Férfi kézi: csökkentik a Barca költségvetését; ajánlatot kapott a klasszis kapus

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.23. 19:36
null
A Kiel által csábított Gonzalo Pérez de Vargast megtartaná a Barca, de a klasszis kapus még nem döntött (Fotó: Getty Images)
Sajtótájékoztatót tartott a Telekom Veszprém korábbi edzője, a jelenleg a spanyol Barcát irányító Carlos Ortega és a kézilabda-szakosztály sportigazgatója, Joan Marín, akik ismertették, hogy legalább tíz százalékkal csökken a csapat költségvetése, s tudatták azt is, hogy a bakonyiakhoz távozó klasszis beálló, Ludovic Fabregas mellett akár a kapus, Gonzalo Pérez de Vargas és a horvát irányító, Luka Cindric is távozhat – írja a sajtóeseményről szóló beszámolójában a Handball-World szakportál.

„Figyelemreméltó idény van mögöttünk” – summázta a 2022–2023-as kiírást Carlos Ortega, akinek irányításával a Barca 61 meccset nyert meg, s a Kielben játszott döntetlent leszámítva csak a Magdeburg tudta legyőzni a barcelonaiakat – kétszer is, előbb tavaly októberben a Super Globe (klubvilágbajnokság) döntőjében, majd a Bajnokok Ligája elődöntőjében.

„Bár csak két meccset veszítettünk, de ezek miatt két címet sem nyertünk meg” – tette hozzá a korábban Veszprémben is dolgozó spanyol szakember.

Mint ismert, az FC Barcelona régóta gazdasági nehézségekkel küzd, s a kézilabda-szakosztály sportigazgatója, Joan Marín elmondta, hogy csökkenteniük kell a költségvetésüket.

„Az elmúlt években körülbelül 7.5 millió eurós költségvetésünk volt. Még nincs kész az új, de mintegy tíz százalékkal kell csökkentenünk” – tudatta a sportigazgató, megemlítve, hogy eddig is hét-nyolc klub előzte meg őket a költségvetés tekintetében, s most további helyeket csúsznak vissza – de a csapat továbbra is versenyképes.

„Nem szabad csökkentenünk az elvárásainkat, mert biztos vagyok benne, hogy küzdeni fogunk azért, hogy visszatérjünk Kölnbe (a Bajnokok Ligája négyes döntőjének helyszíne – a szerk.) – mondta Marin, aki kitért rá, hogy nem lesz lehetőségük a legmagasabb polcon lévő játékosok közül igazolni, de úgy hiszi, hogy így is le tudják aratni az elvégzett munka gyümölcsét.

Arról már korábban írtunk, hogy a Veszprémbe igazoló Fabregast a Kielce fehérorosz játékosával, Artyom Koroljokkal pótolták volna a katalánok, ám a lengyelek túl sokat kértek érte.

„Megállapodást kötöttünk a lengyel klubbal és a játékossal is. Olyan összeget kértek, amelyet elfogadtunk, de végül a Kielce sokkal többet kért és vissza kellett vonnunk az ajánlatot” – magyarázta Marin.

A Barca a La Riojától érkező Javi Rodríguezzel és a Torrelavegától megszerzett Jaime Gallegóval erősített, bár őket hivatalosan még nem jelentette be. A sportigazgató ismertette, hogy a horvát irányító, Luka Cindric ügynökével tárgyalnak a kézilabdázó szerződésének felbontásáról, míg a világklasszis kapusnak, Gonzalo Pérez de Vargasnak is tettek hosszabbítási ajánlatot – mellyel hosszú időre kötelezné el magát a „gránátvörös-kékeknél” –, de a játékos iránt nagy erőkkel érdeklődik a német sztárcsapat, a THW Kiel, melynek magyar sportigazgatója, Szilágyi Viktor is korábban elismerte, hogy kapcsolatban vannak a játékossal.

„Még két év van a szerződéséből és tettünk neki ajánlatot, hogy még sok évig a klubnál maradjon – mondta Marin Pérez de Vargas kapcsán. – Azt szeretnénk, ha Barcelonában maradna, mert példamutató játékos, de ha úgy dönt, hogy elfogadja azt az ajánlatot, akkor megértjük és elengedjük, mert azzal nem tudunk versenyezni. Várjuk a döntését.”

Három távozót jelentett be a BL-ezüstérmes
A Bajnokok Ligája döntőjében a német Magdeburggal szemben hosszabbításban alulmaradó Barlinek Industria Kielce nemrég tudatta, hogy elhagyja a klubot az elnök Bertus Servaas, illetve három játékos is, Mateusz Kornecki, Miguel Sánchez-Migallón és Damian Domagala is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik