A Veszprémből távozó Kentin Mahé visszatér Németországba

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.03.22. 18:08
Kentin Mahé visszatér Németországba (Fotó: Facebook/VfL Gummersbach)
A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatától távozó Kentin Mahé visszatér Németországba, a Vfl Gummersbach csapatába.

 

Decemberben beszámoltunk arról, hogy Kentin Mahé hat idényt követően távozik a Telekom Veszprémtől. A francia játékos új csapata is megvan már, Mahé ugyanis aláírt a német Vfl Gummersbach csapatához.

A francia irányító tizenegy éve távozott a Gummersbachtól, ahol 2011 és 2013 között játszott. Onnan került két évre a Hamburghoz, majd három évre a Flensburghoz, mielőtt Veszprémre igazolt volna.

Christoph Schindler, a VfL ügyvezető igazgatója így értékelte az igazolást a klub honlapján: „Nagyon örülök, hogy Kentin a váltás mellett döntött. Segíteni fog a tapasztalata. Annak ellenére, hogy sok játékosunk már nemzetközi válogatott, még mindig nagyon fiatal csapatunk van.”

„Igazán remek irányító, aki nagyon jót fog tenni a csapatunknak. Nem kell sokat mondani a kvalitásairól – az önéletrajza magáért beszél” – áradozott a német csapat edzője, Gudjon Valur Sigurdsson.

A 32 éves Mahé regnáló olimpiai bajnokként és Európa-bajnokként tér vissza Németországba. „Amnyit elárulhatok: nagy terveink vannak a VfL-lel. Nagyon örülök, hogy részese lehetek ennek a történetnek, amely remélhetőleg visszaviszi a VfL-t oda, ahová szerintem tartozik” – vélekedett Kentin Mahé.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik