Női kézi: a magyar szövetség később dönt Rasmussen sorsáról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.13. 15:57
null
Fegyelmi eljárás indult Rasmussen ellen (Fotó: Kovács Anikó)
Rövid közleményt adott ki a Magyar Kézilabda-szövetség pénteken. A kommünikéből kiderül, hogy Kim Rasmussen szövetségi kapitányt meghallgatta az MKSZ, sorsáról később születik döntés, amit befolyásolhat, hogy az IHF fegyelmi eljárás alá vonta a szakembert.

 

„A Magyar Kézilabda-szövetség elnöksége pénteken meghallgatta Kim Rasmussen szövetségi kapitány szóbeli beszámolóját a női világbajnokságról. A szakvezető a közeljövőben elkészíti írásos beszámolóját, az MKSZ ezt követően szavaz a szakmai anyagról és dönt a magyar válogatott olimpiai selejtezőre való felkészüléséről.

Az olimpiai selejtezőn való szereplést és felkészülést befolyásolhatja, hogy a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) fegyelmi eljárás alá vonta Kim Rasmussent a Magyarország–Románia vb-csoportmérkőzést követően tett nyilatkozata miatt, az ezzel kapcsolatos határozatot viszont csak a későbbiekben hozza meg az IHF” olvasható a Magyar Kézilabda-szövetség hivatalos honlapján.

Mint ismert, a dán szakember a Románia ellen elvesztett csoportmeccs utáni sajtótájékoztatón nyíltan kritizálta a játékvezetőket és a zsűrit.

Női kézi-vb: Ez személyes támadás volt ellenem - Kim Rasmussen - NS

Mint beszámoltunk róla, a magyar női kézilabda-válogatott hétgólos előnyből 28-27-es vereséget szenvedett Romániától, ezzel a C-csoport negyedik helyén zárt, s legjobb esetben is csak a 13. helyet szerezheti meg. A vb-ről így már biztosan nem juthatunk olimpiai kvalifikációs helyhez, még az Eb-7. helyünkkel lehet keresnivalónk.


A magyar csapat a csoportkörben legyőzte Kazahsztánt és Szenegált, viszont kikapott Spanyolországtól, Montenegrótól és Romániától, így nem jutott tovább a középdöntőbe. Az alsóházi rájátszásban az Argentína elleni sikerrel és a Franciaországtól elszenvedett vereséggel a 14. helyen zárta a tornát.

A magyar együttes a rossz szereplés ellenére kijutott a márciusi olimpiai selejtezőtornára, ahol Szerbia, Kína, valamint a majdani világbajnoki bronzérmes lesz az ellenfele. A – várhatóan Győrben sorra kerülő – torna első két helyezettje kijut a tokiói olimpiára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik