Fodor Csenge: Per Johansson új lendületet adott a csapatnak

Vágólapra másolva!
2024.05.17. 19:06
Fodor Csenge nagyon bízik a csapatban (Fotó: Török Attila)
Per Johansson vezetőedző érkezése új lendületet adott a bajnoki hajrára és a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjére készülő Győri Audi ETO-nak Fodor Csenge szerint.

A balszélső a kisalföldi alakulat pénteki sajtónyilvános edzésén a Kossuth Rádiónak rámutatott: elég furcsa, kusza, történésekben gazdag szezon van mögöttük, a lényeg viszont még hátravan. A bajnokságban például nyerni mennek Debrecenbe az utolsó előtti fordulóban, annak ellenére is, hogy a BL-csoportkörében februárban kikaptak a hajdúsági városban. Fodor ezúttal is kemény mérkőzésre számít, ugyanakkor bízik benne, hogy sikerrel tudják lezárni a bajnoki idényt.

„Örülök, hogy egy ilyen jó csapattal, mint a Debrecen, tudunk játszani még a négyes döntő előtt. Lehet, hogy ez is tapasztalatgyűjtés lesz és gyakorlás abból a szempontból, hogy ilyen színvonalas riválissal találkozunk” – fejtette ki.

Kiemelte: jó, hogy a vezetőedzői posztra érkezett Per Johansson és új lendületet adott az együttesnek.

„Egyfelé gondolkodik a csapattal, győzni szeretne, ahogy mi is, és hozott egy olyan új hullámot, illetve azt a karizmát és határozottságot, amire ennek a gárdának szüksége van” – szögezte le. Kitért rá: ezt megelőzően lelkileg nagyon megviselte a keret tagjait, hogy nem találták meg a megoldást, amely kisegíthette volna őket a gödörből.

„Annyira elveszettek voltunk lelkileg és annyira ki akartunk jönni ebből, de önbizalom nélkül nem lehet” – hangsúlyozta, kiemelve: az új tréner azzal indított, hogy elmondta, amit jónak ítélt meg, ahogy kitért arra is, ami nem volt az. Utóbbiak kijavításán elkezdtek dolgozni, miközben fokozatosan tért vissza az önbizalmuk, mivel a vezetőedző a jót erősítette bennük folyamatosan. A csúcsnak az elmúlt három kiírásban diadalmaskodó norvég Vipers Kristiansand elleni negyeddöntőben idegenben aratott hétgólos sikert tartja, amelyre taktikailag és fizikailag egyaránt jól felkészülten, önbizalommal telve érkeztek.

A június első hétvégéjén (1-2.) esedékes budapesti négyes döntőben a fináléért az előző körben a Ferencvárost búcsúztató Esbjerggel mérkőzik meg a Győr. Fodor a pozitív oldalát nézi a szerinte döntővel felérő mérkőzésnek.

„Egyrészt világsztárokból áll az Esbjerg, ahogy a többi csapat is. Szerintem nagyon jó formában, nagyon egyben van most. A pozitív oldala viszont az, hogy több időnk van felkészülni. Ha mindent belerakunk a négyes döntő első napjába, és – ahogy ismerem az edzőinket – rendesen felkészülünk, akkor nagyon bízom a csapatban, hogy döntőt fogunk játszani vasárnap” – bizakodott.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik