Női kézilabda BL: a Vipers hét góllal legyőzte a Rosztov-Dont

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2021.04.10. 15:31
null
Heidi Löke (balra) hat, Nora Mörk (középen) kilenc góllal zárta a Rosztov-Don elleni mérkőzést (Fotó: Twitter/EHF Champions League)
A női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, a párharc első felvonásán a norvég Vipers Kristiansand pályaválasztóként 34–27 legyőzte az orosz Rosztov-Dont Oroszországban. A francia házi rangadó visszavágója döntetlennel zárult (26–26), így a Brest jutott be elsőként a budapesti négyes döntőbe.

 

Mint ismert, a koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott beutazási és karanténszabályok miatt a Vipers Kristiansand nem tudta Norvégiában fogadni a Rosztov-Dont, így – többszöri újratervezést követően – a negyeddöntős párharc mind a két mérkőzését Oroszországban rendezik meg.

Az első találkozón a Vipers volt papíron a pályaválasztó, a szépszámú nézősereg előtt azonban valamivel jobban kezdett a legjobbját, Anna Vjahirevát sérülés miatt nélkülöző Rosztov-Don. A norvégok negyedóra játék után vették át először a vezetést, az első félidő hajrájában eddig egy hosszú orosz gólcsendet kihasználva hétgólos előnyt építettek ki. 19–12

A fordulás után nem változott a játék képe, a remeklő, végül tíz lövésből kilenc góllal záró Nora Mörk vezette Vipers tíz góllal is vezetett. A Rosztov-Don nem adta fel, négy gólra is felzárkózott, a mérkőzés vége azonban megint a norvégoknak sikerült jobban, így a Vipers 34–27-re nyert, és nagy lépést tett a budapesti négyes döntő felé.

A kilencgólos Nora Mörk mellett további exgyőri játékosok is jól teljesítettek: a norvégoknál Heidi Löke hat lövésből hatszor volt eredményes, Jana Knedlíková négy kísérletéből három gólt szerzett, Katrine Lunde pedig több védést is bemutatott a kapuban.

A visszavágót április 11-én, 14 órás kezdéssel rendezik meg szintén Oroszországban.

Az első mérkőzésen aratott tízgólos győzelem után a visszavágón egyetlen percig sem volt veszélyben a Brest továbbjutása. A házigazda Metz a szünetben még háromgólos hátrányban volt, de végül döntetlenre mentette a meccset (26–26), így a Brest összesítésben tíz góllal nyerte meg a párharcot, és története során először bejutott a final fourba.

A négyes döntő sorsolását április 13-án, kedden 17.30 órától tartják meg a Sport Tv stúdiójában.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Vipers Kristiansand (norvég)–Rosztov-Don (orosz) 34–27
(19–12)
Ld: Mörk 9, ill. Zaadi 8

VISSZAVÁGÓK
Metz (francia)–Brest (francia) 26–26
(14–17)
Ld: Micijevic 7, ill. Foppa 6

Továbbjutott: a Brest, 60–50-es összesítéssel

Győri Audi ETO KC–Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 24–21 (10–11)

Továbbjutott: a Győri ETO, kettős győzelemmel, 54–40-es összesítéssel

NEGYEDDÖNTŐ
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–GYŐRI AUDI ETO KC19–3021–2440–54
Vipers Kristiansand (norvég)–Rosztov-Don (orosz)34–27április 11., 14.00
CSM Bucuresti (román)–CSZKA Moszkva (orosz)32–27április 11., 16.00
Brest (francia)–Metz Handball (francia)34–2426–2660–50
Azelső mérkőzéseketaz elöl álló csapat otthonában, avisszavágókatfordított pályaválasztássalrendezik meg. Kivéve aVipers–Rosztov-Donpárharcot, amelyben mind a két mérkőzés Oroszországban lesz.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik