Férfi kézi: a Veszprém kapitánya a szerződése felbontását kérte, távozik – hivatalos

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.14. 15:58
null
Családi okok miatt távozik Andreas Nilsson (Fotó: Telekom Veszprém)
A Telekom Veszprém – a sajtóhíreket beigazolva – hivatalos oldalán közölte, távozik a csapatkapitány, Andreas Nilsson.

A 33 éves beálló családi okok miatt kérte a klubot, hogy az idény végén bontsák fel az eredetileg 2025-ig tartó szerződését, mert haza szeretne térni szülőhazájába, Svédországba, ahol az Önnered csapatában folytatja pályafutását.

Nilsson 2014-ben érkezett a német HSV Hamburgtól Veszprémbe. Az eddigi statisztikája szerint 421 mérkőzésen lépett pályára, és 1320-szor volt eredményes, ezzel a szerzett gólok örökranglistáján a 9. helyet foglalja el. A magyar bajnokságban 602-szer, a Magyar Kupában 52-szer, a nemzetközi kupákban 445-ször, míg a SEHA-ligában 221-szer vette be az ellenfelek kapuját. A Magyarországon eltöltött 10 év alatt 6-szor nyert magyar bajnokságot, 7-szer Magyar Kupát. A nemzetközi színtéren 3-szor emelhette magasba a SEHA-liga trófeáját, míg a Bajnokok Ligájában 2-szer játszott döntőt, és összesen 7-szer volt részese a Final4-nak.

„Ez az üzenet most elég nehéz számomra, hiszen tíz éve játszom a csapatban. Családi okok miatt visszaköltözöm Svédországba. A legfontosabb éveimet töltöttem Veszprémben, ami a második otthonom lett közben. A srácaim itt születtek és nőttek fel, így ez most tényleg nem egyszerű bejelentés De, ahogy említettem, a családom miatt ideje hazamennem. Csak annyit szeretnék mondani, ti vagytok a legjobbak, a legjobb szervezet, a legjobb klub. Ami mindennap ott volt nekem. Remélem, hamarosan találkozunk, egy másik környezetben.”

Az Aftonbladet a családi okot illetően a napokban arról írt, februárban megszületik Nilsson harmadik gyermeke, legidősebb fia pedig hamarosan kezdi az iskolát, ezért feleségével, az egykori magasugróval, Ebba Jungmarkkal azt tervezi, hogy a Göteborgtól délre fekvő Onsalában telepednek le, ahonnan Jungmark származik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik