A Fradi visszavágott idegenben a Lokinak

Vágólapra másolva!
2011.04.14. 19:44
null
Szádvári Krisztina góljai is kellettek a Fradi idegenbeli sikeréhez (Fotó: Mirkó István)
Címkék
A Ferencváros női kézilabdacsapata idegenben kiegyenlítette a Debrecen elleni elődöntős párharcát, miután a hazai verség után 34–29-re győzött a Hódos Imre Sportcsarnokban. A fináléba jutás kérdéséről így a két együttes harmadik, népligeti összecsapása dönt majd.


Az FTC-Rail Cargo Hungaria úgy kezdte a DVSC-Korvex elleni bajnokit, mintha az élete múlott volna rajta. Persze nem is járunk messze az igazságtól, elvégre a fővárosiaknak győzniük kellett az elődöntő második, cívisvárosi felvonásán, ha életben akarták tartani reményeiket a fináléra.

Ennek megfelelően bátran, harcosan kezdett a Fradi, és mivel a Debrecen védekezése kimondottan szellős volt, Pastrovics Melinda meg szenzációsan védett a túloldalon, tíz perc elteltével már 9–3-ra elhúztak az eddigre négygólos Szucsánszki Zita vezette vendégek.

Köstner Vilmos időkérése rendet tett a hazaiak fejében, és előbb Bognár Barbara, majd Bogdanovics Annamária góljaival 10–8-ra feljött a DVSC, ám ezt követően ismét az FTC percei következtek, a zöld-fehéreknél mindig akadt valakinek egy ügyes megoldása, amellyel tovább lendítette a csapat szekerét. A Loki csak futott az eredmény után, 22–17-es vendégvezetéssel fordultak a csapatok.

A második játékrész is az elsőhöz hasonlóan kezdődött: pontosabban, jobban játszott az FTC, és bár a hazaiak nagy energiákat mozgósítottak a felzárkózás érdekében (a héten betegeskedő Juhász Gabriella különösen kiválóan játszott), négy-öt gólnál közelebb nem jutottak – nagyrészt azért, mert ziccerekben többnyire hibáztak.

A hajrára így is elfáradt az FTC, de hiába zárkózott fel a Loki, a kettős, sőt öt másodpercig hármas emberelőny is kevés volt a hazaiaknak – akiket Pastrovics megbabonázott a hajrában – az egyenlítéshez. Az FTC 34–29-re nyert, így a május elsejei harmadik meccs dönt a fináléba jutásról.

NŐI KÉZILABDA NB I
RÁJÁTSZÁS, ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
DVSC-KORVEX–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 29–34 (17–22)
Debrecen, 1800 néző. V: Horváth P., Marton.
DVSC: Kiss É. – Csáki 1, Borbás 1, Hornyák D. 2, Szabó V. 1, Bogdanovics 6. Kazai 1. Csere: Triffa (kapus), Sopronyi 2, Bognár B. 2 Mörtel 5 (4), Dakos 2, JUHÁSZ G. 5, Slakta 1. Edző: Köstner Vilmos.
FTC: PASTROVICS – Kovacsicz 4, TOMORI 6 (1), SZUCSÁNSZKI 7 (3), SZAMORÁNSKY P. 5, Zácsik 5 (1), SZÁDVÁRI 7. Csere: Abramovics (kapus), Balogh B., Trufán, Bari Nagy. Edző: Elek Gábor.
Az eredmény alakulása. 10. p.: 3–9. 15. p.: 9–12. 25. p.: 14–19. 38. p.: 21–27. 45. p.: 25–29. 48. p.: 27–30. 57. p.: 29–32.
Kiállítások: 2, ill. 8 perc:
Hétméteresek: 5/4, ill. 7/5
MESTERMÉRLEG
Köstner Vilmos: – Elaltatott minket a Fradi, így az első félidőt átaludtuk. Szünet után feljavult a védekezésünk, ám hiába szereztünk labdákat, ziccerek sorát hagytuk ki, így megérdemelten nyert a Fradi. A pályaelőnyt elvesztettük, de a döntőbe jutásról még nem mondtunk le.
Elek Gábor: – Büszke vagyok a csapatomra, hatalmas sportemberi nagyságról tettek tanúbizonyságot.
 
A két győzelemig tartó párharc állása: 1–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik