Női kézi: Elek fogadást vesztett, de egy kicsit még örült is neki

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2015.02.18. 13:57
Bár Elek Gábor, az FTC-Rail Cargo Hungaria vezetőedzője rosszul tippelt, reméli, nem fognak mellé a női kézilabda KEK-ben, ahol a német Blomberg-Lippét kapták a negyeddöntő keddi sorsolásán. Szabó Edina szerint nincs favoritja az Érd–Esbjerg párharcnak az EHF-kupában.

„A csapattal minden sorsolás előtt fogadunk, hogy kit kapunk, és én most a dán Midtjyllandra tippeltem – árulta el még hétfő este, fél nappal a Kupagyőztesek Európa-kupája negyeddöntőjének sorsolása előtt Elek Gábor, az FTC-Rail Cargo Hungaria vezetőedzője. – Így mindenképp jól járok, vagy a fogadást nyerem meg, vagy elkerüljük a KEK legerősebb csapatát."Elek Gábor, az FTC-Rail Cargo Hungaria vezetőedzője. – Így mindenképp jól járok, vagy a fogadást nyerem meg, vagy elkerüljük a KEK legerősebb csapatát."

Elvileg csalhatatlan logika – aztán mégis úgy alakult a sorsolás, hogy a szakembernek nem jött be a jóslata. A Fradi elkerülte ugyan a Midtjyllandot, ám csak ideiglenesen, a legjobb négy között ugyanis alighanem szembetalálkozik vele.

„Előbb-utóbb úgyis összefutottunk volna – jegyezte meg Elek Gábor, akinek együttese a német HSG Blomberg-Lippével mérkőzik az elődöntőbe jutásért. – A sorsolás után gyorsan megnéztem egy negyedórányit a németek egyik bajnokijából, és az látszik, hogy lelkes, hajtós, sokat futó társaság. Úgyhogy nekünk is hajtanunk kell majd ellene, de azért tovább kell jutnunk. Ami meg utána az elődöntőt illeti, bízunk a lengyelekben."

Merthogy a Midtjylland ellenfele a lengyel MKS Lublin lesz, amely a nyolcaddöntőben hajszállal jutott tovább az ugyancsak dán Randersszel szemben, a március 7-8-i és 14-15-i hétvégén viszont aligha számíthat hasonlóra: egyértelműen a párharcot otthon záró Midtjylland számít esélyesnek.

„Itt már csak jó sorsolás van, mert csak jó csapatok vannak – kezdte Szabó Edina, az Érd edzője, akinek együttese a Team Esbjerggel játszik az EHF-kupa negyeddöntőjében. – Mi pedig örülünk, hogy mi is közéjük tartozunk. A dánok vezetik hazájuk bajnokságát, tele vannak válogatott játékosokkal, hazaiakkal és légiósokkal egyaránt, de fel fogunk készülni ellenük, és mindent megteszünk a továbbjutásért.

„Az Érd jelenlegi formájában képes a jó védekezésre bárki ellen, márpedig a mi játékunknak ez az alapja. Támadásban képesek vagyunk gyors játékra is, vannak variációs lehetőségeink. Szóval nincs favoritja a párharcnak, bár nyilván azt sem lehet mondani, hogy mi volnánk az egyértelmű esélyesek."

NŐI KÉZILABDA NEMZETKÖZI KUPÁK
KEK
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
MKS Lublin (lengyel)–Midtjylland (dán)
Zvezda Zvenyigorod (orosz)–Fleury Loiret HB (francia)
Byasen Trondheim (norvég)–Hypo NÖ (osztrák)
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–HSG Blomberg-Lippe (német)
AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA/HSG Blomberg-Lippe (német)–MKS Lublin (lengyel)/Midtjylland (dán)
Byasen Trondheim (norvég)/Hypo NÖ (osztrák)–Zvezda Zvenyigorod (orosz)/Fleury Loiret HB (francia)

EHF-KUPA
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
ÉRD–Team Esbjerg (dán)
Buxtehuder SV (német)–Muratpasa Belediye (török)
Tvis Holstebro (dán)–Issy Paris Hand (francia)
Rosztov-Don (orosz)–Asztrahanocska (orosz)
AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
ÉRD/Team Esbjerg (dán)–Rosztov-Don (orosz)/Asztrahanocska (orosz)
Buxtehuder SV (német)/Belediye (török)–Tvis Holstebro (dán)/Issy Paris Hand (francia)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik