Kézilabda: ünnepélyes keretek között avatták fel az új arénát Tatabányán

P. J.P. J.
Vágólapra másolva!
2022.01.12. 13:27
Szerdán hivatalosan is átadták a tatabányai multifunkcionális sportcsarnokot, amely többek közt a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság tartalékhelyszíneként is szolgál.  
Íme, az aréna (Fotó: Dömötör Csaba) 
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Íme, az aréna (Fotó: Dömötör Csaba) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

A csarnokavatóra érkezőket – mint az várható volt – impozáns látvány fogadta. Az új aréna összesen 6000 férőhelyes: 3562 ülőhely található a vasbeton nézőtéren, további 2496 a mobilteleszkópos lelátón.

Az ünnepségen Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke, Bencsik János, miniszterelnöki biztos, a Tatai-medence országgyűlési képviselője, Juhász Roland, állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár és Marosi László, a Grundfos Tatabánya KC elnöke, a MKSZ elnökségi tagja is méltatta az új arénát.

Kocsis Máté egyebek mellett azt emelte ki, hogy a Tatabányán felépült aréna a budapesti MVM Dome, a szegedi Pick Aréna és a megújult Főnix Aréna után a legnagyobb kézilabdacsarnok hazánkban, és mind a négy jelentős beruházás gyakorlatilag az elmúlt másfél hónapban fejeződött be. Az MKSZ elnöke szólt arról is, hogy az új körülmények, lehetőségek plusz motivációt jelenthetnek a fiataloknak. Ez azért fontos, mert ez a létesítmény nekik is épült, hogy ezzel is vonzóbbá tegye számukra a sportolást, a kézilabdát.

A külső... (Fotó: Dömötör Csaba)
A külső... (Fotó: Dömötör Csaba)

Az élő kézilabda, a sikerek alapozták meg ezt az új csarnokot– mondta Kocsis Máté.– Tatabánya megérdemelt egy ilyen korszerű sportlétesítményt, hiszen negyven olyan válogatott kézilabdázót adott az országnak, akik kötődnek e városhoz.”

Bencsik János úgy fogalmazott, hogy ez a multifunkcionális csarnok a sportnak és a városnak a jövőjét is jelenti. Majd köszönetet mondott a kormánynak, hogy a Modern Városok Program keretében megvalósulhatott ez a beruházás.

Juhász Roland azt hangsúlyozta, hogy a vágyak és az igények a lehetőségekkel együtt nőnek. Ebben a létesítményben pedig abszolút átélhető az összetartozás élménye is.

Marosi László elmondta, hogy a tatabányai sportnak, a tatabányai kézilabdának sok nagy napja volt már. Ilyen lehetett az első bajnokság megnyerése, de ez a csarnokavató is a nagy napok közé tartozik. Ez az aréna a világ bármely pontján megállná a helyét. A klubelnök ígéretet tett arra is, hogy a férfi kézilabdacsapat a teljesítményével igyekszik rászolgálni erre a csodálatos létesítményre.

Az ünnepi beszédeket követően a nemzeti színű szalag átvágásával hivatalosan is átadták az arénát a sportolóknak. Ilyés Ferenc, Marosi László és Kontra Zsolt „asszisztálása” mellett a Tatabánya utánpótláskorú játékosa, Batta Gergő lőhette az első gólt.

„Mintha nem is Tatabányán, hanem nyugaton lennénk” – videó az új arénáról

Az átadás pillanata (Fotó: Dömötör Csaba)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik