Női kézi: a szerbek több sztárja is lemondta a válogatottságot

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.10.04. 15:25
null
Lekics nem szerepel többet a válogatottban (Fotó: AFP)
Andrea Lekics, Dragana Cvijics és Katarina Krpezs-Slezák sem lép többet pályára a szerb női kézilabda-válogatottban – mondta el a szerbek szövetségi kapitánya, Uros Bregar a zurnal.rs portálnak.


A szlovén Uros Bregar áprilisban vette át a szerb női kézilabda-válogatott irányítását, azután, hogy a Ljubomir Obradovics vezette együttes Győrben 31–23-ra kikapott a magyar válogatottól, így nem jutott ki a tokiói olimpiára.

A héten kezdődő Európa-bajnoki selejtezők előtt nincs könnyű dolga a Krim Ljubljanát is irányító trénernek, hiszen három sztárja sem lép pályára többet címeres mezben – ráadásul mind a hárman a szlovén bajnokot erősítik.

„Szanja Radoszavljevics lábadozik sérüléséből. Beszéltem Andrea Lekiccsel, azt mondta, többé nem fog játszani a válogatottban. Dragana Cvijics szintén elbúcsúzott. Jelena Lavko visszatér, miután felépült sérüléséből” – idézi Bregart a zurnal.rs. Hozzátette, az Érd korábbi szélsője, Katarina Krpezs-Slezák sem játszik már a nemzeti csapatban.

A korábban a Vácot is irányító Bregar áprilisban meglepetésre hagyta el a szlovén válogatottat, közvetlenül az Izland elleni vb-selejtezők előtt. Új állomáshelyén az a célja, hogy a decemberi, spanyolországi világbajnokságon megfiatalítsa az együttest. A fő cél pedig a 2022-es Eb, ami kiemelten fontos Bregar számára, hiszen az egyik házigazda Szlovénia lesz, Észak-Macedónia és Montenegró mellett.

A szerbek Izlanddal, Törökországgal és Svédországgal szerepelnek egy selejtezőcsoportban. Szerdán a törököket fogadják.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik