Férfi kézi Eb: A szív diadala volt – Bartucz László

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.01.26. 17:22
A magyar válogatott megszerezte az ötödik helyet a németországi Európa-bajnokságon (Fotó: Imago)
Mint ismert, a magyar válogatott 23–22-re legyőzte Szlovéniát, és megszerezte az ötödik helyet a Németországban zajló férfi kézilabda Európa-bajnokságon. A találkozó után Bartucz László, Bánhidi Bence és Lékai Máté értékelte a látottakat.

„Aki ma a pályán, vagy a pályán kívül volt, mindenki belerakta szívét-lelkét a meccsbe – kezdte értékelését az M4 Sportnak Bartucz László, a magyar válogatott kapusa. – Itt már nem lehet szakmázni, ez a szív diadala volt. Még nem gondoltam át a tornát, de nyilvánvalóan óriási sikert értünk el, hiszen ötödik helyen még sosem végzett a válogatott. Most fáradt vagyok, még örülni sem tudok igazán.”

Bánhidi Bence szerint a mostani siker azt is jelenti, hogy van jövője a magyar férfi kézilabdának:

„Bárki aláírta volna ezt az Európa-bajnokság előtt, hiszen az elején mindenki arról beszélt, hogy jó lenne továbbjutni a csoportból. Mi azonban végig hittünk magunkban, és abban, hogy képesek lehetünk ennél is többre. Nagyon kevésen múlott, hogy bejussunk a legjobb négy közé, de azt gondolom, hogy az ötödik hely is nagy siker. Ez azt is jelenti, hogy van jövője a magyar férfi kézilabdának. Mindenki tudja, hogy mire számíthatunk majd az olimpiai selejtezős tornán, amely egészen biztosan élet-halál küzdelem lesz. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy ott legyünk az olimpián” – fogalmazott.

A csapatkapitány Lékai Máté úgy fogalmazott, hogy a mostani Európa-bajnokság pályafutása egyik legfontosabb tornája:

„Óriási küzdelem volt, már a nyolcadik meccsünk, ahol mindkét csapat az utolsó erőtartalékait mozgósította. Mindenképp szerettünk volna nyerni, hogy történelmet írhassunk. Azt gondolom, mindenki nagyon büszke lehet erre a teljesítményre. Ez volt az egyik legfontosabb torna az életemben, a mostani ötödik hely biztos, hogy a vb-ötödik hely előtt van, hiszen egy Eb-n nagyon apróságokon múlnak a mérkőzések. Mindenki nyerni szeretne egy olimpia előtt, azért is, hogy a lehető legjobb formába kerüljön. Büszke vagyok, hogy a kapitánya lehetek ennek a csapatnak. Nyilván tudunk nagyon rosszul és nagyon jól is játszani, de láthattuk, hogy bárkit képesek vagyunk legyőzni. Nagy küzdők vagyunk és mindent beleadunk, ezt kell majd tennünk az olimpiai selejtezőn is. Bízom benne, hogy mindenki sérülésmentesen megússza majd a februárt” – értékelte a látottakat.

 

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (NÉMETORSZÁG)
AZ 5. HELYÉRT (KÖLN)
MAGYARORSZÁG–SZLOVÉNIA 23–22 (12–13) 
Köln, 19 750 néző. V: Shulze, Tönnies (németek)
MAGYARORSZÁG: BARTUCZ – LÉKAI 5, ILIC Z. 3, Sipos A., BÁNHIDI 5, Szita, BÓKA 4 (2). Csere: Andó (kapus), Imre 2, Ancsin G., Ligetvári, Fazekas G. 2, Bodó 1, Rosta M. 1 (1). Szövetségi kapitány: Chema Rodríguez
SZLOVÉNIA: FERLIN – Gasper Marguc 1 (1), Dolenec 3, Bombac 1, BLAGOTINSEK 4, MACKOVSEK 3, Kodrin. Csere: Novak, Suholeznik 2, Cehte, VLAH 4, Jovicic, ZARABEC 4 (1). Szövetségi kapitány: Uros Zorman
Az eredmény alakulása. 5. p.: 2–5. 11. p.: 6–6. 20. p.: 10–8. 26. p.: 11–11. 37. p.: 13–15. 45. p.: 16–16. 48. p.: 19–18. 56. p.: 20–22.
Kiállítások: 10, ill. 4 perc
Hétméteresek: 8/3, ill. 2/2

AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE
5. MAGYARORSZÁG
6. Szlovénia
7. Portugália
8. Ausztria
9. Norvégia
10. Izland
11. Horvátország
12. Hollandia
13. Spanyolország
14. Montenegró
15. Csehország
16. Lengyelország
17. Észak-Macedónia
18. Grúzia
19. Szerbia
20. Feröer-szigetek
21. Svájc
22. Románia
23. Görögország
24. Bosznia

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik