Női kézi: Andrea Lekics a Ferencvároshoz igazol – hivatalos

Vágólapra másolva!
2022.04.28. 13:04
null
Lekics áprilisban még ellenfélként lépett pályára az FTC ellen (Fotó: Dömötör Csaba)
A 34 éves Andrea Lekics a szlovén Krim Ljubljanától a női kézilabda NB I-ben szereplő Ferencvároshoz igazol a következő idénytől – írja a fradi.hu.


A vb-ezüstérmes szerb válogatott irányító 2011 és 2013 között a Győri Audi ETO játékosa volt, mellyel Bajnokok Ligáját is nyert a 2012–2013-as idényben. Lekicset 2013-ban a világ legjobb női kézilabdázójának választotta az IHF.

A győri éveket követően az észak-macedón Vardart, a román CSM Bucuresti-et, valamint a montenegrói Buducsnosztot erősítette, az előző idényben igazolt régi-új klubjához, a szlovén Krim Ljubljanához. Az FTC a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe jutásért összecsapott idén a szlovén bajnokkal, Lekics a két mérkőzésen összesen öt gólt szerzett, s vette ki a részét csapata továbbjutásából – a BL 2021–2022-es kiírásában 39 találatnál jár.

„Nagyon várom már, hogy csatlakozhassak a zöld-fehér családhoz. Az FTC neve egyet jelent a tradíciókkal, Európa egyik legnagyobb kézilabdaklubja, elképesztő szurkolótáborral, szóval nagyon jó lesz itt játszani. A klubnál mindenki úgy gondolkodik, ahogyan én is: szeretnénk minden meccset megnyerni a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is, a célom, hogy trófeákat nyerjek a csapattal. Jó néhányszor játszhattam már a Fradi ellen, szinte mindig telt ház előtt és fantasztikus hangulatban, és őszintén mondhatom, hogy nagy öröm, amikor ilyen közegben léphetsz pályára. Amikor nemrég a Krimmel a Fradi ellen játszottunk, akkor már tudtam, hogy nyáron csatlakozom a kerethez, és így még különlegesebb volt játszani, jó érzés volt, hogy jövőre már a része lehetek a klubnak. Nagyon motivált vagyok, bízom benne, hogy jövőre még jobbak leszünk, és nagy sikereket érünk el” – nyilatkozta Lekics a klub honlapján.

Az Ferencváros már korábban bejelentette a szintén szerb Dragana Cvijics átigazolást a következő évadtól, míg a fiatal Kukely Anna a Békéscsabától érkezik. A montenegrói irányító, Itana Grbics a francia Bresthez igazol.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik