nemzetisport.hu 2014.09.25 09:41 Frissítve: 2015.03.26 12:40

Női kézi BL: fordulat - az EHF mégis befogadta a Fradi óvását!

Az FTC-Rail Cargo Hungaria tájékoztatása szerint újabb érdekes fordulattal folytatódott a HC Leipzig–Ferencváros női Bajnokok Ligája-selejtező utóélete. A fellebbezés megérkezése után ugyanis az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) arról tájékoztatta a klubot, hogy első fokon tárgyalja meg az óvást.

Mégis téma lesz az EHF előtt a lipcsei meccs játékvezetőinek és zsűrijének ténykedése (Fotó: Imago)

 

„Elvégeztünk minden szükséges papírmunkát, beadtuk a fellebbezést az EHF eredeti döntése ellen. Ezt követően pedig az európai szövetség szerda késő este értesített minket, hogy mégis befogadta az óvásunkat, és visszautalta az ügyet a jogi bizottság elé, amely első fokon tárgyalja azt. Vagyis jogszerű volt az óvásunk, nem rontottunk el semmit” – mondta a Nemzeti Sportnak Bognár László, a FTC kézilabda-szakosztályát működtető kft. ügyvezető igazgatója.

A HC Leipzig ma késő délutánig juttathatja el az EHF-be a maga álláspontját, az ügyet pedig várhatóan a napokban tárgyalják.

Mint beszámoltunk róla, a botrányos körülmények között véget érő meccs után a népligeti klub – azt követően, hogy vasárnap befizette az 1000 eurós óvási díjat – hétfőn nyújtott be óvást, mert a zöld-fehérek szerint az utolsó lipcsei gólnál már azelőtt megszólalt a mérkőzés végét jelző duda, hogy a hazai játékos eldobta volna a labdát. Az EHF az óvást elsőre formai okok miatt elutasította.

2020.12.04 13:10:44

Kézilabda BORBÉLY LÁSZLÓ (tudósítás), NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló)

Nem találtuk az ellenfél védekezésének ellenszerét, a második félidőben egy 11 perces gólcsend megpecsételte a sorsunkat.

2020.12.03 21:55:34

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A magyar sportbarátok egyik legkedveltebb világversenye az adventi várakozással hagyományosan egybe eső női kézilabda Európa-bajnokság. Igyekezzünk felhőtlenül lelkesedni; ne csak az eredményért, hanem magáért a játékért.

2020.12.03 17:55:17

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

Újabb idegenbeli vereséget szenvedett a csoportkörben a tartalékos, rengeteg helyzetet kihagyó Szeged.