Férfi kézi: az új csapatkapitány Veszprémből vonulhat vissza

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.08.03. 10:13
null
Andreas Nilsson szerződése 2025-ig érvényes a Telekom Veszprémnél (Fotó: Dömötör Csaba)
Rasmus Lauge távozása után Andreas Nilsson kapta meg a csapatkapitányi karszalagot a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatánál, aki már a tizedik idényét kezdi el a klubnál. 

A következő évadnak új csapatkapitánnyal vág neki a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttese, a 2014 óta itt játszó svéd beálló, Andreas Nilsson örökölte meg a karszalagot a nyáron távozó dán Rasmus Laugétól, aki hazatért nevelőklubjához Silkeborgba.

„Nagy megtiszteltetés, hogy engem jelöltek ki a feladatra, nyilván sokat számított, hogy most kezdem a tizedik idényemet Veszprémben, pontosan tudom, mi hogyan működik a klubnál, nemcsak az edzőt ismerem jól, hanem a vezetőséget is. Nem utolsósorban pedig én vagyok a legidősebb az együttesben – mondta a Nemzeti Sportnak a 33 éves Nilsson. – Ez a poszt nagy felelősséggel jár, de nem hiszem, hogy nagyon más lenne a következő idényem, mint az előző kilenc volt, mindenki tudja, mit hogyan kell csinálnia.”

A játékos elmondta, nem zártak rossz idényt, a legfontosabb két cél az volt, hogy a bajnoki trófeát visszahódítsák a hazai rivális OTP Bank-Pick Szegedtől, és megnyerjék a Magyar Kupát – mindkettő sikerült. Mégis göröngyös úton kellett végigmenniük, voltak nagyon jó mérkőzéseik meg kifejezetten rosszak is, a hullámvölgyek ellenére a végén összeálltak, így nem lehetnek elégedetlenek. Bár búcsúztak a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, a lengyel Kielce ellen összesítésben négy góllal alulmaradni nem szégyen.

„Tulajdonképpen ennek az évadnak is úgy indulunk neki, mint eddig bármelyiknek, vagyis a kölni négyes döntőbe jutás az egyik cél. De mint legutóbb is láttuk, bármi megtörténhet  – fogalmazott Nilsson. – Sok minden változott, az új igazolásokkal kicsit talán erősebbek lettünk, de akármilyen jó játékosok érkeztek, többet kell együtt játszanunk, és ha ez a gárda összeáll, nagyon jó évadunk lehet.”

Andreas Nilsson a nyáron nősült meg, két gyermekükkel Veszprém mellett laknak, szeretnek itt élni, a csapatból többen is gyerekes szülők, akikkel gyakrabban járnak össze. Magyarul viszont nem tanult meg, aminek elsősorban az az oka, hogy 2014-es érkezése óta csak külföldi edző irányította az Építőket – 2015-ig Carlos Ortega, 2017-ig Xavi Sabaté, őt Ljubomir Vranjes követte egy évig, majd 2021-ig David Davis ült a kispadon, távozása óta pedig Momir Ilics irányít –, akikkel az edzések nyelve az angol volt, illetve a csapat többségét légiósok adták, adják. Nilsson az elmúlt években egyre jobban teljesített, ennek köszönhetően hosszabbítottak vele tavaly decemberben, szerződése 2025-ig érvényes.

„Nem tudom, hol fejezem be a pályafutásomat, lehet, hogy Veszprémből vonulok vissza, de azt sem zárom ki, hogy néhány évig még játszom otthon, Svédországban. Ez attól függ, meddig bírom, mikor jelez a szervezetem, hogy elég – tette hozzá az olimpiai ezüstérmes beálló. – Egyelőre ilyesmiről szó sincs, az elmúlt években tényleg egyre jobban ment a játék, érzem, hogy belerázódtam, és sokat fejlődtem védekezésben, amiből jól tudok indulni, a gyors támadás pedig a Veszprém egyik fő fegyvere.”

A Telekom Veszprém augusztus 8-án zárt kapus edzőmeccset játszik a Tatabányával, 11-én a horvát RK Nexe együttesét fogadja. Augusztus 18-án és 19-én tornán vesz részt Portugáliában, amelyen előbb a Benficával, majd a Portóval csap össze, végül augusztus 24-én a Kielce érkezik a Veszprém Arénába. Az Építők a jelenlegi állás szerint augusztus 26-án kezdi el a magyar bajnokságot hazai pályán a Gyöngyös ellen, a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeit pedig szeptember 14-én a Magdeburg otthonában.     
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik