Női kézi: távozik a DVSC kapusa; Jovovicsot megműtötték

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2023.03.02. 12:23
null
Ann-Cathrin Giegerich az idény végén távozik (Fotó: DVSC)
Két fontos hírről is beszámolt a női kézilabda NB I-ben szereplő DVSC a hivatalos honlapján: az idény végén távozik a tízszeres német válogatott kapus, Ann-Cathrin Giegerich, továbbá Madridban megműtötték a szerb átlövő, Jovana Jovovics könyökét.

 

Ann-Cathrin Giegerich eddig 59 tétmérkőzésen lépett pályára debreceni mezben, s egy gól szerzett; tavaly februárban a Kisvárda elleni idegenbeli bajnokin talált az ellenfél kapujába. 2021-ben Magyar Kupa-ezüstérmet, 2022-ben bajnoki bronzérmet nyert a csapattal.

„A DVSC az első csapatom Németországon kívül, ezért különleges volt számomra, amikor Debrecenbe érkeztem. Másik országot, másik kultúrát ismertem meg. Szeretek itt lenni, de most, három év után úgy érzem, eljött az ideje, hogy változtassak az életemen. Az idény végéig mindent megteszek, hogy elérjük a kitűzött céljainkat” – nyilatkozta a DVSC-nek Giegerich.

Jovana Jovovics jobb könyöke még a Győr elleni bajnokin sérült meg, majd az Európa-liga nyitó meccsén újabb ütést kapott, ami után részleges szakadást diagnosztizáltak. „Konzervatív kezeléssel” nem sikerült helyrehozni a sérült testrészt, ezért volt szükség az operációra, amelyet specialista végzett el Madridban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik