Gyász: elhunyt a korábbi magyar válogatott kézilabdázó, Jurij Zsitnyikov

Vágólapra másolva!
2023.02.15. 14:23
null
Jurij Zsitnyikov 62 évesen távozott
A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata közösségi oldalán tudatta a hírt, elhunyt a csapat korábbi játékosa, az 1989-től öt idényen keresztül szerepelt a bakonyiaknál, s tagja volt a klub 1992-ben KEK-et nyerő csapatának.

Jurij Zsitnyikov 1989-ben a CSZKA Moszkva csapatától érkezett Veszprémbe, amelynél öt idényen át szerepelt, s háromszor magyar bajnoki címet, négyszer Magyar Kupa-győzelmet ünnepelt, s 1992-benmegnyerte a csapattal a Kupagyőztesek Európa Kupáját. Honosítása után a magyar válogatottban 6 alkalommal lépett pályára.

Az Orosz Kézilabda-szövetség közleménye szerint Zsitnyikov még január 16-án hunyt el, halálának okát nem részletezték, s két nappal később el is temették Krasznodarban.

Zsitnyikov a veszprémi időszaka előtt a CSZKA Moszkvával 1987-ben is nyert egy KEK-et, valamint szovjet bajnok lett, egy évvel később pedig a csapattal megnyerte a BEK-et.

Zsitnyikov unokaöccse Dmitrij Zsitnyikov is kézilabdázik, 2017–21 között a veszprémiek ősi riválisának, a Pick Szegednek volt a játékosa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik