27

58. perc: Kaptunk egy gólt, majd Kuczora labdát vesztett, egy másodperc múlva azonban Klujber Katrin labdát SZERZETT, és betalálunk! 31–27

58. perc: Vámos Petra is újra megvillant, ez már megnyugtató előnynek tűnik így elsőre! 30–26

56. perc: HATALMAS gólt dobott Klujber! 29–26

Golovin időt kért.

55. perc: Gyors svájci találat után Győri-Lukács újabb gyors góljával újra három van közte! Majd kapunk is egyet... 28–26

53. perc: Klujber fontos gólt szerzett, ezzel meglett a háromgólos előny, majd Szikora megpróbálta üres kapura... a hetedik kapufa! 27–24

52. perc: Emmenegger dobott kapufát, ez most nagy esély...

Svájci időkérés.

51. perc: ELŐSZÖR MEGYÜNK KETTŐVEL! Győri-Lukács szerzett gólt. 26–24

51. perc: Remek labdaszerzés a mieinktől, majd Márton nem hibázik üres kapura. VEZETÜNK! 25–24

50. perc: Klujber a hetesnél kétszer is lendített, majd bedobta, újra iksz! 24–24

50. perc: Kétperces kiállítás a mieinknél, majd nem sokkal később a svájciaknál is.

48. perc: Passzív jelzésnél jön egy újabb beálló-gól a svájciaktól, majd Pásztor fölé lő. 23–24

47. perc: Szikora védése után maradt a labda a svájciaknál.

 

45. perc: Vámos rontott védekezésben, majd rögtön jóvá is tette ezt. 23–23

Ha nem tudják végigvinni a lerohanást, felállt fal elleni játékban átálltak a svájciak a hét mezőnyjátékossal való támadásokra, be is jöttek nekik az első kapus nélküli akciók, ziccerig és gólokig jutottak belőle.

45. perc: Győri-Lukács Viktória remekül robbant be a jobb szélről, újra egyenlő. 22–22

44. perc: Emmeneggert továbbra sem tudjuk megfogni, már ötödször eredményes... 21–22

43. perc: Emberhátrányba is kiegyenlít az ellenfél majd Vámos lövését védte Lea Schüpbach. 21–21

Svájci időkérés.

42. perc: Márton Gréta zseniális labdaszerzése után be is dobta harmadik gólját. 21–20

41. perc: Jött az újabb egyenlítés, majd Kácsor rossz dobása. 20–20

40. perc: Bordás megint megszerzi nekünk a vezetést, most már inkább ez a tendencia, pedig 18–17-nél először vezettünk 1–0 után. 20–19

38. perc: Kaptak a svájciak egy hetest ismét, Bucher ezt is bedobta, majd Márton hibázott dobást. 19–19

Az ellenfél kapott gól után rendre erőlteti a gyors középkezdést, amivel bizony zavarba is tuja hozni a visszarendeződésünket.

37. perc: Kifejezetten gyorsan válaszolt erre Svájc, de Vámos Petra ismét megszerezte a vezetést. 19–18

36. perc: Klujber bedobta a hetest, megvolt az egyenlítés, majd MEGVAN A VEZETÉS Bordás révén. 18–17

35. perc: Megint megszerezte a vezetést Svájc, majd Vámos betörése után kaptunk egy hetest. 16–17

35. perc: Újra labdát szereztünk, újabb üres kapu, újabb kapufa... ez már a hatodik ma...

34. perc: Labdát szereztünk, majd Márton Gréte megiramodott és dobott egy üres kapus gólt, újra egyenlő! 16–16

Az esetnél Klujber kapott a vállához, de szerencsére úgy tűnik, nem sérült meg, csak kis jegelést kapott rá a kispadon.

33. perc: Rettentő gyors gólváltás, majd svájci kiállítás! 15–16

32. perc: Kaptunk egy könnyelmű gólt, majd Vámos küzdött hatalmasat, újra szépítünk. 14–15

31. perc: Klujber góllal nyit, egy gólra feljövünk! 13–14

FOLYTATÓDIK A MECCS!

 

Egy kis stat: Szikora Melinda négy, míg Lea Schüpbach öt védésnél jár a mérkőzésen. A mieink 55, a svájciak pedig 67 százalékos hatékonysággal lőttek az első harminc percben.

Írtunk róla korábban, hogy fontos újítást vezet be az EHF a közvetítésben – erre már a meccs elején láthattunk egy példát. ERRŐL BŐVEBBEN ITT!

FÉLIDŐ!

30. perc: Másodpercekkel a vége előtt Szikora védett egy nagyot. Kétgólos hátrányban megyünk szünetre. 12–14

Itt az első svájci időkérés.

30. perc: Újra háromra nőtt a különbség, de kaptunk egy hetest, amit Klujber értékesített! 12–14

Emberelőnyben a svájciak már másodszor jönnek ki Debreczeni-Klivinyire követő emberfogással.

29. perc: Ez már a félidő hajrája... védekeztünk egy jót – így tűnt legalábbis, de Albek Anna kapott egy kétperces kiállítást...

Az időkérésünk után felharsant az „Ébresztő!” a kapu mögötti szurkolóktól. Időszerű, miután újra háromgólos hátrányba kerültünk a lelkes és egyáltalán nem ügyetlen svájciakkal szemben.

26. perc: Nagyot hibázunk támadásban, majd védekezésben újfent szétszórtak vagyunk, kaptunk egy újabb gólt – de gyorsan szereztünk is egyet... 11–13

Az ellenfél zavaró védekezésére válaszul, mi is kapus nélkül kezdtünk támadni az időkérésünk után.

Időkérés – Golovin kérte ki, érthetően.

25. perc: Hihetetlen pech, megvolt az ötödik kapufánk is, majd újra kétgólosra nőtt a hátránya a mieinknek. 10–12

A svájci kispad minden jó védekezésnél egy emberként pattan fel, és öklét rázva biztatja az éppen pályán levőket, de az is igaz, hogy eddig ötször telibe lőttük a felső lécet.

23. perc: Kaptunk egy kiállítást, majd egy gólt is. 10–11

22. perc: Kuczora remek passza után Klujber töhetett be, és megint eltalálta a felsőlécet... nálunk maradt azonban a labda, Debreczeni-Klivinyi pedig egyenlített! 10–10

20. perc: Megint könnyű gólt engedtünk az ellenfélnek, majd Kácsor adta el a labdát... 9–10

19. perc: Klujber lövésénél nagy svjáci védés... de Pásztor jött, látott és gólt dobott! 9–9

18. perc: Bucher dobhatott újabb hetest, s hiába jött be Janurik, nem tudta megfogni... 8–9

17. perc: Ők is dobtak egy kapufát, majd Kácsor hosszú idő után gólt szerez! 8–8

A svájci szurkolók kevésbé hangosak, ellenben kitartóan használják a kereplőt, a mieink dobbal kísérve skandálják a jól ismert rigmusokat.

16. perc: Emberhátrányban is kaptunk egy gólt, majd Márton megdobta a magyar csapat harmadik felsőlécét... 7–8

14. perc: Márton Gréta góljával kiegyenlítettünk! 7–7

14. perc: Kiállítás a svájciaknál!

14. perc: Na végre! Vámos dobott egy remek gólt, majd megindultunk az egyenlítésért... 6–7

12. perc: Kaptunk mi is egy gyors gólt, majd eladtuk a labdát, de belefújtak. A támadás végén Kácsor dobott egy hatalmas kapufát... 5–7

11. perc: Jó védekezés után Győri-Lukács dobott gyors lerohanásból egy gólt, 2/2-nél jár. 5–6

10. perc: Egy remek svájci betörés után kaptak egy újabb gólt a mieink, majd Kácsor lövését hárítják... 4–6

9. perc: Nagyszerűen védekeztünk ki egy hosszú svájci támadást, majd Bordás dobhatott volna egyszerű gólt, de a kapufát találta el.

7

. perc: Svjáci hiba után Klujber megcsinálta ugyanazt, mint előbb, be is dobta, de már belefújtak. Nálunk maradt a labda, Klujber pedig harmadszor is eljátszotta ugyanat, gól! 4–5

6. perc: Bucher újabb hetest értékesített, de gyors ellentámadásunk végén Klujber Katrin is betalált. 3–5

5. perc: Vámos Petra labdavesztése utána jött egy újabb svájci gól, de nem sokkal később mi is hetest kaptunk – igaz, Klujber kihagyta azt. 2–4

4. perc: Kácsor egyenlít – megcsinálta magának a területet, majd könnyed befejezést választott. Svájc a következő támadásánál is eljuttatta a labdát a beállónak, majd hetest ítéltek a svájciaknak. Szikora beleért, de nem tudott védeni. 2–3

2. perc: Az első felállt fal elleni támadásunknál Vámos tört be, majd jött egy fault, szabaddobás, de nem sokkal később Klujber labdát vesztett, Svájc pedig a következő támadásból megszerezte a vezetést. 1–2

Nincsen kiállítás, a svájciak első gólszerzője marad a pályán.

2. perc: Máris egy videózás – egy rossz cserét vizsgálnak, a svájciaknál.

1. perc: A svájciak kezdték a meccset, de az első támadásban labdát vesztettek, majd Győri-Lukács Viktória befejezte a mi ellentámadásunkat – a következő támadásból egyenlített Svájc. 1–1

ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS, EZZEL EGYÜTT AZ EB IS A MIEINK SZÁMÁRA.

A mieink himnusza csendült fel először, majd jött természetesen a svájci is.

Az egyik magyar szektor zászlókkal felszerelkezve üdvözölte a mieinket a bemutatásnál, míg a kapu mögött fekete pólós magyar drukkerek foglaltak helyet. Kocs, Arló, Nagykanizsa, Szombathely – csak pár helységnév a magyar zászlókról.

A svájci után most már a magyar válogatott is bevonult, percek múlva kezdődik az Eb, a mieinkkel!

A szervezőkig valószínűleg nem jutott el a hír, hogy Hornyák Dóra lett a csapatkapitányunk (vagy legalábbis későn), ugyanis Vámos Petrától játszották be a szokásosan a csékák elmondásában rögzített fair play üzenetet.

Meglepően sok svájci szurkoló érkezett, hogy a helyszínen támogassa Martin Albertsen együttesét. Megkockáztatjuk, hogy talán még többen is vannak az újonc drukkerei, mint a magyarok.

Hamarosan kezdés…

ELŐZMÉNYEK

Svájc Eb-újonc: lassan harminc éve annak, hogy legutóbb összecsaptunk Svájccal, amely azóta sem képvisel nagyobb erőt a női kézilabdában – soha semmilyen világversenyre nem jutott még ki, így az Európa-bajnokságon is most mutatkozik be. Az elmúlt években kezdett el fejlődni, a dán Martin Albertsen  2018 februárjában ült le a kispadra, majd 2020-ban végleg otthagyta Bietigheimet, hogy csak a svájci válogatottra koncentráljon. A keze alatt szépen formálódik a csapat, amely már kezdi átvenni a skandináv játékstílus elemeit, elsősorban a gyorsaságot és a szélsőjátékot, és már vannak jegyzett játékosai a Bundesligában.

Tudósítónk, Vincze Szabolcs jelenti Ljubljanából: Mindössze egy lakótelep választja el a magyar csapat szállását a Stozice Arenától, ahol női kéziválogatottunk az Európa-bajnoki meccseit játssza, és amely úgy néz ki, mintha valamilyen űrből jött jármű szállt volna le Ljubljana peremére. De nemcsak kívülről, hanem belülről is impozáns, igaz, egyelőre még teljesen üresen áll. A hotelben ültünk le beszélgetni Pigniczki Krisztinával, aki 2018 óta dolgozik Golovin Vlagyimir edzői stábjában, az utánpótlás- és a felnőttválogatottaknál is a másodedzői posztot töltötte be. De ilyen nehéz dolga talán még nem volt, mint most, amikor le kell vezényelniük a kiesők miatt egy gyors szerkezetváltást, amin még van mit csiszolni.

Egy hét munkából mentünk bele a németek elleni a meccsbe, tudtuk, be fognak csúszni hibák, ám a tizenegy gólos vereség azért megviselt mindenkit – mondta Pigniczki. – De talán nem is baj, hogy kicsit észbe kaptunk, amúgy sem volt nagy mellényünk, tudtuk és tudjuk most is, hogy a jó eredményhez mindenkire szükségünk van. Nem is a vereség fájt, mert nem volt váratlan. Viszont a különbség mindenkit meglepett, ráadásul a német csapat két nappal később ikszelt a románokkal, akiket mi aránylag magabiztosan legyőztünk. Főleg a támadójátékunk volt gyenge ahhoz képest, amit tudunk.” – A TELJES BESZÉLGETÉS ITT!

Szikora Melinda, a magyar válogatott kapusa:„A németek elleni zakó után, mint mindig, először magamban kerestem a hibát, mert nem tudtam segíteni. Rossz volt a kommunikáció köztünk, többet kell beszélnünk, nem szabad a szőnyeg alá söpörni és ezzel elintézni a dolgokat. Nem lehet úgy elkezdeni egy mecset, mint a németek ellen, de sajnos félresiklott minden, mindenben alulmaradtunk. Nem így akartuk befejezni a felkészülési időszakot. Kívülről-belülről borzasztó volt az a mérkőzés, nem voltunk valami boldogok, de még aznap próbáltuk lezárni. Most már csak Svájccal kelünk és fekszünk, bárhogyan is, de meg kell nyerni az első mérkőzést. Nem szabad félvállról vennünk őket, mert sokat fejlődtek, a dán edző a gyors játékot akarja elsajátíttatni velük.”

ELLENFÉLNÉZŐ: SVÁJC
Magyar mérleg ellene:
3 győzelem
L
egutóbb egymás ellen: 1993. november 17., Győr
Magyarország–Svájc 29–22 (17–9)
A magyar gólszerzők:
Mátyás 5, Németh H. 5, Tóthné 4, Kocsis E. 3, Farkas Á. 3, Csendes 2, Erdős 2, Hochrajter 2, Szilágyi 2, Oravecz 1. Szövetségi kapitány: Laurencz László

A MAGYAR VÁLOGATOTT TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEI A CSOPORTKÖRBEN
November 6., vasárnap
18.00:
Horvátország–Magyarország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
November 8., kedd
20.30:
Norvégia–Magyarország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

A MAGYAR NŐI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT EB-KERETE
Kapusok:
Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szemerey Zsófi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), Szikora Melinda (SG BBM Bietigheim – Németország)
Jobbszélsők:
Győri-Lukács Viktória (Győri Audi ETO), Töpfner Alexandra (DVSC Schaeffler)
Jobbátlövők: Albek Anna (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Irányítók: Kuczora Csenge (Praktiker-Vác), Tóth Eszter (Motherson-Mosonmagyaróvári KC), Vámos Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók: Bordás Réka (DVSC Schaeffler), Füzi-Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler), Pásztor Noémi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC)
Balátlövők: Debreczeni-Klivinyi Kinga (Siófok KC), Hornyák Dóra (DVSC Schaeffler), Kácsor Gréta (DVSC Schaeffler)
Balszélsők: Korsós Dorina (CS Rapid Bucuresti – Románia), Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir

A CSOPORTBEOSZTÁS
A-csoport (Ljubljana):
Norvégia, MAGYARORSZÁG, Horvátország, Svájc
B-csoport (Celje): Dánia, Svédország, Szlovénia, Szerbia
C-csoport (Szkopje): Franciaország, Hollandia, Észak-Macedónia, Románia
D-csoport (Podgorica): Lengyelország, Montenegró, Németország, Spanyolország

TUDNIVALÓK

A 2022-es a 15. női kézilabda Európa-bajnokság. Észak-Macedónia, Montenegró és Szlovénia közösen rendezi meg november 4. és 20. között. A tornán 16 csapat vesz részt.
Szlovénia két városában, Celjében és Ljubljanában, Észak-Macedóniában Szkopjéban, Montenegróban pedig Podgoricában rendeznek mérkőzéseket. A címvédő a norvég válogatott.

A torna első három helyezettje indulási jogot szerez a 2023-as világbajnokságra, a győztes pedig kvalifikál a 2024-es párizsi olimpiára, de a kvóták kiosztásakor figyelembe kell venni a vb-t rendező dán, svéd, norvég triót, illetve az ötkarikás játékok házigazdáját, a franciákat, hiszen ezek a nemzetek alanyi jogon résztvevői a viadaloknak.

A NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG ADATBANKJA, MENETRENDJE IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL!

KÖSZÖNTJÜK ÖNÖKET A MAGYARORSZÁG–SVÁJC NŐI KÉZILABDA-MÉRKŐZÉSEN, AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG NYITÓ NAPJÁN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik