Férfi kézi Eb: egyelőre nem tudni, játszhat-e Bánhidi a portugálok ellen

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2022.01.14. 13:55
null
Bánhidi Bence hamar kivált a második félidőben (Fotó: Török Attila)
Mint ismert, Bánhidi Bence bokasérülést szenvedett a Hollandia elleni Európa-bajnoki nyitányon. A magyar férfi kézilabda-válogatott beállóját folyamatosan kezelik, és jelen pillanatban még nem tudható, ott lehet-e a pályán vasárnap Portugália ellen.

Bánhidi a 31–28-ra elveszített csoportmérkőzés 35. percében sérült meg, bicegve hagyta el a pályát. Később bokarögzítővel megpróbálkozott a játékkal, de hamar világossá vált, nem tudja folytatni, így a hátra levő időben már csak a kispadról figyelhette a társait.

Bánhidi Bencének szalagsérülés van a bokáján, az egészségügyi stáb kezeli. Több vizsgálaton is átesett, folyamatos kezelésben részesül, jelen pillanatban nem lehet megmondani, pályára léphet-e vasárnap Portugália ellen” – adott helyzetjelentést a magyar válogatott kulcsjátékosának állapotáról Liszkay Gábor, az MKSZ sajtófőnöke a mieink pénteki sajtófélóráján.

Nagy László annyit tett hozzá, még két nap van a vasárnapi mérkőzésig, ami rengeteg idő, a szakmai stáb bízik benne, hogy addig sokat fog javulni az állapota.

Első a játékos egészsége, ha nem alkalmas a játékra, semmiképpen sem fogunk kockáztatni” – tette egyértelművé Gulyás István szövetségi kapitány.

A hollandok elleni vereséggel lépéshátrányba kerültünk a csoportban, azonban még arra is megvan az esély, hogy a portugálok és az izlandiak legyőzésével továbbjussunk, és a maximális két pontot vigyük magunkkal a középdöntőbe.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ

B-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–HOLLANDIA 28–31 (10–13)
Budapest,
MVM Dome, 20 022 néző. V: Kurtagic, Wetterwik (svédek)
MAGYARORSZÁG: Mikler R. – P. Rodriguez 3, Máthé 5 (2), Sipos A., Bánhidi 3, Szita, LÉKAI 8 (2).Csere: SZÉKELY (kapus), Bóka 1, Topic 1, Hanusz 1, BODÓ 6, Ancsin G., Ligetvári, Rosta M.Szövetségi kapitány: Gulyás István
HOLLANDIA: RAVENSBERGEN – Schagen 3, SMITS 11 (5), L. STEINS 3, Benghanem 3, BAIJENS 7, Ten Velde 2, Adams. Csere: Schellekens (kapus), Schoenacker 1, Sluijters, Jansen, Smit, Stavast 1, Boomhouwer. Szövetségi kapitány: Erlingur Richardsson
Az eredmény alakulása. 7 p.: 2–5. 12. p.: 3–7. 19. p.: 5–10. 25. p.: 7–12. 34. p.: 14–15. 38. p.: 14–18. 43. p.: 18–20. 50. p.: 23–25. 53. p.: 25–26. 57. p.: 28–28
Kiállítások: 10, ill. 10 perc
Hétméteresek: 6/4, ill. 5/5

A MAGYAR VÁLOGATOTT TOVÁBBI MENETRENDJE A B-CSOPORTBAN
Január 16., 18.00: Portugália–Magyarország (Tv: M4 Sport) élőben az NSO-n!
Január 18., 18.00: Izland–Magyarország (Tv: M4 Sport) élőben az NSO-n!

A MAGYAR VÁLOGATOTT EURÓPA-BAJNOKI KERETE
Kapusok:
Borbély Ádám (Fejér-B.Á.L. Veszprém), Mikler Roland (Pick Szeged), Székely Márton (Eurofarm Peliszter – Észak-Macedónia)
Jobbszélsők: Bujdosó Bendegúz (Ferencváros), Rodríguez Álvarez Pedro (Balatonfüred)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Grundfos Tatabánya), Máthé Dominik (Elverum HB – Norvégia)
Irányítók: Győri Mátyás (Grundfos Tatabánya), Hanusz Egon (TVB Stuttgart – Németország), Lékai Máté (Telekom Veszprém)
Beállók: Bánhidi Bence (Pick Szeged), Rosta Miklós (Pick Szeged), Sipos Adrián (Telekom Veszprém), Topic Petar (Balatonfüred)
Balátlövők: Bodó Richárd (Pick Szeged), Nagy Bence (Ferencváros), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (Wisla Plock – Lengyelország)
Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüred), Sunajko Stefan (Grundfos Tatabánya)

A CSOPORTBEOSZTÁS
A-csoport (Debrecen): Szlovénia, Dánia, Észak-Macedónia, Montenegró
B-csoport (Budapest): Portugália, MAGYARORSZÁG, Izland, Hollandia
C-csoport (Szeged): Horvátország, Szerbia, Franciaország, Ukrajna
D-csoport (Pozsony): Németország, Ausztria, Fehéroroszország, Lengyelország
E-csoport (Pozsony): Spanyolország, Svédország, Csehország, Bosznia-Hercegovina
F-csoport (Kassa): Norvégia, Oroszország, Szlovákia, Litvánia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik