Női kézi: Minden területen fejlődni szeretnénk – Rasmussen

Vágólapra másolva!
2016.08.14. 05:44
null
Kim Rasmussen (balra) elégedett volt a lányok munkájával (Fotó: Veres Viktor)
A héten Hévízen edzőtáborozik a magyar női kézilabda-válogatott, már az új szövetségi kapitány, Kim Rasmussen irányításával. A dán szakember elmondta, minden területen javulást szeretne elérni, de nem lehet egyik a pillanatról a másikra nagy változásokban gondolkodni.

„Remekül dolgoztak a lányok az első héten, jó hangulatban telnek az edzések – mondta Kim Rasmussen a keziszovetseg.hu-nak adott interjújában. – A kerettagoknak rögtön az elején elmondtam, hogy mindegyik tréningen száz százalékot kérek, és nemcsak most, az első héten, hanem a közös munkánk alatt mindvégig. A játékosok rendkívül nyíltan, konstruktívan állnak hozzá a munkához, remek attitűddel. Gyorsan átvették a kéréseimet, tehát már az első edzéstől kezdve jó az együttműködésünk."

„Igyekszünk minden területen együtt dolgozni, fejlődni. Maximálisan bízom a lányokban, az a dolgom, hogy elérjem: ők is bízzanak magukban. Világklasszis játékosokkal dolgozhatok, de a cél, hogy csapatként játsszunk és csapatként teljesítsünk jól. Támadásban apró lépésekkel építkezünk, a védekezésünk változik, ezt is lassanként lehet fölépíteni" – tette hozzá az új szövetségi kapitány.

Görbicz Anita csapatkapitány határozott véleményt fogalmazott meg a közös munka első hetéről: „Kim Rasmussen rendkívül profi edző, pontosan tudja, mit akar, a maximumot követeli, de abszolút partnernek tekint minket. Lazítani nem lehet az edzéseken, de ez így van rendjén, nagyon pozitívak az első benyomásaink, élvezzük a közös munkát!"

„Ez alatt az egy hét alatt a legfontosabb, hogy építsük a lányok önbizalmát, kovácsolódjon a csapategység – mondta el Bakos István egykori sokszoros válogatott kapus, a kapusok edzője. – A szövetségi kapitány száz százalékot vár el az edzéseken is mindenkitől, a kilencvenkilenc nem elég. A szakmai munkában szabad kezet kapok, ami a bizalom jele Kim Rasmussen részéről, de természetesen ezzel nem lehet visszaélni. Nagy csodákat ugyanakkor nem lehet tenni és nem is kell, a keretbe ezúttal meghívót kapó négy kapussal az edzőtábor előtt egyeztettem, de természetesen ismerem jól valamennyiüket, Bíró Blankával Vácon több évig együtt dolgoztam. A kapusok klubbéli munkáját figyelembe véve dolgozunk. A mérkőzéseken itt a válogatottban az a legfontosabb, hogy aki éppen nincs a pályán, kívülről támogassa a társat, aki pedig a kapuban áll, mutasson magabiztosságot, és tegyen meg mindent a sikerért."

Kikapcsolódásként golfozni mentek a lányok

embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
Embed kód:
mceBlockPasteEnd

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (Érd), KISS Éva (Győri Audi ETO), OGUNTOYE Viktória (Dunaújvárosi KKA)
Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria), ORBÁN Adrienn (Győri Audi ETO)
Átlövők: HORNYÁK Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria) KLIVINYI Kinga (Érd), KOVÁCS Anna (Dunaújvárosi KKA), SZEKERES Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), TRISCSUK Krisztina (Siófok KC), ZÁCSIK Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Irányítók: GÖRBICZ Anita (Győri Audi ETO), KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZUCSÁNSZKI Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria), TÓTH Gabriella (Győri Audi ETO)
Beállók: KISFALUDY Anett (Érd), MAYER Szabina (Alba Fehérvár), MÉSZÁROS Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: ERDŐSI Ildikó (Siófok KC), HÁRSFALVI Júlia (Győri Audi ETO), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Szövetségi kapitány: Kim RASMUSSEN
Edző: SITI Bea
Kapusedző: BAKOS István
Orvos: Dr. SZIKORA Gyula
Fizioterapeuta: SZIKRA-MEZEY Csaba
Masszőr: TÍMÁR Csaba
Technikai vezető: LANGAUF István

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik