Férfi kézi: Szita Zoltán 2022 nyarán a Szegedhez igazol – hivatalos

Vágólapra másolva!
2021.05.13. 12:09
null
Szita Zoltán 2022-től a Szegedben játszik (Fotó: Dömötör Csaba)
A Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapat a hivatalos honlapján bejelentette, hogy 2022 nyarától Szita Zoltán, a lengyel Wisla Plock magyar válogatott balátlövője a Tisza-parti együttest erősíti.

Igaznak bizonyult a korábbi sajtóhír, a Szeged valóban szerződteti Szita Zoltánt a Wisla Plocktól. A kézilabdázó jövő nyáron csatlakozik új klubjához, amellyel hároméves szerződést kötött.

A 23 éves balátlövő korábban a Telekom Veszprém és a Balatonfüred játékosa volt, majd 2019-ben igazolt a Wisla Plockhoz, amelynek azonnal alapembere lett, ahogyan a magyar válogatottnak is.

Szita októberben 2023-ig hosszabbított a Plockkal, amely nemrég közölte, a megállapodás értelmében a magyar játékos 2022 nyarán átigazolási díj ellenében távozhat. A lengyel klub a hivatalos honlapján közölte, Szita játékjogáért átigazolási díjat fizet a Szeged.

„Nagyon sokszor kiemeltük már, számunkra fontos, hogy minél több magyar játékos szerepeljen a keretünkben, így most egy kiváló hírrel szolgálok a szurkolótáborunknak – idézi a pickhandball.hu Kiss Bence cégvezetőt. – Jövő nyártól, azaz 2022. július 1-jétől hozzánk igazol a magyar válogatott balátlövője, Szita Zoltán. A tehetséges játékos a nemzetközi porondon is bizonyította már, hogy szép jövő előtt áll, biztos vagyok abban, hogy nálunk tovább fejlődik, a Mol-Pick Szeged erősségévé válik.”

„Nagyszerű csapathoz igazolok a jövő nyáron, amelynél komoly célokért küzdhetek a társaimmal – így Szita Zoltán. – A fejlődésem szempontjából fontos előrelépés lesz ez számomra, ez döntőnek bizonyult a döntésemben. Kiváló szakmai stáb mellett dolgozhatok, nagyszerű csapattársakkal játszhatok. Sokat beszélgettem válogatottbeli társaimmal, így Bánhidi Bence, Bodó Richárd, Mikler Roland és Rosta Miklós véleményét is kikértem, akiktől rengeteg jó szót kaptam. Természetesen jelenlegi csapattársam, Niko Mindegía is csak szépet mondott a klubról, a városról és a szurkolókról.”

Mint ismert, a Szeged két nappal ezelőtt 2025-ig hosszabbított Bánhidi Bencével.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik