Női kézi: megvan, kivel pótolja távozó világbajnokát a DVSC

Vágólapra másolva!
2023.03.04. 14:35
null
Grosch Viviennel pótolja távozó brazil szélsőjét a DVSC (Fotó: Nemzeti Sport)
Folytatódnak a bejelentések a DVSC Schaeffler női kézilabdacsapatánál, amely hivatalos honlapján számolt be róla, hogy szerződtette a Dunaújvárosban nevelkedő, Vácon is megforduló korábbi juniorválogatott jobbszélsőt, Grosch Vivient, aki az MTK-tól érkezik Szilágyi Zoltán csapatához.

Mint megírtuk, a DVSC szeretne magyar játékosokat foglalkoztatni azokon a posztokon, ahol lehetséges, ezért nyáron távozik a klub első világbajnoka, a brazil jobbszélső, Mariana Costa.

Nem sokkal a bejelentés után a klub közölte, nyártól a csapatnál folytatja pályafutását a Dunaújvárosban nevelkedő 25 éves jobbszélső, Grosch Vivien.

„Nagyon örültem a DVSC Schaeffler megkeresésének, hiszen olyan helyre kerülök, amely előrelépés a karrierem szempontjából – mondta el a honlapnak Grosch Vivien. – Számomra szimpatikus, ami Debrecenben történik, tetszik a csapat játéka, s az, hogy magyar fiatalokra épít a Loki. Az európai kupaszereplés is fontos számomra, bízom benne, hogy jövőre is fantasztikus hangulatú El-meccseket játszik a csapat. Vácon dolgoztam együtt Szilágyi Zoltánnal, Kácsor Gréti és Hámori Koni pedig a csapattársam volt, de a válogatott keretben is találkoztam több jelenlegi debreceni játékossal, úgyhogy nem lesz gond a beilleszkedéssel!”

A DVSC a napokban több átigazolásról is beszámolt, hiszen távozik a csapat német kapusa, Ann-Cathrin Giegerich, akinek helyére Dunaújvárosból érkezik a horvát Gabrijela Bartulovic, illetve máshol folytatja a válogatott beálló, Bordás Réka is. Mellettük a kölcsönszerződésük lejártával Dunaújvárosból és Siófokról visszatérők, Poczetnyik Luca és Török Lilly sem marad a hajdúságiaknál, akik mindkét játékost az MTK-nak adták kölcsön.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik