Férfi kézi: a Kielce sztáredzője elismerte, keresték Szegedről

Vágólapra másolva!
2023.05.08. 20:02
null
A korábbi magyar szövetségi kapitányt, Talant Dujsebajevet is kereste a Szeged (Fotó: AFP)
Saját bevallása szerint valóban keresték a magyar bajnoki címvédő OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatától Talant Dujsebajevet, a lengyel Kielce kirgiz vezetőedzőjét, aki szerint a szegedi klub van akkora, hogy bármikor válogathat a lehetséges trénerek között.

 

Az 54 éves edző az M1 aktuális csatornának adott hétfői interjújában úgy jellemezte a Tisza-parti egyesületet, mint „egy hatalmas klub, kiváló szurkolótáborral és nagyszerű létesítménnyel”.

„Bármilyen nehéz is most a helyzet Kielcében, és hiába voltam kapcsolatban a Szeged mellett több más csapattal is, jelenleg érvényes a szerződésem a mostani egyesületemnél, ezért sem tudtam azt mondani, hogy biztosan elmegyek innen akár Szegedre, akár máshova” – mondta Talant Dujsebajev, aki ugyanakkor nem zárta ki, hogy a jövőben még visszatérjen Magyarországra.

„Nagyon népszerű ott a kézilabda, a Veszprém és a Szeged pedig minden idényben esélyes a Bajnokok Ligájában is a jó eredményre. A magyar bajnokság ráadásul nagyon erős, évről évre egyre jobbak a klubok, csak meg kell nézni a Ferencváros, a Tatabánya, a Csurgó vagy a Balatonfüred példáját” – vélekedett az orosz és spanyol állampolgársággal is rendelkező edző.

Dujsebajev a Veszprém elleni BL-negyeddöntős párharc csütörtöki első mérkőzéséről azt mondta, játékosait egyáltalán nem kell motiválnia, mert már önmagában az lelkesíti őket, hogy pályára léphetnek a magyar csapat ellen.

„Nagyszerű együttes, mindig óriási kihívás ellene játszani, és én nagyon tisztelem – fogalmazott a tréner, akinek irányításával az előző idényben a Kielce az elődöntőben búcsúztatta a Veszprémet. – Ami tavaly történt, arra már történelemként tekintek, egyáltalán nem foglalkozom vele, mert mindig csak a soron következő mérkőzésre koncentrálok.”

A légióskodást választó magyar kézilabdázók közül Ilics Zoránt, valamint Rosta Miklóst emelte ki mint nemzetközi szinten is „érdekes játékost”, és úgy vélte, teljesen normális a magyarok külföldre igazolása azért, hogy minél nagyobb esélyük legyen a BL-ben játszani.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik