Női kézi-vb: Bebizonyítottuk, hogy nagyon jó kis csapatunk van – Böde-Bíró Blanka

Vágólapra másolva!
2023.12.11. 20:57
null
Böde-Bíró Blanka alig találta a szavakat (Fotó: MTI)
Mint beszámoltunk róla, a magyar női kézilabda-válogatott heroikus küzdelemben legyőzte Horvátországot a világbajnoki középdöntő utolsó fordulójában, ezzel a 10. helyen zárta a tornát, és készülhet az áprilisi olimpiai selejtezőre. Elsőként Böde-Bíró Blanka csapatkapitány, Szöllősi-Schatzl Nadine és Simon Petra értékelését olvashatják.

Nem rólam kell beszélni, hanem a csajokról” – mondta udvariasan a magyar újságíróknak Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány az interjúfolyosón, miközben folyamatosan érkeztek a játékosok.

A hangom is elment, úgy végigordítottam a mérkőzést” – kezdte közben hitetlenkedve Szöllősi-Schatzl Nadine.

Annyira örülök, hogy az utolsó percig nem adtuk fel, és minden erőnket összeszedve küzdöttünk. Amikor igazán kellett, meg tudtuk fordítani a mérkőzést, emiatt rendkívül büszke vagyok a csapatra. A végén pedig a szerencse is mellénk állt. Jelenleg még nem foglalkozunk az olimpiai selejtezővel, sokkal fontosabb, hogy össze tudtunk fogni az utolsó tizenöt percre, pedig addig valószínűleg senki nem gondolta volna, hogy nyerhetünk. Nem is akarok már arról az időszakról beszélni, a számunkra mérvadó az utolsó negyedóra volt” – folytatta a Győri ETO balszélsője.

A csapatkapitány Böde-Bíró Blanka is hitetlenkedve értékelt a nagy fordítás után.

Nehezen találja az ember a szavakat… – nyilatkozta az FTC kapusa. – Csodálatos mínusz hatról így felállni, nemigen volt jellemző ez korábban a magyar csapatokra. Most bizonyítottuk azoknak, akik eltemettek minket vagy nem a legszebb szavakkal beszéltek rólunk, hogy nagyon jó kis csapatunk van. Mindenképpen a védekezésbeli váltás hozta magával a fordulatot, amikor Klujber Katrin kijött zavaróba. Erre speciálisan is készültünk, és ezzel párhuzamosan támadásban is jöttek a változatos megoldások, megtaláltuk a rést a kapujuk felé. Az utolsó horvát heteshez úgy álltam oda, hogy mindenképpen meg kell fognom, a nagy számok törvénye alapján reménykedtem benne, hogy csak jön egy rontás a részükről. A lelkemnek is nagy szüksége volt erre a mérkőzésre. ”

Leírhatatlanul boldog vagyok – folytatta. – Köszönjük azoknak, akik mindvégig mellettünk álltak. Lehet, hogy nem most játszottunk a legjobban a világbajnokságon, a küzdés és a helyezés miatt viszont úgy gondolom, egyértelműen a mostani a legértékesebb győzelmünk. Ez a siker a legmagasabb polcra kerül nálam a rangsorban. Ezt a győzelmet meg kell ünnepelni, kapunk egy kis pihenőt, utána visszatérünk a klubjainkhoz, és folytatódik a bajnokság. Jövőre pedig a válogatottal is komoly feladatok várnak ránk.”

Bennem végig égett a tűz. Ahogy beszálltam, próbáltam olyan lendületet adni a csapatnak, hogy elhitessem mindenkivel, hogy ez a meccs még nincs veszve, még meglehet, csak nagyon kell akarnunk. Kitettük a szívünket a pályára és ezt a mérkőzést az akaratunkkal nyertük meg. Próbáltam higgadt maradni, nem tudom, ez mennyire látszott kívülről. Kinga (Debreczeni-Klivinyi) és Nada (Schatzl) adott egy-két tanácsot, hogy ha úgy van, akkor passzoljam Nadának, mert ő belövi és nyilván nem én leszek, aki az utolsó tíz másodpercben kapura lő, de Kinga nagyon sokat segített és úgy gondoltam, hogy most nem tudok hibázni” – mondta Simon Petra az M4 Sportnak.

NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG (DÁNIA, NORVÉGIA, SVÉDORSZÁG)
KÖZÉPDÖNTŐ, 3. FORDULÓ

I. CSOPORT (Göteborg)
MAGYARORSZÁG–HORVÁTORSZÁG 23–22 (8–11)
Göteborg, 3449 néző. V: M. Garcia, Paolantoni (argentinok).
MAGYARORSZÁG: BÖDE-BÍRÓ – GYŐRI-LUKÁCS 5, KLUJBER 9 (7), Papp N., Bordás, Kuczora, Márton G. Csere: Bukovszky (kapus), Vámos P. 1, Füzi-Tóvizi, DEBRECZENI-KLIVINYI 3, Albek 2, Szöllősi-Schatzl 1, Pásztor N., SIMON P. 2. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir
HORVÁTORSZÁG: Pijevic – Zadravec 2, MILOSAVLJEVIC 8 (7), Blazevic 2 (1), JEZIC 4, Micijevic 4, Simara. Csere: Besen (kapus), Senvald, Barisic 2, Posavec, D. Kalaus. Szövetségi kapitány: Ivica Obrvan
Az eredmény alakulása. 3. perc: 1–2. 10. p.: 2–5. 21. p.: 6–9. 27. p.: 7–11. 39. p.: 11–17. 45. p.: 13–19. 48. p.: 17–19. 54. p.: 18–22.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 8/7, ill. 10/8
MESTERMÉRLEG
Ivica Obrvan: –
Nem találok szavakat, a megfelelő kifejezéseket erre az elvesztett mérkőzésre. Büszke vagyok a lányaimra, mert az egész világbajnokság alatt nagyszerűen teljesítettek, de sajnos, ez a találkozó nem úgy jött össze, ahogy szerettük volna. Rendkívül csalódott vagyok.

A CSOPORT TÖBBI MÉRKŐZÉSÉN
Montenegró–Svédország 25–32
(9–15)
Kamerun–Szenegál 20–22
(12–7)

AZ I. CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Svédország 5 5 143– 95 +48 10
2. Montenegró 5 3 2 128–108 +20 6
3. MAGYARORSZÁG 5 3 2 132–112 +20 6
4. Horvátország 5 2 1 2 111–107 +4 5
5. Szenegál 5 1 1 3 103–127 –24 3
6. Kamerun55 79–147–68 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik