Kézi: Az olimpia a legnagyobb célunk az idényben – Vámos Petra

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.10.10. 19:12
null
Vámos szerint nagyon kemény lesz a norvégok elleni meccs (Fotó: Kovács Péter)
A magyar válogatott és a Debreceni VSC irányítója, Vámos Petra az Európai Kézilabda-szövetségnek (EHF) adott interjújában beszélt az egyetem és a sport összeegyeztethetőségéről, valamint a szerdai, Norvégia elleni összecsapásról is.

Vámos jelenleg a Debreceni Egyetemre jár, ahol testnevelő tanárnak tanul és az EHF-nek beszámolt róla, hogy mekkora problémát okoz neki a kézilabda mellet a tanulás.

„Hazudnék, ha azt mondanám, hogy könnyű kombinálni a kettőt, de boldoggá tesz, hogy fejleszthetem magam az élet különböző területein. Még ha fáradt is vagyok, a tanulás teljesen kikapcsol, és ki tudok vele lépni a megszokott rutinból” – árulta el a DVSC játékosa, aki arról is beszélt, inkább játszana tíz kemény meccset, mint menne el egy vizsgára.

A válogatott irányító ezt követően a norvégok elleni meccsről is elmondta előzetes gondolatai és elvárásait, annak ellenére, hogy a legfrissebb információink szerint a napokban lebetegedett, így valószínűleg nem léphet szerdán pályára.

„Úgy gondolom, hogy ez nagyon kemény meccs lesz számunkra, mert Norvégia a világ egyik legerősebb és legtapasztaltabb csapata. A norvégok a legmagasabb szinten kézilabdáznak, így lépést kell tartanunk a sebességükkel és hatvan percig koncentráltan kell játszanunk – osztotta meg Vámos – Remek alkalom lesz arra, hogy felmérjük, hol tartunk pillanatnyilag, és felkészüljünk a világbajnokságra. Véleményem szerint ezek a meccsek hozzásegítenek bennünket ahhoz, hogy nehéz helyzetekben gyakoroljuk a taktikai elemeinket, és természetesen megismerjük egymást. Fiatal csapatunk van, ezért az is fontos, hogy megtapasztaljuk a nemzetközi versenyek hangulatát.”

Az interjú során természetesen az is szóba került, mit jelent Vámosnak, hogy Debrecenben rendezik a mérkőzést.

„Mindig öröm itthon játszani, különösen a válogatottal. Szeretnénk visszaadni a szurkolók támogatását azzal, hogy kiélezett meccset játszunk a norvégok ellen. Remélem, hogy sokan eljönnek a találkozóra és szurkolnak nekünk. Nagyon sokat jelent számomra, hogy a családom és a barátaim előtt játszhatok, úgyhogy azt hiszem, hatalmas érzelmi előnyt jelent.”

A beszélgetés zárásaként az olimpiai álomról is szót ejtett a 23 éves irányító.

„Ez nekem és a csapatnak is a legnagyobb célunk ebben az idényben. Megtapasztaltuk, milyen érzés az olimpián játszani 2021-ben, és meg kell ragadnunk a lehetőséget, hogy részesei lehessünk ennek a lenyűgöző eseménynek. Tudom, hogy ez nagyon nehéz utazás lesz és sokat kell dolgoznunk, hogy eljussunk odáig, de hiszek a csapatomban és a fejlődésünkben.”

A MAGYAR NŐI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Böde-Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szemerey Zsófi (Motherson Mosonmagyaróvári KC), Szikora Melinda (SG BBM Bietigheim, német)
Jobbszélsők: Győri-Lukács Viktória (Győri Audi ETO KC), Faluvégi Dorottya (SG BBM Bietigheim, német)
Jobbátlövők: Albek Anna (Motherson Mosonmagyaróvári KC), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Papp Nikolett (Gloria Buzau, román)
Irányítók: Debreczeni-Klivinyi Kinga (Moyra-Budaörs Handball), Pál Tamara (Gloria Buzau, román), Vámos Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók: Bordás Réka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Füzi-Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler), Pásztor Noémi (Motherson Mosonmagyaróvári KC)
Balátlövők: Juhász Gréta (Kisvárda Master Good SE), Kuczora Csenge (Praktiker-Vác)
Balszélsők: Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szöllősi-Schatzl Nadine (Győri Audi ETO KC)

A NORVÉG NŐI VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Marie Davidsen (CSM Bucuresti, román), June Krogh (Follo HK Damer), Olivia Lykke Nygaard (Storhamar, norvég)
Jobbszélsők: Malin Aune (Odense, dán), Emilie Hovden (Győri Audi ETO KC)      
Jobbátlövők: Stine Skogrand (Ikast, dán), Nora Mörk (Esbjerg, dán)      
Irányítók: Live Deila (Sola), Henny Reistad (Esbjerg, dán), Stine Oftedal (ETO)      
Beállók: Maren Aardahl (Odense), Kari Brattset (ETO), Vilde Ingstad (CSM)     
Balátlövők: Thale Deila (Odense), Ingvild Bakkerud (Ikast), Kristine Breistöl (Esbjerg), Emilie Arntzen (CSM)
Balszélsők: Sanna Solberg-Isaksen (Esbjerg), Camilla Herrem (Sola)

EHF EURÓPA-KUPA, NŐK     
1. FORDULÓ.
Október 11., szerda

18.15: Svájc–Ausztria
19.00: Magyarország–Norvégia (Tv: M4 Sport).      
2. FORDULÓ
Október 14., szombat

16.45: Norvégia–Svájc
Október 15., vasárnap
17.00: Ausztria–Magyarország (Tv: M4 Sport)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik