Női kézi BL: a Vipers és az Esbjerg is idegenben került előnybe

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2022.05.01. 18:27
null
Reistad hatszor talált be Bukarestben (Fotó: EHF)
A Vipers a Krim Ljubljana, az Esbjerg a CSM Bucuresti otthonában nyert a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

 

A Vipers fél lábbal már továbbjutónak érezheti magát, miután héttel tudott nyerni Ljubljanában. A Krim utoljára 4–3-nál vezetett a meccsen, utána a Tomori Zsuzsannát is a soraikban tudó norvégok feljavuló védekezésüknek köszönhetően már a szünetre néggyel elléptek. A szlovénok részéről hiányzott támadásban a kellő hatékonyság, és védekezésben is voltak problémáik. Így az előző körben az FTC-t búcsúztató Ljubljanában hiába lőtt nyolc gólt a CSZKA-tól megszerzett Ana Gros, a BL-címvédő magabiztos előnybe került. Katrine Lunde 38 százalékkal védett, Ana Debelic pedig beállóban kilencig jutott a Vipersben.

Izgalmasabb meccset játszott a CSM Bucuresti és az Esbjerg. A Henny Reistad vezette dánok már az első félidőben magukhoz ragadták a kezdeményezést. Cristina Neaguék a második játékrészben többször is visszajöttek közte egyre, az 53. percben azonban 24–20-ra meglépett a vendégegyüttes. Innen Tess Wester védéseinek is köszönhetően egy négyes sorozatot produkált a CSM, a győztes gólt azonban a norvégok szerezték Vilde Mortensen Ingstad révén. Neagu kilenc gólt ért el, ezzel már 103 találattal áll a góllövőlista élén.

Egy védhetetlen bomba Reistadtól

embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
nso_uj_cikk_embed
mceBlockPasteEnd

 

Mint ismert, a június eleji, budapesti final fournak már van egy biztos résztvevője, a Metz a Rosztov-Don elleni párharc mindkét mérkőzését 10–0-val kapta meg, az orosz csapatot a háborús helyzet miatt kizárta az európai szövetség.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Krim Ljubljana (szlovén)–Vipers Kristiansand (norvég) 25–32 (10–14)
Ld: Gros 8, ill. Debelic 9
A visszavágót május 7-én 18 órától rendezik.

CSM Bucuresti (román)–Esbjerg (dán) 25–26 (9–12)
Ld: Neagu 9, ill. Breistöl 7, Reistad 6
A visszavágót május 8-án 16 órától rendezik.

SZOMBATON JÁTSZOTTÁK
BREST BRETAGNE HANDBALL (francia)–GYŐRI AUDI ETO KC 21–21
A visszavágót május 7-én 16 órától rendezik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik