Női kézi-vb: „Ez tragikus” – keseregnek a Szenegál ellen pontot vesztő horvátoknál

Vágólapra másolva!
2023.12.02. 14:52
null
Jezicéknek alaposan meggyűlt a bajuk Szenegállal (Fotó: IHF)
A dán-norvég-svéd közös rendezésű női kézilabda-világbajnokság első nagy meglepetését a középdöntős águnkon szereplő Szenegál szolgáltatta azzal, hogy döntetlent játszott Horvátországgal. Az olimpiai selejtezőn való részvételt jelentő nyolc közé jutásért riválisunknak számító horvátok is tragikus eredményről beszélnek, elismerve, hogy nagyot kell javulniuk a folytatásra, ha el akarják érni a céljukat.

Ez tragikus, az egy megszerzett pont nem jelent semmit nekem kesergett a balátlövő Tina Barisic, aki nyolc góljával még a leginkább dicsérhető volt a 22–22-es döntetlennel záruló mérkőzésen. – Semmivel sem leptek meg minket, azonban míg nekik minden bejött, mi görcsösen játszottunk. Csak remélni tudom, hogy a továbbiakban elkezdünk meccseket nyerni, és hogy nekem is hasonlóan fog menni a játék.”

Győzelmet vártunk, de olyan szituációkból kaptunk gólokat, amelyekre készültünk, így a végén az egy ponttal is elégedettnek kell lennünk – vette át a szót Ivica Obrvan szövetségi kapitány. – Idegesen kezdtünk, ziccereket hibáztunk, kihagytunk két hétméterest, a lányokat mintha nyomták volna az olimpiával kapcsolatos elvárások. Jól reagáltunk a hajrában, a folytatásra azonban javulnunk kell.”

Majdnem kikaptunk. Nem állítom, hogy Szenegál rossz csapat, de mi jobbak vagyunk, és ezt meg is kellett volna mutatnunk. Vissza kell néznünk a mérkőzést, kielemezni és tanulni belőle, mert szükségünk lesz rá a folytatásban. Még hosszú a vébé, és a korábbi tornákon is rendre a nehezebb utat jártuk be…” – mondta a korábban Siófokon is légióskodó Dejana Milosavljevic.

NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG (DÁNIA, NORVÉGIA, SVÉDORSZÁG)
CSOPORTKÖR , 1.FORDULÓ
A-CSOPORT (GÖTEBORG)

Horvátország–Szenegál 22–22 (9–11)
Svédország–Kína 36–24 (22–8)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik