Kézilabda: Naggyal szerződést kötne az MKSZ, tavasszal már válogatott lehet

Vágólapra másolva!
2011.01.02. 11:14
null
Nagy Lászlót talán már a tavasszal ismét címeres mezben láthatjuk (Fotó: Mirkó István)
Címkék
Január 13-án kezdődik a svédországi férfi kézilabda-világbajnokság, és mint ahogy arról korábban beszámoltunk, Nagy László továbbra sem szerepel a magyar válogatottban – ez mára hivatalossá vált, ugyanis a vasárnapi határidőig nem állapodott meg a szövetség különbizottságával. Ennek ellenére úgy tűnik, a barcelonai átlövő ügye elmozdult a holtpontról, és a tavaszi Eb-selejtezőkön már újra címeres mezt ölthet.

Nagy Lászlónak egyelőre nem sikerült megállapodnia a Magyar Kézilabda-szövetség különbizottságával, de mindkét fél szeretne eljutni egy konkrét, kölcsönösen elfogadható szerződés megfogalmazásáig.

Ebben, hasonlóan a klubok és a játékosok közötti megállapodásokhoz, rögzítenének bizonyos jogokat és kötelezettségeket. Hogy melyik fél mit kínál és mit követel, az persze akár üzleti titok is lehet, amely azonban nem sokakat érdekelne, ha Nagy László visszatérése lenne a végeredmény.

Erre állítólag jó esély van – a jelenlegi leghíresebb magyar játékos a márciusi Eb-selejtezőkön újra címeres mezt ölthet. Nagy László január 15-ig itthon tölti a szabadságát, s ezalatt befejeződhetnek, s eljuthatnak a szerződésig a jövő héten folytatódó megbeszélések.

A tárgyalásokról és a remélt Nagy-szerződésről január 11-én állást foglalhat az MKSZ elnöksége, amely ekkor véglegesíti a 13-án Svédországba utazó 16 tagú vb-keretet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik