Lidl az FTC friss élelmiszerpartnere
V. Á. 2022.04.28 13:04 Frissítve: 2022.04.28 13:53

Női kézi: Andrea Lekics a Ferencvároshoz igazol – hivatalos

A 34 éves Andrea Lekics a szlovén Krim Ljubljanától a női kézilabda NB I-ben szereplő Ferencvároshoz igazol a következő idénytől – írja a fradi.hu.

 

Lekics áprilisban még ellenfélként lépett pályára az FTC ellen (Fotó: Dömötör Csaba)


A vb-ezüstérmes szerb válogatott irányító 2011 és 2013 között a Győri Audi ETO játékosa volt, mellyel Bajnokok Ligáját is nyert a 2012–2013-as idényben. Lekicset 2013-ban a világ legjobb női kézilabdázójának választotta az IHF.

A győri éveket követően az észak-macedón Vardart, a román CSM Bucuresti-et, valamint a montenegrói Buducsnosztot erősítette, az előző idényben igazolt régi-új klubjához, a szlovén Krim Ljubljanához. Az FTC a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe jutásért összecsapott idén a szlovén bajnokkal, Lekics a két mérkőzésen összesen öt gólt szerzett, s vette ki a részét csapata továbbjutásából – a BL 2021–2022-es kiírásában 39 találatnál jár.

„Nagyon várom már, hogy csatlakozhassak a zöld-fehér családhoz. Az FTC neve egyet jelent a tradíciókkal, Európa egyik legnagyobb kézilabdaklubja, elképesztő szurkolótáborral, szóval nagyon jó lesz itt játszani. A klubnál mindenki úgy gondolkodik, ahogyan én is: szeretnénk minden meccset megnyerni a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is, a célom, hogy trófeákat nyerjek a csapattal. Jó néhányszor játszhattam már a Fradi ellen, szinte mindig telt ház előtt és fantasztikus hangulatban, és őszintén mondhatom, hogy nagy öröm, amikor ilyen közegben léphetsz pályára. Amikor nemrég a Krimmel a Fradi ellen játszottunk, akkor már tudtam, hogy nyáron csatlakozom a kerethez, és így még különlegesebb volt játszani, jó érzés volt, hogy jövőre már a része lehetek a klubnak. Nagyon motivált vagyok, bízom benne, hogy jövőre még jobbak leszünk, és nagy sikereket érünk el” – nyilatkozta Lekics a klub honlapján. 

Az Ferencváros már korábban bejelentette a szintén szerb Dragana Cvijics átigazolást a következő évadtól, míg a fiatal Kukely Anna a Békéscsabától érkezik. A montenegrói irányító, Itana Grbics a francia Bresthez igazol.

Lidl az FTC friss élelmiszerpartnere
2022.08.06 23:57:19

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Valóban törvényszerű-e a hanyatlás, és ha igen, akkor tartós és visszafordíthatatlan-e? Ha pedig szintén igen, megengedheti-e a kézilabda, amely a harmadik évezred sportágaként címkézi magát, és ezt nem is ok nélkül teszi, hogy öncsonkítás útján veszítsen a látványosságából, a mutatvány jellegéből, a vonzerejéből?

2022.07.18 22:51:28

Kézilabda VARGA ÁDÁM

A korábban öt évig a Veszprémet is erősítő északmacedón legendát stílusosan meg is koronázták.

2022.07.13 23:28:26

Kézilabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL.S bár mindig azt mondják, a tehetség utat tör magának, és nyilván a legszerencsésebb eset, ha valakinek nem kell a korát, az érettségét számba venni, amikor pályára lép, de bizony a legtöbb esetben óvatosan kell adagolni a nyomást, a felelősséget, mert a megélt sikerek és kudarcok, illetve az őket követő reakciók is torzíthatják a személyiséget, ami nyilván meghatározó abból a szempontból, hogy az illető milyen pályát fut be.

2022.07.03 22:51:00

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A nagyok között is lesznek vezéregyéniségek közülük.

2022.07.03 16:45:23

Kézilabda R. Gy.

A norvégok szinte végig vezettek, de sikerült megfordítani az állást, a vége viszont megint a skandinávoké lett.