Női kézi: ifjúsági és junior Európa-bajnokot igazolt a Fradi

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.03.07. 17:20
null
Kukely Anna nyáron csatlakozik az FTC-hez (Fotó: <a href="https://www.fradi.hu/kezilabda/noi-kezilabda/hirek/ifjusagi-es-junior-europa-bajnok-iranyitot-igazoltunk" target="_blank">fradi.hu</a>)
A Ferencváros a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a női kézilabdacsapata szerződést kötött Kukely Annával. A 18 éves irányító nyáron csatlakozik a zöld-fehérekhez.


A 2003 májusában született Kukely Anna 2019-ben a baki Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) bronzérmet, a celjei ifjúsági Európa-bajnokságon és a 2021-es junior Európa-bajnokságon is aranyérmet nyert a magyar válogatottal.

2018-ban 15 évesen a felnőtt élvonalban is bemutatkozhatott a Békéscsabában.

„Nagyon örülök, hogy bejelenthetjük Kukely Anna átigazolását – mondta Görög Zsolt ügyvezető igazgató. – Az egyik legtehetségesebb irányítóval erősödünk, akinek a teljesítményét, fejlődését már évek óta figyeli a Ferencváros szakmai stábja. Nem titok, hogy már a mostani idény során is szívesen láttuk volna a Népligetben, de a tanulmányai miatt erre nem kerülhetett sor. Nagy figyelmet fordítunk továbbra is azokra a magyar kézilabdázókra, akik beleillenek az elképzeléseinkbe, és őszintén bízom benne, hogy ha Anna fejlődési íve töretlen marad, akkor hamarosan az ikonikus irányítóink helyére léphet.”

Kukely Anna 2022 nyarán csatlakozik a Ferencvároshoz, amely „hosszú távú” szerződés kötött a játékossal. Korábbi és leendő csapattársa, Kovács Anett példája is a szeme előtt lebegett, a jobbszélső a Fradiba kerülve meghatározó játékos, bajnok és válogatott lett.

„Motiváló számomra az ő példája, figyeltem folyamatosan, hogy idekerült, megállta a helyét, látom, hogy játszik rendszeresen a bajnokságban, a Bajnokok Ligájában és a magyar válogatottban is. Beszéltem vele többször is, és ő is csábítgatott, hogy jó lesz, jöjjek csak. Nos, boldog vagyok, hogy jövök, és remélem, az én történetem is olyan mesébe illő lesz, mint az övé” mondta Kukely a vele készült bemutatkozó interjúban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik