Női kézi BL: jogi úton küzd tovább az igazáért a Fradi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.23. 15:15
null
Az EHF a jelek szerint megvezette a Ferencvárost, de a klub nem adja fel (Fotó: Imago)
Jogi úton viszi tovább a kétes körülmények között elbukott női kézilabda BL-selejtező ügyét a Ferencváros – közölte kedden sajtótájékoztatón Jeney Zsolt Ákos, az FTC elnöke.

Az elöljáró az EHF által formai okokra hivatkozva elutasított óvásról azt mondta, a klub felkészülten ment Lipcsébe, nemzetközi jogász is a delegátusában volt, akárcsak az óváshoz szükséges 1000 euró.

„A zsűrielnök azt mondta, egyeztetett az EHF versenybizottságának elnökével, aki azt mondta, nem kell leadni egy órán belül az írásos óvási szándékot. Ezt a delegátus írásba is adta. Mi ott helyben, a lefújás után a jelenlévő nemzetközi jogászunkkal együtt elkezdtük megfogalmazni az óvást, de azt mondták, hagyjuk, elég hétfőn 17 óráig eladni. Írásban elismerte, hogy átvette az 1000 eurót is – mondta Jeney Zsolt Ákos. – Leadtuk a papírt hétfőn délig, majd ma értesítettek, hogy kellett volna írásos óvás is. Továbbvisszük az ügyet nemzetközi jogászokkal, fellebbezünk az EHF-nél, meg akarjuk védeni az igazunkat.”

Mint beszámoltunk róla, a botrányos körülmények között véget érő meccs után a népligeti klub – azt követően, hogy vasárnap befizette az 1000 eurós óvási díjat – hétfőn nyújtott be óvást, mert a zöld-fehérek szerint az utolsó lipcsei gólnál már azelőtt megszólalt a mérkőzés végét jelző duda, hogy a hazai játékos eldobta volna a labdát.

„A botránytól függetlenül súlyos kudarcként éljük meg a történteket, de nem kívánunk elhamarkodott döntéseket hozni – folytatta Jeney Zsolt Ákos. – Egy tízéves program felénél járunk, de az tény, hogy a tavalyi év nem volt sikeres, és az idei is kérdéses, bár bízunk az EHF bölcs belátásában. Egy korszak lezárult a Ferencváros életében, értékelni fogjuk a helyzetet az elkövetkezendő időszakban, meg kell fogalmaznunk azt a jövőképet, amely mentén haladhatunk. Elek Gábor marad a vezetőedző.”

Ha nem változik meg az EHF-döntés, a Fradi a KEK-ben folytathatja a nemzetközi kupaszereplését, a sorozat 3. fordulójában a szerb Jagodina lesz az ellenfele.

A sajtótájékoztató vágatlan felvétele

A sajtótájékoztatón Elek Gábor is beszélt a mérkőzésről és a csapat jelenlegi helyzetéről.

„A hosszabbítás utolsó percében annyi hibát követtünk el, amennyit nem lehet. A kezünkben volt a meccs, megnyertük gyakorlatilag, aztán ez lett a vége – mondta Elek Gábor vezetőedző a klub keddi sajtótájékoztatóján. – A csapat megtett mindent, de a sport velejárói a hibák. Ha csak egy nem történik meg, már a BL-re készülnénk. Sajnálom Katarina Tomasevics eldobott labdáját, Tomori Zsuzsa elkapkodott lövését, és hogy a végén rosszul álltunk fel a sorfalba – végig időn túli szabaddobásban bíztunk, csak aztán kialkudták a németek a folytatást.”

„Egy játékost sem tudok elmarasztalni, mindent megtett mindenki, apró figyelmetlenségek vezettek idáig. A csapaton belül rend van, de úgy érzem, hogy a keret nagy része túlkerült a zenitjén, bármennyire is nehéz ezt számomra kimondani – folytatta Elek. – Sok olyan apró kudarc is ért minket, amelyek görcsössé tesznek. Szakmailag ugyanazt csináljuk, mint eddig, sőt! A munka benne van. Sokáig hozzászoktunk a sikerhez, és most nem tudunk ebből építkezni. A lelkekben lehet pici törés, bár ez az utolsó perc nem ezen múlott, hanem a pillanatnyi koncentráción – ez benne van. Volt, amikor szerencsénk volt, most nem.”

„Azt sem zárom ki, hogy én vagyok az oka a visszaesésnek, talán túl sok újdonságot is hoztunk be a játékba, a munkába. Dolgoznunk kell tovább, és értékeljük a helyzetet. A szállodában leültünk és végigbeszélgettük az éjszakát az egész csapattal – nem egymásra mutogatva, hanem építően, közösen, együtt” – mondta Elek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik