MTI, I. SZ. 2020.10.15 15:01 Frissítve: 2020.10.15 15:47

Kézilabda: Szita Zoltán hosszabbított Lengyelországban

Szita Zoltán válogatott kézilabdázó 2023-ig meghosszabbította szerződését a lengyel Orlen Wisla Plock kézilabdacsapatánál.

Szita Zoltán marad Javier Sabaté csapatában (Fotó: Pesthy Márton/Veszprém Megyei Napló)

A klub honlapjának csütörtöki beszámolója felidézi, hogy a balátlövő a Telekom Veszprém és a Balatonfüredi KSE után tavaly nyáron igazolt a lengyel csapathoz, amelynek már az első idényében alapembere lett. A koronavírus-járvány miatt félbeszakított évadban 33 mérkőzésen 101 gólt szerzett.

„Ez nagyszerű hely a képességeim fejlesztésére, nagyon örülök, hogy tagja lehetek a csapatnak, nagyon jól érzem magam Plockban” – mondta Szita Zoltán.

Hozzátette, érzi Sabaté vezetőedző bizalmát, hiszen sok időt töltött a pályán, és mindig igyekszik a legjobbját nyújtani.

„Remélem, tudom tartani ezt a szintet. Nagyon izgatott vagyok, hiszen nehéz idény áll előttünk, de remélem, a végén legalább egy trófeát ünnepelhetünk, ez a célunk, ezért játszunk, ezért harcolunk” – magyarázta.

Adam Wisniewski sportigazgató kijelentette, a következő években a magyar válogatott játékosra akarják alapozni a csapatot, mivel az első idényében támadásban és védekezésben egyaránt sokat segített az együttesnek.

„A fontos meccseken mindig számíthattunk rá, Javier Sabaté is elégedett volt a hozzáállásával, ezért természetes volt, hogy új szerződést kínálunk neki” – tette hozzá.

2021.01.27 10:38:59

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Szenzációs kezdést követően a hosszabbításban dőlt el a hatszoros győztes elleni negyeddöntő.

2021.01.26 23:43:19

Kézilabda MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Metropoliszok esetében is ritka, hogy rövid időn belül két népszerű csapatsport képviselője az egész világ figyelmét kivívó eredményt érjen el, nemhogy egy 246 ezres településnél.

2021.01.25 17:30:24

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Bánhidi, Lékai, Mikler és Pedro pihent – szerdán jönnek a franciák a nyolc között.