Női kézi: váratlan döntés, Szlovéniából érkezik az új szerb kapitány

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2021.04.02. 11:48
null
Uros Bregar lehet a szerb női kézilabda-válogatott új szövetségi kapitánya (Fotó: AFP)
Két héttel a világbajnoki selejtező előtt Uros Bregar távozik a szlovén női kézilabda-válogatott kispadjáról, és várhatóan a szerb nemzeti csapat szövetségi kapitánya lesz – számolt be róla a hivatalos honlapján a Szlovén Kézilabda-szövetség.

 

Uros Bregart 2015 őszén nevezték ki a szlovén női kézilabda-válogatott kapitányának, azóta a csapattal megjárt három Európa-bajnokságot (2016, 2018, 2020) és két világbajnokságot (2017, 2019).

A szlovén szövetség beszámolója szerint a 42 éves szlovén szakember váratlanul távozik, mindössze két héttel az Izland elleni világbajnoki selejtező első felvonása előtt, és minden bizonnyal Ljubomir Obradovicsot váltja a szerb válogatott kispadján.

Franjo Bobinac, a szlovén szövetség elnöke úgy fogalmazott, „meglepetésként érte őket a kapitány döntése”, amely ráadásul „érzékeny pillanatban” született meg. A sportvezető azt is elmondta, igyekeznek minél előbb megtalálni Bregar utódját, akivel a 2024-es olimpiai ciklus végéig terveznek.

Mint ismert, a szerb válogatott a Győrben rendezett kvalifikációs tornán Oroszország és Magyarország mögött végzett, így nem jutott ki a tokiói nyári olimpiára. A minitorna után Dragana Cvijics, a szerb válogatott beállója a szerb szövetséget tette felelőssé a sikertelenség miatt. Könnyen lehet, hogy ez is közrejátszott a kapitányváltásban.

NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, 2021
A 2. SELEJTEZŐKÖR PÁROSÍTÁSAI

MAGYARORSZÁG–Olaszország
Törökország–Oroszország
Csehország–Svájc
Szlovénia–Izland
Szlovákia–Szerbia
Ukrajna–Svédország
Ausztria–Lengyelország
Románia–Észak-Macedónia
Portugália–Németország
Montenegró–Fehéroroszország

Az első mérkőzéseket (április 16–17-én) az elöl álló válogatott otthonában, a visszavágókat (április 20–21-én) fordított pályaválasztással rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik