Férfi kézi El: Hatvan percen keresztül kell maximálisan koncentrálnunk – Juhász Ádám

Vágólapra másolva!
2023.10.24. 11:41
null
Juhász Ádám szerint a Tatabányának hatvan percen keresztül maximálisan koncentrálnia kell Lengyelországban (Fotó: Flajsz Péter)
A válogatott szünetet megelőzően a második fordulóval folytatódik a második számú európai kupasorozat, a férfi kézilabda Európa-liga. A sorozat egyetlen magyar résztvevője, a Mol Tatabánya a román Constanta elleni vereség után a Chrobry Glogów ellen szerezné meg az első pontjait Lengyelországban.

 

Nem sokat pihenhettek a Constantától múlt kedden, hazai körülmények között elszenvedett fájdalmas, ötgólos vereség (29–24) után a Mol Tatabánya kézilabdázói. A hazai bajnokságban az előző idényben bronzérmes és ebben az évadban is a harmadik helyen álló Komárom-Esztergom vármegyeiek öt napos felkészülés után hétfőn útnak indultak Glogówba, miután az elmúlt hétvégén nem léptek pályára a K&H Ligában. A két csapat története során még sosem mérkőzött meg egymással.

A mérkőzést megelőző napon Juhász Ádám, a tatabányaiak 27 éves kiválósága úgy fogalmazott, hogy egyáltalán nem lesz könnyű dolguk a Chrobry Glogów ellen idegenben, annak ellenére sem, hogy a lengyelek az 1. fordulóban 17 gólos különbséggel (37–20) maradtak alul a H jelű négyesben pillanatnyilag élen álló Sporting együttesével szemben, amely a Bajnokok Ligájában is érdekelt Porto előtt – kilenc fordulót követően hibátlan mérleggel – jelenleg is vezeti a portugál bajnokságot.

„Levonva a tanulságot a Constanta elleni találkozóból, kulcsfontosságú, hogy jól kezdjük a mérkőzést, továbbá az elsőtől egészen az utolsó pillanatig, hatvan percen keresztül kell maximálisan koncentrálnunk, és ne csak a második játékrész ötödik percében kezdjünk el úgy játszani, ahogy tudunk. Mindenképpen győzni szeretnénk Lengyelországban!” – nyilatkozta lapunknak a magyar válogatott rutinos irányítója.

A vírusos megbetegedésből felépült Juhász hozzátette, hogy a múlt keddi Európa-liga-nyitány utolsó perceiben elszenvedett kisebb boka- és sípcsontsérülése ellenére jó állapotban érzi magát fizikailag, így a betegségből visszatérő Győri Mátyáshoz hasonlóan Tombor Csaba vezetőedző rendelkezésére áll a kedd esti lengyelországi összecsapáson.

Továbbra is sérült és biztosan nem léphet pályára a lengyelek ellen a bosnyák Josip Peric, a magyar válogatott Topic Petar, és a korábbi kétszeres BL-győztes spanyol veterán, a 37. életévét „taposó” Cristian Ugalde. Jó hír, hogy a „zuhanyhíradó” szerint Topic már a csapattal készül, továbbá a spanyol válogatottal világbajnoki bronz-és Európa-bajnoki ezüstérmes Ugalde is hamarosan újrakezdheti a tréningeket…

FÉRFI KÉZILABDA
EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 2.FORDULÓ
H-CSOPORT
18.45:
KGHM Chrobry Glogów (lengyel)–Mol Tatabánya KC (Tv: Sport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik