Cozma-gyilkosság: „Lehetséges, hogy megvásárolta a szabadságát”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.26. 14:09
null
Cozma apját feldühítette Sztojka Iván szabadulása
Mint beszámoltunk róla, négy évvel és öt hónappal a rá kiszabott büntetés lejárta előtt kiengedték a börtönből a Marian Cozma gyilkossága ügyében harmadrendű vádlottként elítélt Sztojka Ivánt. A volt veszprémi beálló apját, Petre Cozmát érthető módon feldühítette a hír, és az Emberi Jogok Európai Bíróságához kíván fordulni.

Hallottam, hogy Sztojka Iván egy nyitott tetejű BMW-vel furikázik Veszprémben. Nehogy balesetet okozzon! – mondta Petre Cozma a ProSportnak. – Nem tudom, milyenek a törvények Magyarországon, milyen fontosságot tulajdonítanak a fiam gyilkosainak, de lehetséges, hogy megvásárolta a szabadságát. Engem és a családomat egy életre tönkretettek. Senki és semmi nem hozhatja vissza nekünk Mariant! Elvették a lelkünknek legdrágábbat és néha jön, hogy... Azt kívánom, hogy velük is az történjen, ami velem és a családommal!”

Nem lehet ilyen könnyen átsiklani egy ilyen esemény felett. Sztojka Ivánnak nem jelentett nagy nehézséget, hogy börtönben volt, ő láthatta a családját, viszont én már nem láthatom a fiam. Feljelentést fogok tenni az Emberi Jogok Európai Bíróságánál” tette hozzá az elhunyt apja.

Sztojkát harmadrendű vádlottként először 20 év fegyházra ítélték, de másodfokon csak nyolc évet kapott testi sértés kísérletéért. Végül a Kúria 2012-ben, jogerősen 13 évre ítélte, azonban kifogástalan magatartására tekintettel 9 év 5 hónap után, pártfogói felügyelet mellett, a bíró 4 év 5 hónapra feltételesen szabadlábra bocsátotta. A Kúria 2012-ben a jogerős ítéletet az első- és a másodrendű vádlott esetében helybenhagyva Raffael Sándort és Németh Győzőt 18-18 évre ítélte,

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik