Női kézi: „A Ferencváros bedobott közénk egy kis kézigránátot”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.14. 21:27
Öt játékos távozik és várhatóan ugyanennyi érkezik az Érd női kézilabdacsapatához. Minderről Tekauer Norbert elnök beszélt egy tévéműsorban, amelyből az is kiderült, hogy a Klivinyi Kinga körüli hercehurca alaposan rányomta a bélyegét az együttes előző szezonban nyújtott teljesítményére, de végül sikerült újra megszerezni a harmadik helyet a bajnokságban, immár sorozatban hatodszor.

„Eleve úgy indult a szezon, hogy bedobtak közénk egy kis kézigránátot azzal, hogy a felkészülés megkezdése után egy héttel a Ferencváros megkereste Klivinyi Kingát, hogy igazoljon oda – mondta Tekauer Norbert az Érd Tv Párbeszéd című műsorában. – Úgy gondolom, ez etikailag nem volt a legjobb húzás a Ferencváros részéről. Ilyen körülmények között kezdtük meg a felkészülést és a bajnokságot, hogy van egy játékos, akit menet közben még valaki el akar vinni. Ez nem jó ómen, talán rá is nyomta a bélyegét az egész éves teljesítményünkre. Hozzáteszem, hogy nemcsak a miénkre, hanem Klivinyi Kingáéra is, de a többi játékoson is lehetett érezni, hogy nyomot hagyott bennük is ez a hercehurca.” „Eleve úgy indult a szezon, hogy bedobtak közénk egy kis kézigránátot azzal, hogy a felkészülés megkezdése után egy héttel a Ferencváros megkereste Klivinyi Kingát, hogy igazoljon oda – mondta Tekauer Norbert az Érd Tv Párbeszéd című műsorában. – Úgy gondolom, ez etikailag nem volt a legjobb húzás a Ferencváros részéről. Ilyen körülmények között kezdtük meg a felkészülést és a bajnokságot, hogy van egy játékos, akit menet közben még valaki el akar vinni. Ez nem jó ómen, talán rá is nyomta a bélyegét az egész éves teljesítményünkre. Hozzáteszem, hogy nemcsak a miénkre, hanem Klivinyi Kingáéra is, de a többi játékoson is lehetett érezni, hogy nyomot hagyott bennük is ez a hercehurca.”

Mint ismert, ha tavaly nem is jött össze a klubváltás, idén igen, a vállműtét után lábadozó Klivinyi a következő szezont már az FTC-nél kezdi meg.

Az elnök beszélt a keret átalakulásáról is, a tervek szerint megint ugyanannyi érkező lesz, mint távozó. Klivinyi mellett elhagyja az együttest a svéd Jamina Roberts, aki a dán Randersben folytatja, valamint hazatér Montenegróba a pályafutása befejezését tervező Andjela Bulatovics, aki a Buducsnoszt Podgoricától kapott ajánlatot. A Győrbe kölcsönadott spanyol Mireya González Siófokra igazolt, míg a fiatal jobbszélső, Bernát Dorina az NB I-be feljutó Egerhez távozik.

Az új szerzeményeket július 16-án mutatják be, de egy-két név előkerült a zuhanyhíradóban. Mint beszámoltunk róla, balátlövőposztra érkezik a cseh Marketa Jerabková, és a Fehérvárt elhagyó szerb Jelena Lavko esetében is hallani az érdi folytatásról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik