Női kézilabda: reagált a szövetség Kim Rasmussen szavaira

Vágólapra másolva!
2020.01.08. 11:17
A Magyar Kézilabda-szövetség nevében Novák András, a szervezet operációs vezetője reagált a Nemzeti Sportnak Kim Rasmussen, az állásából felmentett női szövetségi kapitány dán TV2-nek tett nyilatkozatára.

Mint arról beszámoltunk, Rasmussen közölte, hogy 2019-ben négyéves szerződést kötött az MKSZ-szel, amely most mégis elköszönt tőle.Mint arról beszámoltunk, Rasmussen közölte, hogy 2019-ben négyéves szerződést kötött az MKSZ-szel, amely most mégis elköszönt tőle.

„Igen, igaz a hír, a Magyar Kézilabda-szövetség valóban meghosszabbította Kim Rasmussen szövetségi kapitányi szerződését a decemberi világbajnokság előtt – reagált az MKSZ operatív igazgatója, Novák András. Hiszen erre, a hosszabbításra, minden okunk megvolt. Ugyanakkor a Rasmussen által teremtett és így kialakult helyzet miatt, tekintve, hogy a nemzetközi szövetség felfüggesztette, bizonytalanságba kerültünk. És a kvázi az életünk, a női szakág legfontosabb hétvégéjének, a márciusi győri olimpiai selejtező küzdelmeinek nem vághatunk neki egy ilyen bizonytalan szituációban. Sem magára a tornára, sem az odáig vezető útra nem léphet ilyen helyzetben a női válogatott. Ezért az MKSZ elnöksége lépéskényszerbe került, és – véleményem szerint – meghozta a legjobb döntést, felmentette a kapitányt a tisztségéből.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik